Beursdagboek Trader Guy 26 februari 2022, 13:26

...

Stevige rebound markten, nu weer opletten voor nieuwe daling

26 februari 2022, 13:26 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (1)

De markten zijn stevig gedraaid na de start van de oorlog donderdag, eerst moest alles fors inleveren maar de rally die erop volgde kan wat mij betreft weer in de boeken want dat zien we niet vaak. Vanaf de bodem van donderdag staat de Dow Jones nu al zo'n 1800 punten (5,5%) hoger, de Nasdaq rond de 1100 punten (8,75%). De brede S&P 500 staat al zo'n 270 punten (6,5%) boven de bodem van donderdag. Dat alles in deze markt mogelijk blijft zien we vrijwel elke dag, ook nu weer deze extreme cijfers. Dat wil niet zeggen dat het al voorbij is, binnen 2 a 3 sessies kan alles er weer helemaal anders uitzien en dan in de negatieve zin. Europa wist zich ook goed te herpakken vrijdag, de AEX won 19 punten, de DAX won 515 punten. De Brent olie zakt na tot boven de 100 dollar per vat te zijn geraakt terug tot rond de 94 dollar.



Weekend update zaterdag 26 februari:
Na een zeer turbulente week zien we overal herstel op de beurzen, zowel Europa als Wall Street dat donderdag al met een enorme rally kwam sluiten fors hoger. Vrijdag winsten van tussen de 2% en 3% voor de AEX, de DAX, de Dow Jones en de S&P 500. De Nasdaq won vrijdag 1,6% maar deze index liet donderdag al een forse stijging zien. De SOX won vrijdag 1,5%. Een sterke laatste sessie van de week en zo loopt februari ten einde en het werd een enorm volatiele maand.

Op weekbasis zien we dat de AEX 2,3% verloor, de DAX sluit de week 3,15% lager terwijl de Franse CAC 40 een verlies van 2,5% laat zien. Op Wall Street sluit de Dow Jones de week ongeveer gelijk af (-20 punten), de S&P 500 sluit positief met 0,8% winst. De Nasdaq won op weekbasis 1,1% terwijl de Nasdaq 100 met 1,3% winst afsluit. De SOX index won 2%, ten slotte won de Dow Jones Transport index 1,6%.

Desondanks de grote uitslagen, de start van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, de oplopende energieprijzen en de slechte inflatiecijfers bleef de schade vooral door de 2 laatste sessies van de week beperkt. Enkele indices wisten na zo'n zware week voor de beurzen nog in de plus te sluiten, er zijn er niet veel die dat hadden verwacht. Alles lijkt nu op een soort "Bear Market Rally" want we weten dat de indices enkele zeer belangrijke steun niveau's hebben doorbroken in de loop van de week. Ook is het zo dat de S&P 500 samen met de Nasdaq en de Nasdaq 100 op een gegeven moment meer dan 20% lager stonden dan hun top ofwel hun hoogste stand ooit. De Dow Jones bereikte dat punt nog niet, voorlopig nog niet in ieder geval. De AEX en de DAX deden dat nog niet, de AEX moest even tot rond de 700 punten terug, de DAX tot rond de 13.800 punten en dan bereiken deze indices nog die 20% niet.

Een rally als deze die we nu zien past in een correctiefase, een zogenaamde "Bear Market Rally" heeft als kenmerk enorm te zijn en dat is nu juist hetgeen we zien. Normaal gezien zou je rond de huidige niveaus of vanaf iets hoger wat short posities op kunnen nemen. Als de kenmerken zo blijven dan is het heel goed mogelijk dat de indices opnieuw de bodems van donderdag gaan testen en zelfs nog dieper geraken. We gaan dat snel genoeg merken de komende week en waar het kan zal ik daarop wat posities op in nemen. Het kan in ieder geval een heel mooi momentum opleveren om short posities op te nemen op 2 tot maximaal 3 posities. De leden krijgen dan een mail en SMS met de indicaties met wat we kunnen doen.

Het zal op een gegeven moment allemaal wel weer tot rust komen maar nu zitten we nog volop in de storm en blijft de volatiliteit nog wel even aanhouden. Zodra het kan zal ik wel met wat kleine posities komen, wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waar er nu een nieuwe aanbieding loopt tot 1 MEI voor €35.

De signaaldiensten:
De maand februari is nu afgelopen wat betreft het handelen en er werd in deze zeer moeilijke maand opnieuw een mooie winst behaald, zo loopt het resultaat verder op en dat zonder veel risico door dat ik de posities klein blijf houden. Ik zal er deze komende maand maart ook alles aan doen om waar het kan nog wat leuke posities uit te zoeken. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Europa herpakt zich vrijdag sterk, de AEX en de DAX winnen fors, de DAX sluit 3,7% hoger terwijl de AEX 2,75% winst boekt. Ook Wall Street herpakt zich na de stevige rebound van donderdag verder, de Dow won 2,6% terwijl de Nasdaq 1,6% hoger sluit. De S&P 500 wint 2,25% en de SOX sluit 1,6% hoger vrijdag. Alles lijkt op een "Bear Market Rally", daarom wordt het vervolg de komende week zeer interessant, draait de markt opnieuw omlaag na de waanzinnige rebound dan moeten we rekening houden met opnieuw fors lagere standen eind volgende week. Ik weet het niet want in deze markt kan alles, dat weten we maar al te goed.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit fors in de plus vrijdag, de index geraakt zelfs tot boven de 34.000 punten op slotbasis. De index doorbrak zonder enige moeite de zware 33.750 punten weerstand zodat we opnieuw merken dat technische analyse heel moeilijk tot te passen is in deze markt. We noemen uiteraard wel de opvallende punten ter indicatie maar we zien weinig respect voor bepaalde niveaus momenteel.

Weerstand nu de 34.750 punten en ik wil echt niet zeggen dat de markt daar niet naartoe kan of sterker nog, ook deze zone te doorbreken. Later rond de 35.000-35.050 punten weerstand door het 200-daags gemiddelde dat daar nu uitkomt.

Steun zien we nu rond die 33.750 punten, later rond de 33.250 en de 32.750 punten steun. De bodem zien we rond de 32.250 punten en let op, die werd donderdag neergezet aan het begin van de sessie.

AEX index:
De AEX herpakt zich sterk, na de bodem van donderdag op 700 punten zien we vrijdag op slotbasis alweer 728 punten op de borden staan. Weerstand nu eerst die 728-730 punten, later de bekende 735 punten met daarboven de 745 en de 755 punten als weerstand.

Steun nu eerst rond de 718-721 punten, later de 710 en daarna de bodem van donderdag rond de 700 punten.

DAX index:
De DAX moest heel diep donderdag, de bodem zien we rond de 13.900 punten uitkomen nu. De rally van vrijdag was sterk met een slot op 14.567 punten ofwel al zo'n goeie 750 punten boven de laagste stand van donderdag. Weerstand nu eerst de 14.800 punten met net daarboven de 14.900-15.000 punten.

Steun zien we nu eerst rond de 14.200-14.250 punten, later uiteraard de bodem van donderdag die rond de 13.800 punten wacht.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kwam donderdag na de diepe bodem rond de 12.600 punten al sterk terug, een gehele draai omhoog met een ongekend tempo en niet vaak eerder zo'n rebound gezien. De sessie van vrijdag was ook positief, opnieuw 220 punten hoger met een slot op 13.700 punten. Dat is dus ruim 1100 punten boven de bodem van donderdag. Weerstand zien we nu eerst rond de 13.750 punten, later weerstand rond de 14.000 punten en we bekijken nu eerst tot waar de Nasdaq zal geraken. Reken erop dat er snel weer een draai omlaag komt een dezer dagen dus ik verwacht niet dat de Nasdaq weer tot boven die 14.000 punten zal geraken.

Steun nu eerst de 13.500 punten, later de 13.250 en de 13.100 punten als steun. De bodem van donderdag wacht daarna rond de 12.600 punten, als de markt heftig draait dan kan de index daar makkelijk weer naartoe.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand februari werd goed afgerond en dat in deze toch zeer moeilijke maand als we alles goed bekijken. Alle abonnementen sluiten de maand af met een mooie winst. De winst voor dit jaar en de maand februari ziet u via de tabel hieronder, de maand januari werd ook met een mooie winst afgerond.

De komende maand maand maart verwacht ik snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.