Beursdagboek Trader Guy 11 maart 2022, 08:16

...

Aan beweging geen gebrek, de onrust blijft voorlopig

11 maart 2022, 08:16 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Na de enorme stijging van woensdag zien we Europa opnieuw inleveren, de AEX verloor woensdag 2,4% terwijl de DAX met bijna 3% terug moest. Ook Wall Street moest inleveren maar de Dow Transport index viel weer op met een winst van 1,2%, deze index doet het al de gehele tijd veel beter dan de rest, we zien bij de Transport aandelen de afgelopen weken amper verlies. De olieprijs (Brent) die even tot boven de 139 dollar geraakte maandag staat nu rond de 109 dollar. Verder merken we nog altijd veel onrust over de gehele markt, na de enorme stijging van woensdag blijft de kans aanwezig dat de bodems weer worden opgezocht. We zitten niet alleen met de oorlog als oorzaak, ook de inflatie speelt een grote rol en de centrale banken gaan niets anders kunnen dan snel de rente omhoog te brengen. Volgende week komt de FED al met een vergadering over de rente en zal naar verwachting de rente verhogen, het is nu de vraag met hoeveel? Men gaat uit van 25 basispunten.Update vrijdag 11 maart:
De beurzen sluiten donderdag lager, de Bear Market Rally van woensdag werd zo deels ongedaan gemaakt hetgeen we kunnen verwachten tijdens de huidige marktomstandigheden. De volatiliteit blijft de markt bepalen, we zien nog altijd de grote uitslagen. De S&P 500 moest 0,4% inleveren om op 4260 punten te sluiten, de Dow Jones verloor 0,3% en sluit op 33.174 punten. De Nasdaq moest 1% inleveren en sluit op 13.130 punten. In Europa zien we verlies bij de AEX en de DAX, de AEX moest na de sterke sessie van woensdag ruim 16 punten (-2,4%) terug en sluit op 672 punten, de DAX verloor ruim 400 punten om op 13.442 punten te sluiten (-3%). Een terugval na de enorme stijging van woensdag in Europa, vandaag wordt het weer een belangrijke sessie, de laatste van de week en ook nu verwacht ik weer de nodige volatiliteit.

Als meest belangrijke oorzaak voor de terugval was de mislukking om wat te bereiken tussen Rusland en Oekraïne na de gesprekken op hoog niveau in Turkije, de onderhandelingen liepen op niks uit. Zo steeg meteen de olieprijs opnieuw na de grote daling van woensdag, aandelen werden weer in de uitverkoop gedaan. Zo net voor het weekend verwacht ik dat beleggers geen al te grote risico's zullen nemen, de kans dat we opnieuw lager gaan sluiten vandaag is groot.

We wachten dus af wat de markt zal doen vandaag, ik verwacht niet veel potentie omhoog nu de spanningen tussen Rusland en het Westen weer oplopen. We blijven vooral rustig en kijken het verloop aan, in deze fase kunnen we niet veel meer doen dan observeren en wachten op een momentum waar er iets kan worden gedaan.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen blijf ik uiteraard rustig naar kansen zoeken al blijft dat moeilijk. Toch heb ik deze maand al 2 keer via een mooi momentum wat kunnen doen, de posities werden met winst gesloten. Er komen denk ik nog wel kansen maar het is absoluut niet mogelijk om veel te doen en te lang in de markt te blijven zitten met de huidige volatiliteit. Wachten op een kans is het enige wat ik kan doen en zodra er zich weer een mogelijkheid voordoet zal ik opnieuw met wat kleine posities komen. Wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waarvoor er nu een aanbieding loopt tot 1 MEI voor €35. We zitten nu in ieder geval zonder posities en er staat al een hele mooie winst voor deze maand en dit jaar.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Dat de markt volop blijft bewegen hebben we ook donderdag kunnen merken, na de stevige stijging van woensdag merken we meteen dat beleggers teveel hadden verwacht bij de gesprekken in Turkije over de oorlog. We zien vooral grote verliezen bij de AEX en de DAX die woensdag nog een enorme rally lieten zien. Wall Street verloor ook maar veel minder, de Nasdaq rond de 1%, de SOX 2,2% maar de Dow Jones slechts 0,35%. We moeten nu afwachten wat er vandaag zal gebeuren, net voor het weekend denk ik niet dat beleggers teveel risico gaan nemen.

Dow Jones:
De Dow Jones moet wat inleveren na het herstel van woensdag, niet veel maar toch weer onder de 33.250 punten steun. De index lijkt nu te bewegen tussen de 32.500 en de 33.250 punten, de bodem zien we rond de 32.250 punten en weerstand bij een sterke dag rond de 34.000 punten. De Dow Jones staat wel onder druk net als de andere indices maar op zich valt alles nog mee in tegenstelling tot veel andere indices.

Weerstand nu de 33.250 punten, later de 33.500 en de 34.000 punten. Steun blijft de 32.750 punten, later de 32.500 en de bodem rond de 32.250 punten.

AEX index:
De AEX moet een deel van de winst weer inleveren, de index sluit ruim 15 punten lager. We zien dat de stijging van owoesdag veel te groot was en dat de index in een bear markt blijft. De steun rond de 670-672 punten houden we nu in de gaten, later zien we rond de 665 en de 650 punten steun waar de bodem uitkomt.

Weerstand nu de 680-682 punten, later de 690-692 en de 700-702 punten als weerstand.

DAX index:
De DAX moest donderdag inleveren na de enorme stijging van woensdag. Weerstand nu eerst de 13.750-13.900 punten zone waar de top van deze week nu uitkomt. Later rond de 14.250 punten weerstand. Steun zien we eerst rond de 13.500 punten, later rond de 13.250 en de 12.750 punten steun. De bodem zien we rond de 12.500 punten nu.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moet wat inleveren vanaf de weerstand die nu rond de 13.100-13.250 punten wacht. We zien daar in ieder geval de nodige raakpunten vanaf begin dit jaar. Steun kunnen we verwachten rond de 13.000 punten, later rond de 12.750 en de 12.600 punten steun. De Nasdaq blijft enorm volatiel en dat zal denk ik nog wel een tijd zo blijven.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand maart verloopt goed tot nu toe, na 2 keer wat te doen deze maand staan we al op een mooie winst. De markt blijft wel moeilijk als we alles goed bekijken maar wanneer ik een mooi momentum zie dan pak ik wat kleine posities en dan kan het snel gaan, op tijd winst nemen blijft dan belangrijk. Alle abonnementen beginnen zo de maand maart met een mooie winst. De winst voor dit jaar en de maand maart ziet u via de tabellen hieronder, de maanden januari en februari werden ook al met een mooie winst afgerond.

Deze maand maand verwacht ik snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.