Beursdagboek Trader Guy 1 maart 2022, 07:49

...

Markten bewegen tussen hoop en vrees, wel blijven opletten

1 maart 2022, 07:49 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Opnieuw een vreemde sessie maandag, men hoop op een oplossing maar niemand weet hoe men dat zal aanpakken. Aan de andere kant zullen de markten op een bepaald moment de gevolgen voelen van deze fase. En het is niet alleen dat, we zitten ook nog met torenhoge inflatie die door de hogere energieprijzen nog verder kan oplopen. Zelf weet ik niet hoe het vervolg zal verlopen, we zien elke dag verrassingen, elke dag blijft dus een uitdaging en onvoorspelbaar. Het wordt de hoogste tijd voor wat rust op de markten maar dat zie ik nog niet zo snel komen. Wel is het zo dat alles nu fors hoger staat dan afgelopen donderdag, we gaan het zien in de loop van de sessie en wie weet kunnen we wat doen.Update dinsdag 1 maart:
Na een slechte start sluit Wall Street maandag verdeeld na toch opnieuw forse uitslagen gedurende de dag. De S&P 500 sluit uiteindelijk uiteindelijk 0,2% lager op 4.374 punten terwijl de Dow Jones 0,5% lager sluit op 33.892 punten. De Nasdaq kon wel via een slotrally hoger sluiten, de index won 0,4% met een slot op 13.751 punten.

Het sentiment blijft hoe dan ook in het teken staan van de oorlog in Oekraïne. Daardoor blijft de enorme volatiliteit en nervositeit een grote rol spelen. Het risico dat het conflict tussen Rusland en het Westen volledig uit de hand loopt neemt met de dag toe. Wel onderhandelden Oekraïne en Rusland sinds gisteren om een oplossing te zoeken voor het conflict maar zo vlot verloopt dat allemaal niet, de Russen sturen nog meer troepen richting het front dus ook vandaag kunnen we weer een nieuwe fase in. Hoe deze oorlog in Oekraïne ook afloopt het zal zijn sporen op de wereldeconomie nalaten. De groei zal er een klap door krijgen, met denkt al aan 1% tot meer.

Dat de beurzen opkrabbelen heeft ook vooral te maken door de hoop dat de centrale banken nog niet in actie zullen komen, de rente kan hierdoor even op hold komen te staan. Aan de andere kant kunnen we daar niet zomaar vanuit gaan, de inflatie zal alleen maar oplopen juist door deze situatie, zie vooral de energieprijzen die verder oplopen. Het is dus afwachten op het vervolg, de volatiliteit blijft de markten parten spelen want de afgelopen dagen bleef de markt vechten voor meer ruimte omhoog maar het kan zo weer omlaag naar enkele slechte dagen wanneer beleggers weer onrust voelen. We moeten nu niet gaan denken dat de bodem er staat en we zo naar de hoogste koersen ooit terug gaan. Let wel, je mag dat nooit uitsluiten want we hebben vaker van die onmogelijke dingen meegemaakt op de beurs.

Europa sloot verdeeld, de AEX kon na een zeer slechte start in de plus sluiten, de DAX moest 100 punten verlies toelaten. De Franse CAC 40 verloor zelfs 1,4%. Ook Europa verdeeld, het kwam vooral door dat ASML er sterk bijlag, het aandeel staat weer rond de €600. Maar nogmaals, blijf opletten de komende dagen.

Het zal op een gegeven moment allemaal wel weer tot rust komen maar nu zitten we nog volop in de storm en blijft de volatiliteit nog wel even aanhouden. Zodra het kan zal ik wel met wat kleine posities komen, wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waar er nu een nieuwe aanbieding loopt tot 1 MEI voor €35.

De signaaldiensten:
De maand februari is afgerond wat betreft het handelen en er werd in deze zeer moeilijke maand opnieuw een mooie winst behaald, zo loopt het resultaat verder op en dat zonder veel risico te nemen omdat ik de posities klein blijf houden. Ik zal er deze maand maart ook alles aan doen om waar het kan nog wat leuke posities uit te zoeken. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Na een slechte start van de week zien we de indices opkrabbelen richting het slot. De Nasdaq kon opnieuw met een plus sluiten en sluit zo voor de 3e dag op rij met winst. De Dow Jones en de S&P 500 moesten wel wat inleveren maandag, ook de SOX index sluit iets lager. In Europa sluit de AEX wat hoger, de DAX verloor wat. De markten hopen op een oplossing van het conflict tussen de Russen en Oekraïne maar of dat er snel inzit blijft nog maar de vraag. De markten kunnen na de opleving net zo snel weer omlaag, mogelijk komen er nu wat kansen om wat te doen.

Dow Jones:
De Dow Jones verloor wat maandag maar de index kon op slotbasis wel de 33.750 punten steun vasthouden. Gedurende de sessie moest de index wel even terug tot rond de 33.500 punten maar via een slotrally werd de schade beperkt. Steun nu die 33.750 punten met snel daaronder de 33.500 punten als richtpunt. Verder steun rond de 33.250 en de 32.750 punten, de bodem van afgelopen donderdag zien we rond de 32.250 punten uitkomen.

Weerstand in eerste instantie rond de 34.000 punten, later de 34.250 en de 34.750 punten als weerstand.

AEX index:
De AEX begon negatief aan de week maar herpakt zich richting het slot sterk, na de bodem van donderdag op 700 punten zien we de index nu rond de 730 punten uitkomen maandag. Weerstand nu eerst de 735 punten, later weerstand rond de 745 punten met daarboven de bekende 755 punten als weerstand.

Steun nu eerst rond de 718-721 punten, later de 710 met daarna de bodem van donderdag rond de 700 punten. Let erop dat het snel kan gaan in deze fase, de indices bewegen procenten per dag op de ontwikkelingen rondom Rusland, de inflatie, de rente en de economische verwachtingen.

DAX index:
De DAX moest heel diep donderdag, de bodem zien we rond de 13.900 punten uitkomen nu. De index kon zich wat herpakken vrijdag maar maandag zien we opnieuw wat druk op de koersen. De markt begon maandag slecht maar wist zich goed te herpakken. De DAX bleef wel met verlies achter, de index blijft nog wel boven de 14.250-14.300 punten. Weerstand zien we nu eerst rond de 14.600 punten, later rond de 14.800 en de 14.900-15.000 punten weerstand.

Steun zien we nu eerst rond de 14.250-14.300 punten, later steun rond de 14.000-14.000 en uiteraard de bodem van donderdag die rond de 13.800 punten wacht.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft sterk liggen na het zetten van de bodem afgelopen donderdag rond de 12.600 punten, een gehele draai omhoog met al 3 positieve sessies op rij. De sessie van maandag werd na een slechte start ook positief afgesloten met een plus van 57 punten. De index staat nu zo'n 1160 punten boven de bodem van donderdag. Weerstand zou ik nu rond de 13.750 punten verwachten, later weerstand rond de 14.000 punten en de 14.250 punten. De 14.500 punten zien we ook nog met de laatste 2 toppen op de grafiek, of de Nasdaq daar nu weer snel naartoe kan weet ik niet, alles is mogelijk in deze markt want dat hebben we de afgelopen dagen kunnen zien.

Steun nu eerst de 13.500 punten, later de 13.250 en de 13.100 punten als steun. De bodem van donderdag wacht daarna rond de 12.600 punten, als de markt heftig draait dan kan de index ook daar makkelijk weer naartoe.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand februari werd goed afgerond en dat in deze toch zeer moeilijke maand als we alles goed bekijken. Alle abonnementen sluiten de maand af met een mooie winst. De winst voor dit jaar en de maand februari ziet u via de tabel hieronder, de maand januari werd ook met een mooie winst afgerond.

Deze maand maand maart verwacht ik snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.