Beursdagboek Trader Guy 3 maart 2022, 08:06

...

Markten blijven onrustig, eerste winst voor maand maart behaald

3 maart 2022, 08:06 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De markten blijven fors op en neer bewegen, woensdag opnieuw in de positieve richting. Alle indices sluiten in ieder geval hoger, het is afwachten wat de sessie van vandaag zal brengen. De markten bewegen tussen hoop en vrees, de ene dag ziet men het zitten terwijl het een dag later allemaal weer minder lijkt. Met die grote uitslagen moeten om zien te gaan, hoe moeilijk dat ook is. Wat betreft het handelen heb ik al een mooie positie kunnen afronden en staat het eerste resultaat er al voor deze maand maart. Verder valt het op dat de Brent olie onverbiddelijk omhoog blijft gaan, vanmorgen staat er al 117 dollar op de borden voor een vat Brent olie.Update donderdag 3 maart:
De beurzen blijven dus volatiel, de S&P 500 sluit bijna 2% hoger tot 4.386 punten terwijl de Dow Jones 1,8% hoger sluit op 33.891 punten. De Nasdaq won 1,6% terwijl de Nasdaq 100 een winst van 1,7% laat zien. De SOX index won 3,4% terwijl de Dow Transport 2,6% hoger sluit. In Europa wint de AEX 1%, de DAX sluit 0,7% hoger terwijl de Franse CAC 40 een winst boekt van 1,6%. Een sterke dag met herstel, de volatiliteit blijft voorlopig ruim aanwezig.

De olieprijzen lopen ook verder op door de onrust tussen Rusland en Oekraïne, een vat Brent olie kost al 117 dollar vanmorgen. Dat zal zeker de inflatie weer doen oplopen zodat de FED niet anders zal kunnen dan de rente te verhogen. FED-voorzitter Jerome Powell sprak woensdag ook nog voor de financiële commissie van het Huis van Afgevaardigden. Powell zei dat de FED de rente in maart hoe dan ook zal verhogen ondanks de onzekerheden die zijn ontstaan door de invasie in Oekraïne. Met een inflatie van ver boven de 2% en de arbeidsmarkt die sterk blijft heeft hij ook geen keuze. En met die energieprijzen die de pan uitrijzen zal de inflatie hoe dan ook weer verder oplopen.

We gaan het allemaal wel zien, ik blijf rustig naar kansen zoeken maar het blijft moeilijk. Toch heb ik al via een mooi momentum wat kunnen doen deze week en de posities werden met een mooie winst gesloten. Er komen nog wel kansen maar het is absoluut niet mogelijk om te veel in de markt te zitten met de huidige situatie. Wachten op een kans is het enige wat ik kan doen. Zodra het kan zal ik weer met wat kleine posities komen, dat heb ik dinsdag ook gedaan voor de leden rond de top. Wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waar er nu een nieuwe aanbieding loopt tot 1 MEI voor €35.

De signaaldiensten:
De maand maart start goed na het sluiten van een short positie rond de bodem van de sessie woensdag. Ik kijk nu rustig uit naar nieuwe mogelijkheden en die kan er wel eens komen mocht er opnieuw een mooie top komen in de loop van de sessie of vrijdag. Ik zal het niet forceren, het momentum moet goed zijn uiteraard. We zitten nu dus zonder posities en er staat al een hele mooie winst voor deze maand.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
De sessie van woensdag was er weer eentje met veel beweging, zie de range maar tussen hoog en laag. De Dow Jones won 600 punten, de S&P 500 sluit 80 punten hoger. De Nasdaq deed het ook goed met een plus van 1,6% terwijl de SOX 3,4% hoger sluit. Europa begon weer slecht maar gedurende de sessie en vooral ook door dat Wall Street opkrabbelde sluiten de AEX (1%) en de DAX (0,7%) hoger.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich sterk woensdag, de index staat zo weer net onder de 34.000 punten. Het valt nog steeds op dat de index grote uitslagen maakt, woensdag opnieuw 600 punten hoger terwijl de start nog zwak was. De Dow Jones blijft dus volop in beweging en blijft onzeker door de situatie met Rusland. Beleggers weten niet goed wat te doen. Weerstand in eerste instantie rond de 34.000 punten, later de 34.250 en de 34.750 punten als weerstand.

Steun zien we nu eerst rond de 33.250 punten, later de 33.000 en de 32.750 punten met daarna de bodem van vorige week rond de 32.250 punten.

AEX index:
De AEX begon zeer zwak en moest even terug tot net onder de 710 punten, er kwam een stevig herstel op gang later, de top van de sessie kwam uit rond de 726 punten. Ook weer een brede dagrange maar dat zijn we gewend in deze fase. Weerstand zien we nu rond de 728-730 punten, later de 735 en de 745 punten met daarboven de 755 punten. Dat zijn de niveaus aan de positieve kant.

Steun nu eerst de 718-721 punten, later de 710 en de bodem van vorige week rond de 700 punten.

DAX index:
De DAX herpakt zich woensdag na eerst een slechte start na de opening. De DAX zette zelfs even een nieuwe bodem neer rond de 13.700 punten. Uiteindelijk sluit de DAX bijna 100 punten hoger, tussen hoog en laag zien we toch weer ruim 400 punten wat veel is. Zo merken we nog altijd dat de markten onzeker blijven en daar horen deze grote uitslagen bij. Steun nu eerst de 13.800 punten met daaronder snel de bodem rond de 13.700 punten. Onder die 13.700 punten ziet het er slecht uit, we moeten rekening blijven houden met beide scenario's, het hangt allemaal af van de ontwikkelingen rondom de oorlog.

Weerstand nu eerst de 14.350-14.375 punten, later de zien we de 14.550-14.600 punten als weerstand waar de index afgelopen vrijdag nog een top neerzette. Later de zone 14.900-15.000 punten als weerstand. Denk eraan dat in deze markt alles kan, het hangt van veel ontwikkelingen af maar de volatiliteit zal voorlopig niet wegvallen.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich opnieuw en zo blijft de index behoorlijk in beweging zodat het moeilijk blijft om teveel te handelen en vooral om lang te blijven zitten in een positie. De index staat nu opnieuw rond de 13.750 punten waar we wat weerstand kunnen verwachten. Dat wil niet zeggen dat we nu net als dinsdag waar de index ook stond weer een short positie op kunnen nemen, we moeten nu even het vervolg afwachten. Weerstand nu die 13.750 punten, later de 14.000 en vooral de 14.210 punten waar de bekende weerstand wacht.

Steun zien we nu eerst rond de 13.500 punten waar de Nasdaq woensdag ook even naar terug moest. Later steun rond de 13.250 en de 13.100 punten. De bodem zien we rond de 12.600 punten, de index kan daar naartoe als er weer enkele slechte dagen komen.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand maart start meteen goed, na de actie van dinsdag werd het de dag erop al mogelijk om alles met een mooie winst te sluiten. De markt blijft moeilijk als we alles goed bekijken maar wanneer ik een mooi momentum zie dan pak ik wat posities op en dan kan het snel gaan, op tijd winst nemen is dan belangrijk en dat werd dus gedaan woensdag. Alle abonnementen beginnen zo de maand maart al met een mooie winst. De winst voor dit jaar en de maand maart ziet u via de tabellen hieronder, de maanden januari en februari werden ook al met een mooie winst afgerond.

Deze maand maand maart verwacht ik snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.