Beursdagboek Trader Guy 28 november 2023, 08:25

...

Weinig beweging maandag, indices blijven rond hun topzone

28 november 2023, 08:25 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De week begon rustig met weinig veranderingen, de Nasdaq kon wel even omhoog door dat de rente terugliep maar later richting het slot dook de index toch in het rood. Ook alle andere indices die we volgen sluiten in het rood met vooral de Dow Transport index die 1,25% verloor. De rente die even boven de 4,5% piekte viel later op de avond terug tot onder de 4.4%, vanmorgen staat de 10 jaar rente op 4,49%. De Brent olie zien we rond de 80 dollar uitkomen, de euro staat rond de 1,094 dollar. We blijven zoeken naar kansen in deze markt, momenteel denk ik aan een correctie van pakweg 2% tot 4% op de korte termijn. Deze week zal het PCE inflatie cijfer belangrijk worden, als dat wat tegenvalt krijgen we een heel ander verloop van de markten ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.



Marktupdate 28 november:
Vrijwel alle indices sloten maandag met verlies al was dat weinig, wat betreft de maand november zien we een zeer sterke maand en zelfs de beste sinds november 2021. De Dow Jones daalde met ongeveer 0,15% terwijl de brede S&P 500 met 0,2% terug moest. De technologie index ofwel de Nasdaq die het grootste gedeelte van de sessie positief bleef viel richting het slot terug om op 0,1% verlies te eindigen.

De wat saaie handelssessie komt er na de 4e week op rij dat alle indices hoger de week afsloten. Beleggers blijven enorm optimistisch over een einde van de renteverhogingen in de VS. De stijging is naar mijn mening nogal overdreven en het is de vraag of dat zo kan doorgaan de komende weken maar zoals ik altijd al zeg, met de markt en de gekte die er soms heerst weet men nooit.

Opvallend bij dit alles is dat de VIX index die bekend staat als de ‘angstmeter’ voor wat betreft Wall Street afgelopen vrijdag op het laagste niveau uitkwam sinds januari 2020 ofwel van nog voor dat de corona crisis begon.

Deze week krijgen we nog wat belangrijke economische cijfers uit de VS met vooral de PCE-inflatiedata die donderdag komen. De FED wil met deze cijfers een bevestiging zien voor de verdere afname van de inflatie in de VS. De FED zal het steeds moeilijker krijgen om de hoge rente vast te houden mochten de cijfers opnieuw meevallen. De PCE inflatie blijft de favoriete graadmeter van de FED wat betreft de druk op de consumentenprijzen.

Verder krijgen we deze week ook een nieuwe Amerikaanse groeiraming voor het 3e kwartaal woensdag.

Signaaldiensten:
We blijven met de posities rustig afwachten want ik verwacht niet dat er nog veel bij zal komen na de ongekende rally van de afgelopen weken. Veel indices en aandelen bereiken al hun topzone ofwel de hoogste stand ooit wat nogal overdreven is. Ook is het zo dat nu 90% van alle S&P 500 aandelen boven hun 20-daags gemiddelde uitkomen en dat gaf de afgelopen pakweg 15 jaar telkens een signaal dat er daarop een grote correctie volgt. We gaan het zien de komende weken ...

Economische kalender:

Marktoverzicht:
Op Wall Street sluit de eerste sessie van de week af met verlies al was het niet veel, de Dow Jones sluit 0,15% ofwel 56 punten lager terwijl de brede S&P 500 0,2% verloor. De Nasdaq sluit 0,07% lager terwijl de Nasdaq 100 met 0,13% terug moest. Verder zien we bij de SOX een verlies van 0,23%, de Dow Transport sluit de sessie af met 1,26% verlies.

Europa:
In Europa zien we dat de AEX index 0,2% lager sluit, de DAX verloor 0,4%. Verder verloor de CAC 40 maandag 0,37% terwijl de BEL 20 met 0,45% terug moest.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,39%, na een piek net boven de 4,5% maandag valt de rente weer 0,1% terug. Zelf verwacht ik nog steeds niet dat de rente lang onder die 4,5% zal blijven. Zodra de rente weer gaat oplopen kunnen de indices het snel opnieuw moeilijk krijgen na de waanzinnige rally van de afgelopen weken. Aan de bovenkant blijft na de 4,5% de 4,65% en de 5% staan als weerstand.

Olieprijs:
Vanmorgen staat de Brent olie rond de 80 dollar. Voor een echte verbetering zal de Brent boven de 82 dollar moeten uitbreken maar momenteel lukt dat nog niet echt. Steun zien we nu eerst rond de zone 77-78 dollar, later steun rond de 75-76 dollar. Weerstand nu vooral die 82 dollar met daarboven de 84-85 dollar.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we dat de futures op Wall Street wat hoger maar veel is het tot nu toe niet. Wat betreft Europa zien we de futures vlak tot iets lager. De rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,39% terwijl de Brent olie rond de 80 dollar uitkomt.

In Azië zien we vanmorgen wat verlies, de Hang Seng index staat 0,65% lager terwijl de Nikkei 0,1% in het rood staat.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Nasdaq 100:
Bij de Nasdaq 100 zien we nog altijd een soort eiland tussen de topzone van juli en de GAP die eerder deze maand werd achtergelaten. Het is wachten op de volgende beweging, de index sluit maandag iets lager met een slot op 15.962 punten. Er gebeurde niet veel de eerste sessie van de week.

Weerstand blijft hoe dan ook de topzone van juli ofwel de hoogste stand van dit jaar die uitkwam rond de 15.950-16.000 punten. Bij een doorbraak letten we op de 16.050-16.100 punten als volgende weerstand. Verder zien we weerstand rond de 16.250 punten met daarboven de 16.500 punten maar dan komen we al heel dicht bij de hoogste stand ooit die in december 2021 werd bereikt.

Steun nu rond de 15.900 punten, later steun rond de 15.800 en de 15.750 punten. Dan wacht de GAP die werd gemaakt, als die GAP wordt gedicht dan zien we steun rond de 15.550-15.575 punten.

De RSI staat nu rond de 69, de MACD staat ruim boven de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 februari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse AEX:
De AEX sluit maandag met een klein verlies, de index verloor 1,45 punten met een slot op 764,2 punten en dat is rond de weerstand. We zien die weerstand rondom de 763-765 punten. Verder zien we rond de 770 en 775 punten weerstand.

Steun kunnen we nu rond de 758 punten verwachten, later steun rond de 755 en de 751 punten waar het 200-daags gemiddelde uitkomt. Verder nog steun rond de 747 en de 740 punten.

De indicatoren staan nog altijd positief met de RSI die nu rond de 67 uitkomt, de MACD staat ruim boven de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek AEX:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een mooie aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand november en het totaal van dit jaar per signaaldienst (2023).

Resultaat deze maand (november)

Resultaat Totaal 2023:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.