Beursdagboek Trader Guy 4 maart 2022, 07:54

...

Moeilijk om vooruit te kijken, volatiliteit blijft enorm

4 maart 2022, 07:54 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (1)

De rollercoaster blijft volop draaien en ik zie er zolang er geen rust komt nog geen verandering aan de horizon. We moeten ons nog steeds zien te redden met de omstandigheden en dat lukt door vooral zelf de rust te bewaren. Donderdag opnieuw een daling met vooral in Europa fors lagere koersen, eerst stond alles nog positief maar lang duurde het niet, de DAX verloor 300 punten, de AEX moest ruim 15 punten inleveren. Wall Street verloor ook, de Nasdaq ruim 200 punten, de Dow Jones 150 punten en de S&P 500 moest 23 punten inleveren. Een vat Brent olie kost nu 111 dollar, iets minder dan woensdag. De dollar wordt ook duurder en daardoor betalen we nog wat meer aan de pomp voor een liter brandstof.Update vrijdag 4 maart:
De beurzen sluiten opnieuw lager en we zien vanmorgen dat de futures even heel ver terug moesten nadat de Russen de grootste kerncentrale van Europa aanvielen. Gelukkig gebeurde er niets met de reactors maar toch zien we dat de schrik er was. Het blijft allemaal heftig en in deze tijd ongekend wat er daar allemaal aan het gebeuren is. Beleggers blijven vooral gefocust op de Russische invasie van Oekraïne, dat zorgt voor onrust en vooral ook de aanhoudende stijging van de grondstoffenprijzen.

Dan moeten we vooral denken aan de inflatie, de komende cijfers over de maand februari zullen opnieuw records breken vrees ik. De grote vraag is dan wat de FED zal doen, we merken dat naast de energieprijzen ook de prijzen van graan, mais en de andere voedsel grondstoffen enorm oplopen.

Jerome Powell zei woensdag al dat hij tijdens de vergadering van de centrale bank over 2 weken een renteverhoging zal doorvoeren van 0,25%. Later wil hij nog enkele renteverhogingen doorvoeren om de inflatie zo snel als mogelijk omlaag te brengen.

De olie dan, die steeg voor het eerst sinds 2008 naar meer dan 117 dollar per vat, dat komt vooral omdat raffinaderijen geen Russische olie meer willen kopen waardoor de energievoorziening aan het verminderen is. Nogmaals, dat zal de groei doen afnemen, de inflatie doen toenemen en daardoor zou er wel eens stagflatie kunnen ontstaan (hogere inflatie en een afname van de economische groei). Maar goed, we leven al ruim 2 jaar met onzekerheden, vergeet de COVID periode niet. We moeten deze slechte 4 jaar uitzitten blijkbaar, meer dan het allemaal aanzien kunnen we niet, we bekijken alles dag per dag.

Wat betreft het handelen blijf rustig naar kansen zoeken al blijft dat moeilijk. Toch heb ik deze week al via een mooi momentum wat kunnen doen, de posities werden met een mooie winst gesloten woensdag. Er komen nog wel kansen maar het is absoluut niet mogelijk om te veel en te lang in de markt te zitten met de huidige volatiliteit. Wachten op een kans is het enige wat ik kan doen. Zodra het kan zal ik weer met wat kleine posities komen. Wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waar er nu een nieuwe aanbieding loopt tot 1 MEI voor €35.

De signaaldiensten:
De maand maart start in ieder geval goed na het sluiten van een short positie rond de bodem van de sessie woensdag. Ik kijk nu rustig uit naar nieuwe mogelijkheden en die kan er wel eens komen mocht er opnieuw een mooie top komen in de loop van de sessie of vrijdag. Ik zal het niet forceren, het momentum moet goed zijn uiteraard. We zitten nu dus zonder posities en er staat al een hele mooie winst voor deze maand.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Dat de markten in een downtrend zitten kunnen we duidelijk zien op de grafieken hieronder. Europa moest weer fors inleveren donderdag, vooral de AEX en de DAX vielen op met een stevige daling. Wall Street moest ook terug al viel het bij de Dow Jones en de S&P 500 nog mee. De Nasdaq en de SOX verloren wel behoorlijk, de Nasdaq 1,6% en de SOX index 2,25%.

Dow Jones:
De Dow Jones moest weer wat terug maar slechts 0,3%, vooral de energie aandelen deden het weer goed door de stevig oplopende olie en gasprijzen. De Dow Jones zakt nu terug tot net boven de 33.750 punten steun, onder dat niveau moeten we uitkijken naar eerst de 33.250 punten en de 32.750 punten. De bodem zien we rond de 32.250 punten en dat blijft een niveau om in de gaten te houden.

Weerstand nu eerst de 34.000 punten waar de index donderdag nog boven wist te geraken na de sterke start van de sessie. Later zien we de 34.250 en de 34.750 punten als weerstand.

AEX index:
De AEX begon de sessie positief maar moest nadien fors inleveren, de top van de sessie lag op 726 punten ofwel net onder de 728-730 weerstand, later moest de index snel terug om rond de 705 punten te sluiten. De AEX zakt zo meteen onder de 718-721 punten steun en onder de 710-712 punten steun. We richten ons vandaag op de 700 punten waar de bodem van vorige week wacht.

Weerstand wordt nu eerst de 710 punten, later de 718-721 punten de de zone 728-730 punten. Let er wel op dat alles snel gaat, bij een positieve sessie staat de index in no-time 20 tot 25 punten hoger.

DAX index:
De DAX verliest opnieuw meer dan 300 punten en zet een nieuwe bodem neer net onder de 13.700 punten. De index staat nu al zo'n 2500 punten onder de top van dit jaar. En het ziet er nog steeds slecht uit door de daling onder de zone 14.900-15.000 punten. Steun nu rond de 13.500 en de 13.250 punten, het ziet er naar uit dat de DAX vandaag al een aanval zal plaatsen op die 13.500 punten grens. Als de index verder zakt kan dat makkelijk nog tot rond de 12.500 punten.

Weerstand nu eerst de 13.800 punten, later de 14.000 en de 14.400 punten als weerstand.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq zakt verder terug en komt weer uit rond de 13.500 punten waar we nu wat steun kunnen verwachten. Als de index onder die 13.500 punten zakt dan ligt de weg open tot rond de 13.250 en de 13.100 punten. Later rond de 13.000 en de bodem rond de 12.650-12.700 punten waar we de bodem van vorige week zien uitkomen.

Weerstand nu eerst de 13.750 punten, later de 14.000 en de bekende 14.210 punten als weerstand. De Nasdaq kan stevig herstellen eens de markt draait, dat weten we maar al te goed. Dus hou steeds rekening met uitslagen van 400 tot 500 punten op dagbasis. We kunnen ze niet voorzien dus erop handelen is moeilijk, maar als er zich een kans voordoet dan zal ik met wat kleine posities instappen.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand maart start meteen goed, na de actie van dinsdag werd het de dag erop al mogelijk om alles met een mooie winst te sluiten. De markt blijft moeilijk als we alles goed bekijken maar wanneer ik een mooi momentum zie dan pak ik wat posities op en dan kan het snel gaan, op tijd winst nemen is dan belangrijk en dat werd dus gedaan woensdag. Alle abonnementen beginnen zo de maand maart al met een mooie winst. De winst voor dit jaar en de maand maart ziet u via de tabellen hieronder, de maanden januari en februari werden ook al met een mooie winst afgerond.

Deze maand maand maart verwacht ik snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.