Beursdagboek Trader Guy 9 maart 2022, 08:06

...

Volatiliteit blijft aanhouden, markten zoeken houvast

9 maart 2022, 08:06 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Dat de markt helemaal van slag is hebben we dinsdag weer kunnen zien, van fors lager via een "Bear Market Rally" naar fors hoger om opnieuw lager te sluiten. Men weet het niet meer, er zit veel angst in de markt en dat is duidelijk merkbaar. We zitten in een crisis, de groei zal hoe dan ook een forse klap krijgen door de zogenaamde Zwarte Zwaan die plots opdook 2 weken geleden, de oorlog in Oekraïne gevold door de massale stop met de handel in Rusland. Verder zullen bedrijven er zeker wat van voelen, dat zal de winst lager doen uitkomen. Verder moeten we rekenen op een nog verder oplopende inflatie door de explosieve stijging van de energieprijzen en de voedselprijzen die hard stijgen momenteel. De combinatie van een forse groeivertraging met stevig oplopende inflatie zorgt voor stagflatie en dat zien we liever niet, begin jaren '70 hebben we zo'n periode al voorbij zien komen.



Update woensdag 9 maart:
De mark blijft dus moeilijk en zeker om te handelen, ook al zien we bij de indices veel en forse uitslagen gedurende de sessie blijft het haast onmogelijk om er zonder teveel risico op de handelen. Deze markt blijft een uitdaging en moeten we zoeken naar een meer betrouwbaar momentum. Zo hebben we dinsdag opnieuw een enorme range gezien tussen hoog en laag, het gaat om 3% tot 4% op dagbasis en dat is behoorlijk ruim. Bij de Nasdaq is dat ruim 500 punten, bij de Dow Jones zo'n 800 punten, bij de DAX 450 punten en bij de AEX 24 punten tussen hoog en laag. En dan zien we dat ook nog in beide richtingen zodat de volatiliteit bijna de dubbele beweging maakt, het aantal punten tussen hoog en laag dan weer in de andere richting op dezelfde dag.

Ik heb een update naar de leden verzonden om duidelijk te maken dat ik met de markt weinig kan doen op dit moment. Dat wil niet zeggen dat ik niets wil doen maar het kan gewoon even niet zonder dat er teveel risico in het handelen zit. Dus voorlopig moet ik even in de wachtkamer, zo vermijden we en te groot risico, je kunt veel winnen met een posities maar net zoveel verliezen en daar zit niemand op te wachten. Eerst moet er wat meer rust komen, de boven en onderkant van de dagbewegingen moet worden afgevlakt. Om me heen zie ik dat er teveel onervaren handelaren en beleggers grote verliezen maken door te gretig met deze markt om te gaan. Zoals ik al aangaf, een abonnement ofwel een coach die u enigszins waar nodig kan begeleiden is geen overbodige luxe, dat is in feite mijn taak, de leden zo rustig mogelijk houden waar dat nodig is.

Wall Street sluit dinsdag na de zeer volatiele sessie uiteindelijk lager, opvallend was dat de VS een importverbod op Russische olie afkondigde maar in feite nemen ze al weinig af door dat de VS genoeg eigen olie kan oppompen. Zo verloor de S&P 500 deze keer 0,7% met een slot op 4.171 punten, de Dow Jones-index verloor 0,55% en sluit op 32.632 punten terwijl de Nasdaq 0,3% verloor om op 12.795 punten te sluiten. De AEX kreeg opnieuw een forse daling voor de kiezen, de index verloor ruim 12 punten ofwel 1,85% en sluit net onder de 657 punten. De DAX verloor deze keer amper, de index sluit nagenoeg vlak (-3 punten) dinsdag op 12.831 punten. Binnen de AEX kregen vooral ASML en DSM rake klappen, ASML verloor 4,3% terwijl DSM met 8,3% terug moest.

Ook maandag sloot Wall Street al fors lager en de Nasdaq komt zo zelfs in een "Bear Market" terecht, dat wil zeggen dat de index al meer dan 20% onder de laatste top staat. Ook de AEX en de DAX komen in een "Bear Market" terecht. De angst dat de steeds verder oplopende olieprijs en de afnemende economische groei de wereldeconomie in een zware recessie kan brengen doet beleggers schrikken door dat men weet dat veel bedrijven niet meer aan hun verwachtingen gaan kunnen voldoen.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen blijf ik uiteraard rustig naar kansen zoeken al blijft dat moeilijk. Toch heb ik vorige week al via een mooi momentum wat kunnen doen, de posities werden met een mooie winst gesloten vorige week woensdag. Er komen nog wel kansen maar het is absoluut niet mogelijk om te veel te doen en te lang in de markt te zitten door de huidige volatiliteit. Wachten op een kans is het enige wat ik kan doen. Zodra het kan zal ik weer met wat kleine posities komen. Wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waar er nu een nieuwe aanbieding loopt tot 1 MEI voor €35.

De maand maart start in ieder geval goed na het sluiten van een short positie rond de bodem van de sessie afgelopen woensdag. Ik kijk nu rustig uit naar nieuwe mogelijkheden en die kunnen er wel eens komen in de loop van volgende week. Ik zal het niet forceren, het momentum moet goed zijn uiteraard. We zitten nu in ieder geval zonder posities en er staat al een hele mooie winst voor deze maand en dit jaar.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Dat de downtrend doorzet zien we via de grafieken, er kan zelfs nog een versnelling komen nu er amper meer steun wacht onder de huidige niveaus. De Dow Jones komt nu ook snel richting de bodem zien we, de S&P 500 doet dat ook. Door dat de energie en de Transport sector nog sterk blijft weten deze 2 indices zich nog redelijk staande te houden maar de rest kan voor nieuwe bodems zorgen. De AEX en de DAX zetten makkelijk nieuwe bodems neer, het ziet er niet best uit en het kan allemaal nog lager. Hou wel rekening met heftige herstelbewegingen die voorlopig op niks uitdraaien. Dat zijn de befaamde "Bear Market Rally's" en zijn verkoopbaar.

Dow Jones:
De Dow Jones moet nu ook fors terug en verloor dinsdag opnieuw 185 punten, de index zoekt nu de bodem die rond de 32.250 punten wacht. Onder die 32.250 punten kan de index verder omlaag richting de 31.700 en zelfs tot de 31.500 punten in een snel tempo. Later bij verdere druk omlaag kan de 30.000 punten grens wel eens worden opgezocht maar dat is voor later. Technisch ligt de index er duidelijk slecht bij.

Weerstand nu de 33.250 punten, later de 33.750 punten en de 34.000 punten. Let er wel op dat als er herstel komt het heel snel zal gaan, 2 a 3 sessies met 500 tot 800 punten herstel zijn mogelijk met deze volatiliteit.

AEX index:
De AEX moest gedurende de sessie opnieuw terug tot rond de 653 punten maar sluit net onder de 657 punten. De index geraakte ook even tot de 677 punten na een stevige rally maar ook deze keer draaide dat op niks uit. Een enorme volatiliteit en we kunnen daar weinig mee doen, na dat stevige herstel viel de index net zo makkelijk weer fors terug. De AEX komt in een Bear Markt terecht, dat wil zeggen dat de index nu 20% onder de top staat.

Steun nu eerst de bodem van maandag rond de 653 punten, bij een verdere daling steun rond de 630, de 610 en de 595 punten. Grote stappen maar zeer goed mogelijk dus. Weerstand nu eerst de 670-675 punten met daar net boven de 681 punten waar we de top van maandag zien. Later rond de 700-705 punten weerstand.

DAX index:
De DAX kon deze keer de schade beperken en sluit vlak, dat wil niet zeggen dat er gedurende de sessie niks gebeurde want de index blijft met een brede range bewegen. We kijken nu vooral naar de bodem van maandag die net onder de 12.500 punten uitkomt als steun. Bij een verdere daling steun rond de 12.200 en de 12.000 punten, later de 11.500 punten als richtpunt. In deze fase kan alles, de DAX kwam dinsdag zelfs even boven de 13.100 punten uit na een stevige rebound maar meer dan een Bear Market Rally is het niet.

Weerstand nu de 13.100-13.150 punten, later de 13.500 en de 13.750-13.800 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq verloor na een volatiele sessie uiteindelijk 35 punten, voor de 4e sessie op rij verlies en we zien dat de index op zoek gaat naar de bodem die rond de 12.600 punten wacht en dat wordt nu het volgende doel. Mogelijk wordt die bodem in de loop van vandaag opgezocht. Later steun rond de 12.500 en de 12.100-12.250 punten.

Weerstand nu eerst de 13.100-13.250 punten, later de top van maandag rond de 13.350 punten want zo snel gaat het momenteel. Verder kijken we naar de 13.500 en de 13.750 punten, allemaal snel haarbaar bij weer een enorm herstel dat past bij een Bear Market.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand maart start meteen goed, na de actie van vorige week dinsdag werd het de dag erop al mogelijk om alles met een mooie winst te sluiten. De markt blijft moeilijk als we alles goed bekijken maar wanneer ik een mooi momentum zie dan pak ik wat posities op en dan kan het snel gaan, op tijd winst nemen is dan belangrijk en dat werd dus gedaan woensdag. Alle abonnementen beginnen zo de maand maart al met een mooie winst. De winst voor dit jaar en de maand maart ziet u via de tabellen hieronder, de maanden januari en februari werden ook al met een mooie winst afgerond.

Deze maand maand verwacht ik snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.