Beursdagboek Trader Guy 8 maart 2022, 08:09

...

Markt zakt verder door, correctie nu richting Bear Market

8 maart 2022, 08:09 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (5)

De markt zakt verder door maandag, de DAX en de AEX komen in de "Bear Market" terecht na de 20% daling vanaf de top, ook de Franse CAC 40 staat op punt om die 20% correctie te realiseren. Kijken we naar Wall Street dan staat de Dow Jones nu zo'n 12% onder de top, de S&P 500 zien we 13% onder de top zodat deze indices voorlopig nog niet in een Bear Market zitten. De Nasdaq en de Nasdaq 100 staan beiden ook ruim 20% onder hun top zodat ook de tech indices in een Bear Market terecht komen. De SOX index zien we al 25% onder de top uitkomen sinds maandag. Een markt die echt fors onderuit gaat vanaf de top, vele indices zetten begin januari dit jaar hun top neer. De Brent olie zien we vanmorgen rond de 128 dollar uitkomen na weer een volatiele sessie gisteren.Update dinsdag 8 maart:
De markt blijft in moeilijkheden door meerdere feiten die meespelen, wat het meest in de weg zit is natuurlijk de oorlog in Oekraïne want op elk nieuwsbericht, uitspraak, verandering van de situatie enz.. reageert de markt daar fors op. Dat kan in beide richtingen want aan volatiliteit geen gebrek. Zie ook de uitslagen van maandag, eerst diep lager starten, de indices in Europa gingen herpakten zich naar een redelijke plus om daarna opnieuw fors terug te vallen. Dat was ook zo op Wall Street, eerst fors lager, dan herstel naar positief om diep in het rood te sluiten.

Meerdere indices komen zo in een Bear Markt terecht en dat is niet best voor het vervolg de komende periode. De definitie voor een Bear Markt is dat de indices meer dan 20% vanaf hun top terugvallen en bij de AEX, de DAX, de Nasdaq en de Nasdaq 100 is dat al het geval na maandag en gezien de opening van vandaag die we zien via de futures voldoen al deze indices aan de definitie van een Bear Markt. Opletten dus, het kan nog verder doorzetten en dus nog dieper gaan. Wat we ook kennen in een Bear Market is dat indices enorme Bear Market rally's laten zien dus we moeten rekenen op een enorme herstelbeweging een dezer dagen die dan kan worden verkocht (short) om op zoek te gaan naar diepere bodems. Dat hebben we vorige week al een keer ondervonden, daar komen er meer van.

Alles draait nu volledig op sentiment, op berichten, op emotie en de drang om uit te stappen en de intentie om op diepe bodems in te stappen. De markt is nu de weg kwijt, men weet het niet meer, we zitten duidelijk in een andere fase. Zelf blijf ik zeer voorzichtig momenteel, waar het niet moet of waar ik me niet goed bij voel laat ik het een tijdje lopen en wacht ik af. De leden weten dat, daarom haal ik nog een mooie score voor dit jaar, juist door de rust te bewaren en pas wat te doen op een goed momentum is dat mogelijk. Ook al is het voor uzelf rustig te houden in deze markt lijkt me een abonnement een aanvulling in deze markt. Mijn strategie volgen doet het in ieder geval veel beter dan wanneer men zomaar wat doet in deze markt. Denk er over na en volg mijn strategie in ieder geval voor een tijdje.

De grote vraag nu is, wat moeten we doen? Zelf zeg ik dat we het niet weten en het van dag tot dag of zelfs van uur tot uur moeten bekijken. Laat de markt maar doen, blijf rustig en pak het momentum.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen blijf ik uiteraard rustig naar kansen zoeken al blijft dat moeilijk. Toch heb ik vorige week al via een mooi momentum wat kunnen doen, de posities werden met een mooie winst gesloten vorige week woensdag. Er komen nog wel kansen maar het is absoluut niet mogelijk om te veel te doen en te lang in de markt te zitten door de huidige volatiliteit. Wachten op een kans is het enige wat ik kan doen. Zodra het kan zal ik weer met wat kleine posities komen. Wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waar er nu een nieuwe aanbieding loopt tot 1 MEI voor €35.

De maand maart start in ieder geval goed na het sluiten van een short positie rond de bodem van de sessie afgelopen woensdag. Ik kijk nu rustig uit naar nieuwe mogelijkheden en die kunnen er wel eens komen in de loop van volgende week. Ik zal het niet forceren, het momentum moet goed zijn uiteraard. We zitten nu in ieder geval zonder posities en er staat al een hele mooie winst voor deze maand en dit jaar.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Dat de markten verder zakken zien we duidelijk, de AEX zet nog een diepere bodem neer net als de DAX die naar de 12.500 punten terugvalt. De bodem bij de AEX zien we nu rond de 653 punten uitkomen, heel diep en voor velen niet verwacht. Europa ligt er dus slecht bij en we zitten in een "Bear Market" nu. Wat betreft Wall Street zien we hetzelfde bij de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index, alle 3 deze indices zitten nu in een Bear Markt. De Dow Jones en de S&P 500 nog niet, dat komt vooral door de Transport en energie sectoren die het niet zo slecht doen. Wel opletten want op een gegeven moment kunnen ook deze sectoren het moeilijk krijgen. Kortom, weer een slechte sessie en zo te zien volgen er mogelijk nog meer.

Dow Jones:
De Dow Jones moet nu ook fors terug en verloor maandag bijna 800 punten, de index zoekt nu de bodem die rond de 32.250 punten wacht. Onder die 32.250 punten kan de index verder omlaag richting de 31.700 en zelfs tot de 31.500 punten in een snel tempo. Later bij verdere druk omlaag kan de 30.000 punten grens wel eens worden opgezocht maar dat is voor later. Technisch ligt de index er duidelijk slecht bij.

Weerstand nu de 33.250 punten, later de 33.750 punten en de 34.000 punten. Let er wel op dat als er herstel komt het heel snel zal gaan, 2 a 3 sessies met 500 tot 800 punten herstel zijn mogelijk met deze volatiliteit.

AEX index:
De AEX moest al terug tot rond de 653 punten maar wist zich maandag ook in een zeer snel tempo bijna 30 punten te herpakken. Een enorme volatiliteit en we kunnen daar weinig mee doen, na dat herstel viel de index net zo makkelijk weer fors terug. De AEX komt nu ook in een Bear Markt terecht, dat wil zeggen dat de index nu 20% onder de top staat.

Steun nu eerst de bodem van maandag rond de 653 punten, bij een verdere daling steun rond de 630, de 610 en de 595 punten. Grote stappen maar zeer goed mogelijk dus. Weerstand nu eerst de 670-675 punten met daar net boven de 681 punten waar we de top van maandag zien. Later rond de 700-705 punten weerstand.

DAX index:
De DAX blijft zwaar onder druk staan, de index zet een bodem neer onder de 12.500 punten maar wist zich ook met ruim 650 punten te herpakken om even tot de 13.150 punten te geraken. Vanaf dat punt zien we de index snel weer inleveren om op 12.835 punten te sluiten. We bekijken nu de 12.500 punten als steun, geraakt de index daar weer onder dan steun rond de 12.100 en de 11.500 punten en lager. Eigenlijk zien we geen raakpunten meer tot ergens eind 2020 op de grafiek. Dan zien we de 11.500 punten nog als belangrijke steun voor de DAX.

Weerstand nu de 13.150 punten, later de 13.500 en de 13.750-13.800 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq verloor 482 punten, voor de 3e sessie op rij verlies en we zien dat het versnelt. De index verloor weer fors en zakt zo tot onder de 13.100 punten steun. De index lijkt op zoek naar de bodem die we rond de 12.600 punten zien uitkomen en wat het volgende doel lijkt te worden. Mogelijk wordt de bodem in de loop van vandaag opgezocht. Later steun rond de 12.500 en de 12.100-12.250 punten.

Weerstand nu eerst de 13.100-13.250 punten, later de top van maandag rond de 13.350 punten want zo snel gaat het momenteel. Verder kijken we naar de 13.500 en de 13.750 punten, allemaal snel haarbaar bij weer een enorm herstel dat past bij een Bear Market.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand maart start meteen goed, na de actie van vorige week dinsdag werd het de dag erop al mogelijk om alles met een mooie winst te sluiten. De markt blijft moeilijk als we alles goed bekijken maar wanneer ik een mooi momentum zie dan pak ik wat posities op en dan kan het snel gaan, op tijd winst nemen is dan belangrijk en dat werd dus gedaan woensdag. Alle abonnementen beginnen zo de maand maart al met een mooie winst. De winst voor dit jaar en de maand maart ziet u via de tabellen hieronder, de maanden januari en februari werden ook al met een mooie winst afgerond.

Deze maand maand verwacht ik snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.