Beursdagboek Trader Guy 27 november 2023, 08:43

...

Laatste periode van 2023 komt eraan, zijn de toppen gezet?

27 november 2023, 08:43 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De beurzen gaan de laatste periode van het volatiele jaar 2023 in, nog een maand en een paar dagen handel en we kunnen 2023 afronden. Richting Thanksgiving was er een rally die we ons nog lang gaan herinneren, vooral de snelheid ervan viel op. De maand november zullen alle indices met een stevige plus afsluiten, vanaf vrijdag richten we ons op december en dus de laatste maand van het jaar. Vanmorgen staan de futures zowel op Wall Street en in Europa negatief waardoor we een lagere start van de week kunnen verwachten. Let op de 10 jaar rente in de VS die vanmorgen op 4,49% uitkomt en zo de 4,5% weer opzoekt. Als de rente doortrekt boven de 4,5% dan gaan we denk ik snel de 4,65% opzoeken. De Brent olie staat vanmorgen rond de 80 dollar, de euro zien we rond de 1,096 dollar ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 27 november:
Europa won afgelopen vrijdag iets maar een echt duidelijke beweging kwam er niet door dat het Black Friday was. Veel Amerikanen zaten meer met het vrije lange weekend in het hoofd dan met de beurs. De handels volumes bleven dan ook laag.

Op macro-economisch vlak viel in Europa de Duitse Ifo-index op, dat is de samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel. Die steeg van 86,9 naar 87,3 afgelopen maand. Toch was dat iets lager dan werd verwacht, economen rekenden voor de maand november op 87,5.

De indicatie voor Wall Street vandaag laat een lagere opening zien, na dat de indices ruim 3 weken van stijging achter de rug hebben. De Amerikaanse beurzen sloten afgelopen vrijdag dicht bij huis, het was dan ook een verkorte sessie door Black Friday. Op weekbasis sluiten de 3 belangrijke indices ongeveer 1% hoger.

Deze week wordt alles weer "business as usual" in de VS, wel krijgen we meer economische data te verwerken op Wall Street met vooral de PCE-inflatiedata die donderdag komen. De FED wil met deze cijfers een bevestiging zien voor de verdere afname van de inflatie in de VS. De FED zal het steeds moeilijker krijgen om de hoge rente vast te houden mochten de cijfers opnieuw meevallen.

Verder krijgen we deze week ook een nieuwe Amerikaanse groeiraming voor het 3e kwartaal woensdag.

Signaaldiensten:
We blijven met de posities rustig afwachten want ik verwacht niet dat er nog veel bij zal komen na de ongekende rally van de afgelopen weken. Veel indices en aandelen bereiken al hun topzone ofwel de hoogste stand ooit wat nogal overdreven is. Ook is het zo dat nu 90% van alle S&P 500 aandelen boven hun 20-daags gemiddelde uitkomen en dat gaf de afgelopen pakweg 15 jaar telkens een signaal dat er daarop een grote correctie volgt. We gaan het zien de komende weken ...

Economische kalender:

Marktoverzicht:
Op Wall Street lag er tijdens de korte sessie verdeeld bij, de Dow Jones won 0,33% ofwel 117 punten. De brede S&P 500 sluit 0,06% hoger. De Nasdaq en de Nasdaq 100 verloren vrijdag wel, beide indices verloren 0,1%. De SOX index won 0,08%, de Dow Transport sluit de sessie af met 0,41% winst.

Europa:
In Europa zien we dat de AEX index 0,44% hoger sluit, de DAX won 0,22%. Verder een winst van 0,2% bij de CAC 40, de BEL 20 won 0,24%.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,49% en loopt weer gestaag op richting 4,5%. Zelf verwacht ik niet dat de rente lang onder die 4,5% zal blijven. Zodra de rente weer gaat oplopen kunnen de indices het snel weer moeilijk krijgen na de waanzinnige rally van de afgelopen weken. Aan de bovenkant blijft na de 4,5% de 4,65% en de 5% staan als weerstand.

Olieprijs:
Vanmorgen staat de Brent olie rond de 80 dollar. Voor een echte verbetering zal de Brent boven de 82 dollar moeten uitbreken maar momenteel lukt dat nog niet echt. Steun zien we nu eerst rond de zone 77-78 dollar, later steun rond de 75-76 dollar. Weerstand nu vooral die 82 dollar met daarboven de 84-85 dollar.

Indicatie markt voorbeurs:
We krijgen weer een normalen week op Wall Street, vanmorgen zien we dat de futures zowel op Wall Street als in Europa wat lager staan. De rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,49% en loopt nu snel weer op richting de 4,5%. De Brent olie staat vanmorgen rond de 80 dollar.

In Azië zien we vanmorgen wat verlies, de Hang Seng index staat 0,2% lager terwijl de Nikkei 0,62% in het rood staat.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Nasdaq 100:
Bij de Nasdaq 100 zien we nog altijd een soort eiland tussen de topzone van juli en de GAP die eerder deze maand werd achtergelaten. Het is wachten op de volgende beweging, de index sluit vrijdag iets lager met een slot op 15.982 punten.

Weerstand blijft hoe dan ook de topzone van juli ofwel de hoogste stand van dit jaar die uitkwam rond de 15.950-16.000 punten. Bij een doorbraak letten we op de 16.050-16.100 punten als volgende weerstand. Verder zien we weerstand rond de 16.250 punten met daarboven de 16.500 punten maar dan komen we al heel dicht bij de hoogste stand ooit die in december 2021 werd bereikt.

Steun nu rond de 15.900 punten, later steun rond de 15.800 en de 15.750 punten. Dan wacht daar de GAP die vorige week werd gemaakt, als die GAP wordt gedicht dan zien we steun rond de 15.550-15.575 punten.

De RSI staat nu rond de 69, de MACD staat ruim boven de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 februari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse AEX:
De AEX sluit vrijdag met winst, de index won 3,35 punten en sluit op 765,6 punten net boven de weerstand. We zien die weerstand rond de 763-765 punten. Verder zien we rond de 770 en 775 punten weerstand.

Steun kunnen we nu rond de 758 punten verwachten, later steun rond de 755 en de 751 punten waar het 200-daags gemiddelde uitkomt. Verder nog steun rond de 747 en de 740 punten.

De indicatoren staan nog altijd positief met de RSI die nu rond de 69 uitkomt, de MACD staat ruim boven de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek AEX:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een mooie aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand november en het totaal van dit jaar per signaaldienst (2023).

Resultaat deze maand (november)

Resultaat Totaal 2023:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.