Beursdagboek Trader Guy 5 maart 2022, 08:30

...

Europa zwaar onderuit, Wall Street zakt mee maar minder heftig

5 maart 2022, 08:30 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Dat Europa zware klappen krijgt is duidelijk, de AEX sluit onder de 700 punten en meteen fors met een slot op 672 punten. De DAX verloor ruim 600 punten om nog net boven de 13.000 punten te sluiten. Ook Frankrijk verloor fors, de CAC 40 sluit 317 punten in de min. Een slechte dag met tussen de 4,5% en de 5% verlies vrijdag. Wall Street kon de schade nog beperken tot 0,5% bij de Dow Jones, 0,8% bij de S&P 500 en 1,65% bij de Nasdaq, De Nasdaq 100 verloor 1,4% terwijl de SOX index 2,4% verloor. De Brent olie won vrijdag weer bijna 7% om op 118 dollar te sluiten, de olie won de afgelopen week 24,25%. Het zijn moeilijke tijden wat betreft de financiële markten maar we moeten daar mee om zien te gaan. Vooral rustig blijven en wachten op kansen, het is wel duidelijk dat de markt alle signalen op rood heeft staan nu.Weekend update 5 maart:
Dat de beurzen opnieuw lager sluiten hebben we gemerkt vrijdag en dat er van een bodem nog geen sprake is zien we ook duidelijk op de grafieken. De AEX zakt diep onder de 700 punten waar we de week ervoor nog een bodem hadden staan. Veel beleggers dachten dat de AEX die 700 punten wel zou vasthouden maar het blijkt een illusie. Dat wil ook zeggen dat de oude top van 2001 eraan moet geloven, die stond toen op 702 punten. Net als de AEX moesten ook de DAX en de CAC 40 fors inleveren vrijdag en zetten daardoor diepere bodems neer. We zitten veel dichter bij het vuur dan Wall Street, de VS ligt veel verder van het front en dat speelt uiteraard ook mee. Dat wil niet zeggen dat men in de VS de gevolgen niet zal voelen, de economie kan door deze nieuwe gebeurtenis een zware klap krijgen later dit jaar en als het allemaal lang duurt ook in 2023.

Daarom verloren de indices op Wall Street veel minder, de Dow Jones zakt slechts 0,5% terug terwijl de S&P 500 met 0,8% terug moest. De technologie indices deden het wel wat minder goed want de Nasdaq verloor 1,65% terwijl de Nasdaq 100 met 1,4% terug moest. De SOX index verloor 2,4% vrijdag. Een index die dan opvalt in de positieve zin is de Dow Transport, vrijdag sloot deze index nagenoeg vlak.

Op weekbasis zien we ook grote verschillen want Europa krijgt een zware klap, de AEX sluit de week 56 punten (-7,7%) lager af terwijl de DAX met 1472 punten (-10,1%) verlies de week afsluit. De Franse CAC 40 kreeg de afgelopen week de grootste klap, de index sluit 690 punten lager ofwel -10,25%. Wat een week hier in Europa en dat komt uiteraard allemaal op het conto van Poetin die roekeloos bezig in Oekraïne. Zoals ik al aangaf zit Europa dicht bij de vuurhaard en daardoor zien we dat beleggers hier veel meer angst vertonen dan op Wall Street.

Op Wall Street ook verliezen op weekbasis maar veel minder dan hier in Europa, de Dow Jones sluit de week 444 punten (-1,3%) lager af, de S&P 500 liet 56 punten liggen (-1,3%). De beide Nasdaq indices verloren wat meer maar ten opzichte van hier in Europa valt dat ook nog mee, de Nasdaq verloor 2,8% terwijl de Nasdaq 100 met 2,5% verlies de week afsluit. De SOX index sluit wel met meer verlies, deze index verloor 5,6%. Een vreemde eend was de Dow Transport, je zou het haast niet geloven maar deze index sluit de week af met 185 punten winst (+1,2%). De Brent olie tot slot sluit de week 23 dollar hoger af, een winst van maar liefst 24,25%.

De grote vraag blijft hoe je om moet gaan met deze markt, veel beleggers hebben forse verliezen geleden de afgelopen week, dat moge duidelijk zijn. Toch waarschuw ik al geruime tijd dat de beurzen veel te hoog stonden en we moesten opletten. Het was wachten op een soort trigger, een zwarte zwaan ofwel iets wat opkomt wat je niet had verwacht en je daardoor totaal verrast wordt. Nu zitten we zelfs met een hele vervelende MIX van feiten die plots de kop opsteken. Het is een soort domino effect, eerst inflatie, dan de rente die oploopt en natuurlijk de oorlog die is begonnen. We krijgen ergens wel een bodem maar blijf opletten met de grilligheid van de markten die op elk negatief bericht zeer onrustig reageren. Denk eraan dat het ook zo zal zijn zodra er een sprankeltje hoop komt in de positieve richting. De volatiliteit is nog lang niet weg, in tegendeel.

Elke week kijk ik een keer naar de sectoren, de individuele aandelen, de grote fondsen enz.. Wat me opvalt is dat de energie aandelen stevig oplopen en dat de Transport sector het goed doet. Een beetje vreemd wat betreft de Transport sector want die hebben ook te maken met de stevig oplopende energieprijzen. De oliereuzen Exxon (+8%) en Chevron (+13%) winnen fors op weekbasis. De Transport index zoals ik al aangaf ook en wat we weten is dat Warren Buffet zwaar in de energie en de Transport zit met zijn Berkshire fund of participatie, Berkshire A won de afgelopen week 1,7% en Berkshire B won 1,9%. Beiden zetten zelfs een nieuw All Time High neer de afgelopen week. Zo zien we maar weer dat niet alles slecht gaat in moeilijke tijden, veel beleggers en andere fondsen zitten deels in deze beleggingen.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen blijf rustig naar kansen zoeken al blijft dat moeilijk. Toch heb ik de afgelopen week al via een mooi momentum wat kunnen doen, de posities werden met een mooie winst gesloten woensdag. Er komen nog wel kansen maar het is absoluut niet mogelijk om te veel te doen en te lang in de markt te zitten door de huidige volatiliteit. Wachten op een kans is het enige wat ik kan doen. Zodra het kan zal ik weer met wat kleine posities komen. Wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waar er nu een nieuwe aanbieding loopt tot 1 MEI voor €35.

De maand maart start in ieder geval goed na het sluiten van een short positie rond de bodem van de sessie afgelopen woensdag. Ik kijk nu rustig uit naar nieuwe mogelijkheden en die kunnen er wel eens komen in de loop van volgende week. Ik zal het niet forceren, het momentum moet goed zijn uiteraard. We zitten nu in ieder geval zonder posities en er staat al een hele mooie winst voor deze maand en dit jaar.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Dat de markten moeten weer inleveren, Europa fors en Wall Street wat minder heftig. Vooral Europa krijgt door de angst die groeit klappen, de DAX kende een hele slechte week terwijl ook de AEX fors moest inleveren zowel vrijdag als op weekbasis. Nieuwe bodems voor Europa, Wall Street staat nog boven de vorige bodem maar kan daar nog altijd naartoe op een slechte dag. De markten blijven in een downtrend zitten.

Dow Jones:
De Dow Jones kon de verliezen beperken vrijdag, de index verloor een goeie halve procent om rond de 33.600 punten te sluiten. Nog wel onder de steun die we rond de 33.750 punten zien maar boven de belangrijke 33.250 punten. Wel opletten nu voor die 33.250 punten steun, als de index daaronder duikt ligt er ruimte tot eerst de 33.000 punten en later tot de bodem die we rond de 32.250 zien.

Weerstand nu eerst de 33.750 punten waar de index donderdag nog boven wist te geraken, later zien we de 34.250 en de 34.750 punten als weerstand. Steun nu eerst die 33.250 punten met daar snel onder de 33.000 punten, later de bodem rond de 32.250 punten.

AEX index:
De AEX zakt heel diep onder de belangrijke 700 punten steun, het ziet er heel slecht uit voor de AEX nu. De index sluit zelfs op de laagste stand van de sessie die op 671-672 punten uitkomt. De volgende steun zien we rond de 650 punten met daaronder de 610 en de 575 punten. Deze niveaus moet ik aangeven omdat er verder niet zoveel houvast meer te zien is voor de AEX op de lange termijn grafiek.

Weerstand nu de 700-702 punten, denk eraan dat het bij herstel heel snel kan gaan en dat de index die 30 punten heel snel kan overbruggen mochten er wat positieve berichten komen in de loop van volgende week. Verder zien we rond de 710 en de 718-721 punten weerstand.

DAX index:
De DAX valt diep terug en verloor vrijdag ruim 600 punten, de index duikt ver onder de vorige bodem die we zien rond de 13.800 punten. Veel steun is er niet meer tot rond de 12.500 punten, later kan de index zelfs terug tot rond de 12.000 punten maar dat is voor als de daling verder doorzet. Weerstand nu eerst de 13.600 punten met later de vorige bodem rond de 13.800 punten.

Het kan interessant worden om een positie op de DAX te nemen maar we moeten heel voorzichtig te werk gaan en zeker niet te lang blijven zitten met de feiten van nu. De index zal hoe dan ook volatiel blijven en dat in beide richtingen. Opletten dus en voorzichtig blijven met de keuzes.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq verloor vrijdag ruim 200 punten en zakt terug tot de steun die we rond de 13.100-13.200 punten zien uitkomen. Wel opletten nu want onder de 13.100 punten kan de Nasdaq op zoek naar de bodem van vorige week donderdag en die zien we rond de 12.600 punten uitkomen. Steun dus eerst de 13.250 punten, later de 13.100 punten. Bij een verdere daling kan de index dus op zoek naar de 12.600 punten waar we de bodem zien.

Weerstand nu eerst de 13.500 punten, later de 13.750 punten waar de index de afgelopen week meerdere keren naartoe kon. Daarboven nog weerstand rond de 13.850 en de 14.000 punten met daarboven de bekende 14.210 punten weerstand.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand maart start meteen goed, na de actie van dinsdag werd het de dag erop al mogelijk om alles met een mooie winst te sluiten. De markt blijft moeilijk als we alles goed bekijken maar wanneer ik een mooi momentum zie dan pak ik wat posities op en dan kan het snel gaan, op tijd winst nemen is dan belangrijk en dat werd dus gedaan woensdag. Alle abonnementen beginnen zo de maand maart al met een mooie winst. De winst voor dit jaar en de maand maart ziet u via de tabellen hieronder, de maanden januari en februari werden ook al met een mooie winst afgerond.

Deze maand maand verwacht ik snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.