Beursdagboek Trader Guy 12 maart 2022, 09:34

...

Markt beweegt op nieuws, Wall Street lager maar DAX sterk

12 maart 2022, 09:34 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Ook vrijdag opnieuw een moeilijke markt met bewegingen aan beide kanten, de markt blijft reageren op nieuws rondom de oorlog. De ene keer positief de andere keer weer negatief maar als er een beweging komt is die heftig. Toch valt het meteen op dat alle indices nog in een downtrend zitten en oplevingen snel worden verkocht. We kunnen ons nog niet laten verleiden om lang in de markt te blijven zitten met posities, wel kunnen we op een redelijk momentum na een stevige stijging of na een felle terugval wat kleine posities opnemen maar zeker niet om lang te blijven zitten. De posities moeten dan dezelfde dag of een dag later weer eruit en zeker als er dan wat winst staat. Ook de komende week moeten we dus voorzichtig blijven en niet teveel willen doen. Ik hou de leden op de hoogte via de updates en eventueel via een mail en SMS wanneer men kan instappen.Weekend update zaterdag 12 maart:
De beurzen blijven dus volop in beweging en dan in beide richtingen, de markt blijft onbetrouwbaar waardoor we er voorzichtig mee om moeten gaan. Dat was ook vrijdag het geval, de markt ging opnieuw alle kanten op en wie met teveel risico of met te grote posities daarop inspeelt kan op zo'n dag behoorlijke verliezen oplopen. Ook andersom kan dat het geval zijn want als je 2 keer de juiste keuze op het perfecte moment neemt dan pak je behoorlijke winsten. Dat het moeilijk is om op dat perfecte moment wat te doen lijkt me duidelijk want net na de middag stond de AEX om een voorbeeld te nemen nog op +1 punten, 10 minuten later stond er na een plots verschenen positief bericht over de oorlog +14 punten bij de AEX. Je moet dus enorm veel geluk hebben om juist daarvoor toen alles weer begon te dalen long in de markt te zitten. En dat is hetgeen waarvoor ik waarschuw, we moeten in deze markt voorzichtig blijven.

Uiteindelijk verloren de indices op Wall Street nog behoorlijk op slotbasis, de Dow Jones sluit 230 punten lager, de S&P 500 verloor 55 punten terwijl de Nasdaq een verlies van 286 punten laat zien. De SOX index sluit 67 punten lager, de Nasdaq 100 liet 290 punten verlies zien terwijl de Dow Transport 89 punten lager sluit. De Dow Transport index doet het trouwens veel beter dan de rest, we zien daar zeker nog geen downtrend op de grafiek. Op weekbasis verloor de Dow Jones 670 punten ofwel 2%, de S&P 500 sluit de week met 124 punten verlies af (-2,9%). De grootste klappen vielen er de afgelopen week bij de tech indices, de Nasdaq verloor 470 punten (-3,5%), de Nasdaq 100 sluit 536 punten lager (-3,9%) terwijl de SOX index 115 punten lager sluit (-3,5%). De Dow Transport index verloor 160 punten (-1,05%).

In Europa zien we vrijdag nog winst, de AEX sluit 3 punten hoger terwijl de DAX 186 punten hoger weet te sluiten. De Franse CAC 40 won 53 punten. De indices weten nog positief af te sluiten vrijdag in tegenstelling tot Wall Street. Op weekbasis valt het op dat Europa ook een goeie week liet zien want de AEX sluit de week 3 punten hoger af (0,45%). De AC 40 en de DAX deden het veel beter, de CAC 40 won 199 punten (3,3%) terwijl de DAX opvalt met een winst op weekbasis van maar liefst 533 punten (4,05%). Een sterke week voor Europa maar we weten ook dat Europa al veel dieper was teruggevallen dan de indices op Wall Street.

Wat we over de komende week kunnen vertellen is moeilijk, wat opvalt is dat alle indices nog in hun downtrend zitten en dat oplevingen verkoopbaar blijven. Let wel op het nieuws rondom de oorlog want dat blijft de markten in de greep houden en dat zorgt voor zeer grote uitslagen. Zelfs op dezelfde dag zijn meerdere grote bewegingen in beide richtingen mogelijk en daar moeten we juist voor opletten. De komende week komt de FED met een vergadering over de rente, dat moeten we ook in de gaten houden, wat zal de FED doen? Men gaat uit van een renteverhoging van 0,25% maar door de enorme stijging van de energie en voedselprijzen zal de inflatie alleen maar oplopen zodat er een kans is dat de FED de rente met 0,5% kan verhogen. Dat verwacht men nog niet maar we moeten met alles rekening houden in deze fase.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen blijf ik uiteraard rustig naar kansen zoeken al blijft dat moeilijk. Toch heb ik deze maand al 2 keer via een mooi momentum wat kunnen doen, de posities werden met winst gesloten. Er komen denk ik nog wel kansen maar het is absoluut niet mogelijk om veel te doen en te lang in de markt te blijven zitten met de huidige volatiliteit. Wachten op een kans is het enige wat ik kan doen en zodra er zich weer een mogelijkheid voordoet zal ik opnieuw met wat kleine posities komen. Wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waarvoor er nu een aanbieding loopt tot 1 MEI voor €35. We zitten nu in ieder geval zonder posities en er staat al een hele mooie winst voor deze maand en dit jaar.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Dat het opnieuw niet makkelijk was vrijdag zien we meteen duidelijk via de grafieken, wel een sterke start maar later op de dag toch opnieuw een daling bij alle indices. Op Wall Street versnelde de daling richting het slot zodat alle indices weer negatief sluiten. Alleen de DAX laat een uitzondering zien, na de sterke sessie van woensdag blijft de DAX aan de bovenkant hangen. De AEX lijkt ook weer naar omlaag te draaien, de komende week wordt hoe dan ook weer belangrijk en niet alleen wat betreft de AEX. De markt blijft volatiel en we moeten zeer voorzichtig blijven in deze fase.

Dow Jones:
De Dow Jones kon via een sterke start doorstoten tot rond de 33.500 punten maar moest daarna opnieuw inleveren en sluit onder de 33.000 punten. Voor de komende week ziet het er niet goed uit waardoor de Dow weer richting de bodem kan bij een slechte dag. De index blijft in de downtrend hangen en zolang de index niet boven de 33.750-34.000 punten sluit ziet het er slecht uit. Ook de komende week verwacht ik de nodige volatiliteit en dat maakt het er niet makkelijker op. Pas bij een duidelijk momentum kan ik wat doen.

Weerstand nu de 33.250 punten, later de 33.500 en de 33.750-34.000 punten. Steun blijft de 32.750 punten, later de 32.500 en de bodem rond de 32.250 punten.

AEX index:
De AEX beweegt ook behoorlijk, ook vrijdag weer een stevige opleving net na de middag tot rond de 688-690 punten waar we nu de eerste belangrijke weerstand zien uitkomen. Later richting het slot moest de AEX opnieuw inleveren om net onder de 675 punten te sluiten.

Weerstand nu eerst de 680-682 punten met later de 688-690 punten. Verder weerstand rond de 700-702 punten. Steun nu eerst rond de 670-672 punten, later de 660-662 en de bodemzone rond de 653-655 punten als steun. Ook bij de AEX kan het snel gaan zodra de volatiliteit weer parten speelt.

DAX index:
De DAX blijft in tegenstelling tot de andere indices sterk liggen, ook vrijdag weer een herstel van 186 punten, de index wist ook vrijdag tot rond net onder de 14.000 punten te geraken (13.944) na een stevige opleving rond de middag. Later viel de DAX toch weer terug tot rond de 13.600 punten waar ook het slot uitkomt (13.628). Op weekbasis won de index 4%, vooral de sessie van woensdag viel op, een van de sterkste ooit voor de DAX.

Weerstand zien we net onder de 14.000 punten, bij een doorbraak kan de DAX naar de 14.300 en de 14.500 punten oplopen. Verder nog een belangrijke zone rond de 14.800 punten met later de bekende weerstand rond de 14.900-14.500 punten. Zo ver is het nog niet maar zoals ik vaker zeg kan het snel gaan, we kunnen en mogen niks uitsluiten met de volatiliteit van nu.

Steun zien we eerst rond de 13.250 punten, later de 13.000 en de 12.750 punten met net daaronder de bodem rond de 12.500 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moet na een redelijke start dan toch opnieuw inleveren en zoekt naar de bodemzone in de buurt van de 12.600 punten. De kans dat die bodem weer wordt opgezocht blijft groot want van een echt herstel is nog geen sprake. Het zijn vooral prikkels omhoog die snel weer worden verkocht. Ze passen in een "Bear Market" en we moeten het daar voorlopig mee doen. Alle indices reageren trouwens fel op nieuwsfeiten rondom de oorlog maar we zitten natuurlijk ook met de inflatie en de rente verwachtingen.

Steun nu de bodemzone rondom de 12.600 punten, later moeten we al rekening houden met de 12.500 en de 12.200 punten, daarna de 12.000 en de 11.800 punten als richtpunten. Bij herstelbewegingen zien we weerstand rond de 13.100 en de 13.250 punten. Later weerstand rond de 13.500 en de 13.750 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand maart verloopt zelfs met de moeilijke omstandigheden om te handelen goed tot nu toe, na 2 keer enkele kleine posities te hebben opgenomen deze maand staan we op een mooie winst. De markt zal moeilijk blijven en daar kunnen we niets aan veranderen maar wanneer ik een mooi momentum zie dan stap ik in met wat kleine posities. Daarna moeten we vooral op tijd winst nemen want bij de huidige omstandigheden blijft dat belangrijk. Alle abonnementen staan voor deze maand op een mooie winst. De winst voor dit jaar (2022) en de maand maart ziet u via de tabellen hieronder, de maanden januari en februari werden ook al afgerond met een mooie winst.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.