Beursdagboek Trader Guy 2 maart 2022, 08:08

...

Markten blijven enorm nerveus, start nieuwe maand fors lager

2 maart 2022, 08:08 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Weer een hele moeilijke dag op de beurzen, alles moest omlaag na de blijvende dreiging door de Russen in Oekraïne. Vooral de DAX kreeg te maken met een slechte dag, de index verloor ruim 550 punten. Ook Wall Street moest weer inleveren, veel indices neigen om opnieuw hun bodems van vorige week op te zoeken. De AEX verloor 16 punten, de 700 punten bodem komt weer in zicht nu na de sessie van dinsdag. Wat betreft de volatiliteit geen gebrek, de markten blijven met die forse uitslagen zitten en dan zowel omhoog als omlaag. De Brent olie piekte gisteren even tot rond de 105 dollar per vat, zit een nieuw record erin de komende dagen? We zijn er in ieder geval nog niet zo maar vanaf, de markten zullen blijven bewegen op nieuwsfeiten.Update woensdag 2 maart:
De beurzen sluiten dinsdag fors lager door dat Rusland onverbiddelijk de aanval op Oekraïne opvoerde en met massale raketaanvallen het land opschrikt. Verder kondigt Rusland aan om met precisie aanvallen te komen op de hoofdstad Kiev. Beleggers blijven wanhopig over de situatie en willen maar 1 ding en dat is rust, iets wat momenteel ver te zoeken is. De S&P 500 sloot 1,55% lager op 4.306 punten, en Dow Jones verloor 1,76% om op 33.295 punten te sluiten. Verder zien we de Nasdaq lager, deze index verloor 1,6% met een slot op 13.532 punten terwijl ook de Nasdaq 100 met een verlies van 1,6% te maken kreeg om op 14.006 punten te sluiten. De SOX tot slot verloor 3,65% dinsdag.

Ook in Europa forse verliezen, de DAX moest 3,85% inleveren terwijl de AEX 2,25% verlies leed. De Franse CAC 40 verloor bijna 4%. De indices in Europa zakken nu heel snel terug tot de bodems van vorige week.

De situatie rondom Rusland en Oekraïne blijft duidelijk de grote aanjager wat betreft de markten, opvallend hierbij is dat beleggers massaal Amerikaanse obligaties kopen om te vluchten uit de risicovolle beleggingen. Daar zit meer veiligheid en dat zien we vaker bij onrustige tijden. Hierdoor liep de rente fors terug, dinsdag stond de rente op de 10-jaars lening 14 basispunten lager 1,7%. Voor dat het conflict begon stond deze 10-jaars lening nog op 2,05% door de dreiging dat de FED snel met meerdere renteverhogingen zou komen. Ook bij de rente dus enorme fluctuaties, alles blijft in beweging momenteel en rust is ver te zoeken.

Vooral de financiële aandelen krijgen enorme klappen, niet alleen door de dalende rente maar ook door dat banken fors in Rusland zitten met kapitaal en deze beleggingen, leningen enz.. geraken verloren of worden fors minder waard. American Express verloor dinsdag 8,5%, JP Morgan moest met 4% terug terwijl hier in Nederland ING opnieuw 11% verloor, Adyen verloor ruim 4%. Aan de andere kant stijgen de oliereuzen, Chevron won 4% terwijl Exxon 1% omhoog ging.

Hoe de dag vandaag zal lopen moeten we afwachten, de ontwikkelingen rondom de oorlog blijven elk moment van de dag een rol spelen. De markten kunnen daar fors op reageren aan beide kanten.

Het zal op een gegeven moment allemaal wel weer tot rust komen maar nu zitten we nog volop in de storm en blijft de volatiliteit nog wel even aanhouden. Zodra het kan zal ik wel met wat kleine posities komen, dat heb ik dinsdag ook gedaan voor de leden rond de top. Wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waar er nu een nieuwe aanbieding loopt tot 1 MEI voor €35.

De signaaldiensten:
De maand februari is afgerond wat betreft het handelen en er werd in deze zeer moeilijke maand opnieuw een mooie winst behaald, zo loopt het resultaat verder op en dat zonder veel risico te nemen omdat ik de posities klein blijf houden. De eerste posities voor deze maand maart heb ik al opgenomen en die lopen prima nu. Ik blijf er alles aan doen om waar het kan nog wat leuke posities uit te zoeken. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
De nieuwe maand start zwak met overal verliezen, vooral Europa kreeg weer de nodige klappen want de AEX sluit 16 punten lager terwijl de DAX met 556 punten terug moest. Verliezen die behoorlijk zijn en meteen de winst van afgelopen vrijdag wegnemen. De bodems komen zo snel weer in zicht, de DAX is daar al bijna, de AEX blijft er nog 13 punten boven.

Ook Wall Street verloor fors, de Dow Jones sluit bijna 600 punten lager terwijl de S&P 500 met 68 punten terug moest. De Nasdaq verloor 218 punten, de SOX sluit 3,6% lager. De markt komt weer in de problemen maar laten we niet vooruitlopen op de zaken, de indices neigen weer naar hun bodems toe maar hou altijd rekening met een draai de andere kant op.

Dow Jones:
De Dow Jones verloor opnieuw en de index zakt nu door tot de 33.250 punten steun om daar net boven te sluiten. Als de index verder zakt dan zien we steun rond de 32.750 punten maar nog belangrijker wordt de bodem van vorige week rond de 32.250 punten.

De Dow zit nu weer in een slechte fase maar we kunnen een onverwachte draai naar omhoog nooit uitsluiten. Weerstand in eerste instantie rond de 33.750 punten, later de 34.000, de 34.250 en de 34.750 punten als weerstand.

AEX index:
De AEX kreeg het opnieuw moeilijk na een paar dagen met herstel tot rond de 728-731 punten, de index sluit nu weer rond de 713 punten en dat is ruim onder de 718-721 punten steun. De bodem wacht nu rond de 700 punten, alles onder die 700 punten is slecht, opletten dus want de index kan daar in ieder geval snel naartoe bewegen. Tussendoor nog steun rond de 708-710 punten.

Weerstand nu die 718-721 punten, later de 728-731 punten en de eerdere bodems die we zien rond de 735 punten. Daarboven de 745 en de 755 punten als weerstand.

DAX index:
De DAX deed het heel slecht dinsdag, de index moest zelfs weer terug richting de bodemzone die we rond de 13.800 punten zien uitkomen, de laagste stand van de sessie werd ook meteen de slotstand en die komt uit op 13.905 punten, nog slechts 100 punten boven de bodem die we rond de 13.800 punten zien. Onder die 13.800 punten kan de index terug tot rond de 13.500 en zelfs tot rond de 13.250 punten.

Weerstand nu eerst de 14.350 punten, later de zien we de 14.500 punten als weerstand waar de index afgelopen vrijdag nog een top neerzette. Later de zone 14.900-15.000 punten als weerstand. Denk eraan dat in deze markt alles kan, het hangt van veel ontwikkelingen af maar de volatiliteit zal voorlopig niet wegvallen.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moet nu ook terug al viel de daling op zich nog mee, niet alle sectoren deden het dinsdag slecht zodat de Nasdaq er wat beter voorstaat na dinsdag dan de andere indices. Toch zien we een daling, de index moet weer terug tot rond de 13.500-13.550 punten waar we de eerste steun zien uitkomen nu. Als de index verder zakt dan zien we steun rond de 13.250 punten, later de 13.100 en vooral de bodem rond de 12.700 punten als steun.

Weerstand nu eerst de 13.750 punten met daar net boven de 14.000 en de 14.210 punten als weerstand. Later de toppen van de afgelopen maand rond de 14.500 punten als weerstand.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand februari werd goed afgerond en dat in deze toch zeer moeilijke maand als we alles goed bekijken. Alle abonnementen sluiten de maand af met een mooie winst. De winst voor dit jaar en de maand februari ziet u via de tabel hieronder, de maand januari werd ook met een mooie winst afgerond.

Deze maand maand maart verwacht ik snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.