Beursdagboek Trader Guy 25 februari 2022, 08:27

...

Ongekende draai op Wall Street, de markt blijft onbetrouwbaar

25 februari 2022, 08:27 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De start in de ochtend was toch behoorlijk schrikken met de forse verliezen, het zou een slechte dag worden voor wat betreft de beurzen want daar twijfelde niemand aan. Toch zien we ook deze keer dat je nergens zo maar vanuit kan gaan, wie voorzien had dat Wall Street er op zo'n dag nog zo een extreme rally zou uitslepen? Ik denk niemand maar in deze markt gebeurt dat gewoon. Vaker zien we enorme bewegingen die men niet voorziet of niet kan voorzien, het is de huidige markt en daar moeten we het mee doen momenteel. Alles blijft mogelijk, ook vandaag kan het totaal anders worden dan gisteren. We blijven in ieder geval rustig.



Update vrijdag 25 februari:
Na de start van het conflict moest alles in de ochtend al fors terug, de sessie zou heel slecht verlopen dacht iedereen want dat was voor de beurzen het meest logische scenario. Wat we opnieuw hebben kunnen merken is dat er momenteel weinig logica in het verloop van de beurzen zit. Dat zeg ik al een tijd en telkens opnieuw zijn we verbaast hoe de markten zich tonen en in feite is dat al het gehele jaar zo. Rust krijgen we nog niet, het verloopt allemaal met de nodige extremen in beide richtingen. Zo zien we donderdag een ongekende draai op Wall Street want nog niet vaak heb ik de Nasdaq met ruim 900 punten op 1 dag zien bewegen vanaf de bodem tot de dagtop. Toch kunnen we ook deze sessie bijschrijven op de kalender met extreme beursdagen.

Voor Europa was het weer eens te vroeg, de rally kwam pas echt op stoom toen alles hier al dicht was, na 17:30 dus. Vanmorgen moeten we nog zien hoe Europa zich zal herpakken, het probleem is dat Wall Street stoom kan afblazen na de enorme rally van gisteren en dat zowel de AEX als de DAX niet optimaal gaan kunnen profiteren van het verloop van gisteren avond. We moeten het daarmee doen, zelf kan en wil ik nog niet in actie treden, u zult begrijpen waarom ik momenteel rustig blijf en zeker als u de bewegingen bekijkt. Je zou maar in de verkeerde richting wat posities hebben lopen, het kan een domper worden.

Nogmaals, meer kan ik niet aangeven, het enige wat ik kan doen momenteel is ... ??? ... invullen wat hoe we vandaag zullen sluiten weet ik niet. Een plus met later een forse daling of weer andersom? Zeg het maar, wat ik wel weet is dat als we een posities opnemen het een 50-50 situatie wordt, of er kan een mooie winst worden geboekt of we verliezen er fors op. En zolang ik met die 50-50 zit blijf ik er vanaf.

Het zal op een gegeven moment allemaal wel weer tot rust komen maar nu zitten we nog volop in de storm en blijft de volatiliteit nog wel even aanhouden. Zodra het kan zal ik wel met wat kleine posities komen, wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waar er nu een nieuwe aanbieding loopt tot 1 MEI voor €35.

De signaaldiensten:
Vrijdag 11 februari heb ik voor de laatste keer winst kunnen nemen op de short posities die werden op genomen rondom de top, zo loopt het resultaat verder op en dat zonder veel risico door dat ik de posities klein blijf houden. Ik zal er deze maand verder alles aan doen om waar het kan nog wat leuke posities uit te zoeken. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Europa verloor fors donderdag, de AEX bijna 20 punten terwijl de DAX met 580 punten terug moest. Beide indices sluiten wel boven de laagste stand van de sessie, de AEX moest even terug tot een fractie onder de 700 punten, de DAX tot rond de 13.800 punten. Door de extreme draai op Wall Street later op de avond zien we dat alles in Europa vanmorgen hoger zal starten.

Op Wall Street zien we een ongekende draai vanaf de dagbodem, zowel de Dow Jones die 1000 punten pakt in de draai als de Nasdaq die het met 900 punten in de draai nog beter deed laten beleggers achter met grote vraagtekens. Hoe nu verder is de grote vraag? En dat op een dag dat de hel losbarst met de Russen. Ook de S&P 500 en de SOX laten een extreme draai omhoog zien vanaf de bodem.

Dow Jones:
De Dow Jones kende een enorm volatiel verloop, eerst tot 900 punten in het rood maar de index sluit 92 punten in de plus. Een beweging van maar liefst 1000 punten vanaf de bodem tot de hoogste stand van de sessie. De Dow geraakt precies tot de bodem van januari op slotbasis, intraday dook de index daar diep onder met de laagste stand op 32.272 punten. Weerstand voor zoveel het waard is nu rond de 33.250 punten, later rond de 33.750 punten de volgende weerstand.

Steun zien we rond de 33.100 en de 32.750 punten, later de bodem van donderdag rond de 32.275 punten.

AEX index:
De AEX verloor 19 punten maar kwam even net onder de 700 punten uit in de loop van de sessie. Steun zien we nu rondom die 700 punten, onder de 700 kan de AEX naar de 690-692 punten en de 675-678 punten waar we dan steun kunnen verwachten voor zover dat betrouwbaar is. We gaan zien wat de komende dagen zal brengen.

Weerstand nu eerst de 712-715 punten, later de 720-722 en de 735 punten als weerstand.

DAX index:
De DAX zakt heel ver door donderdag, de bodem lag rond de 13.900 punten. Via een rally richting het slot sluit de index rond de 14.050 punten. Een slechte dag met bijna 600 punten daling na dat de oorlog losbreekt in het Oosten. We zien nu weerstand rond de 14.500 en de 14.800 punten, later de bekende zone 14.900-15.000 punten.

Steun zien we rond de bodem, die komt uit rond de 13.800 punten ofwel een goeie 250 punten onder het slot van donderdag. Onder die 13.800 punten ziet het er niet best uit voor de DAX want dan kan de index naar de 13.500 en de 13.250 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq laat iets zien wat we niet vaak eerder hebben meegemaakt, een draai van maar liefst 900 punten tussen de laagste stand van de sessie en het slot. De index wint op de dag dat de hel losbreekt tussen Rusland en Oekraïne 436 punten na eerst meer dan 450 lager te hebben gestaan. Wat we hiermee moeten blijft een vraagteken, wel staat de index boven de bodem van januari ofwel boven de zone 13.100-13.250 punten. Dat alles mogelijk is in deze fase merken we maar weer eens.

Weerstand nu de 13.750 punten, later de 14.000 en de 14.250 punten met daarna de toppen van deze maand rond de 14.500 punten. Steun nu de 13.100-13.250 punten zone, daaronder snel weer de 12.500-12.600 punten zone waar we de laagste stand van donderdag zien uitkomen.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De winst voor dit jaar en deze maand (februari) ziet u via de tabel hieronder, de maand januari werd met een mooie winst afgerond en we starten februari in ieder geval ook goed. Deze maand verwacht ik nog wel wat nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.