Beursdagboek Trader Guy 4 december 2023, 09:07

...

DAX en Dow Jones trekken door tot dicht bij recordniveaus

4 december 2023, 09:07 | Trader Guy | leestijd: 13 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De markten blijven sterk liggen en begonnen de maand vrijdag positief zowel op Wall Street als in Europa. Vanmorgen staan de futures wel wat lager over de gehele lijn terwijl Europa voorzichtig start. We zien dat er sommige indices nu wel heel dicht bij hun record niveau's komen, wie had dat gedacht aan het begin van de maand november? De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,25% en loopt weer wat op, de Brent olie staat rond de 78 dollar en zakt zo nog wat verder weg. De Euro zien we rond de 1,086 dollar en wordt zo wat goedkoper. We blijven zoeken naar kansen, mogelijk doen we iets met de Brent vandaag of morgen voor de leden ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.



Marktupdate 4 december:
Europa lag er vrijdag goed bij met over de gehele lijn winst, we zien een redelijke start van de maand december zoals dat vaker het geval is aan het begin van een nieuwe maand. Beleggers houden vooralsnog het positieve sentiment vast na de zeer sterke maand november. Toch zien we hier en daar waarschuwingen voorbij komen door analisten en grote zakenbanken die de stevige stijging van de afgelopen weken niet goed kunnen plaatsen. Bank of America wordt terughoudend over Europese aandelen stond vrijdag in een rapport. De bank verwacht nog altijd een verdere vertraging van de economie gedurende de 1e helft van 2024, pas na de 2e helft van het jaar (in de zomer) kan de economie zich herpakken na dat de ECB de rente zal verlagen. De inflatie moet dan wel eerst gezakt zijn tot rond de 2%.

Ook op Wall Street was de start van de maand december over de gehele lijn positief, de Dow Jones won opnieuw 0,82% terwijl de S&P 500 met 0,59% winst de sessie afsloot. Bij de technologie indices was er ook winst, de Nasdaq sluit 0,55% hoger, de Nasdaq 100 won 0,31% terwijl de SOX index 0,37% hoger geraakte. De uitblinker was de Dow Transport met 2,96% winst.

Het optimisme aan het begin van de maand december werd opnieuw geholpen door een daling van de rentes. Volgens Goldman Sachs was de daling van de Amerikaanse tienjaarsrente vanaf de top niet meer zo fors geweest sinds de financiële crisis in 2008. De markt verwerkt een periode van een bescheiden groei, de afkoelende inflatie en een afkoelende arbeidsmarkt. Het is wat de FED graag wil zien maar aan de andere kant gaat alles nu wel heel snel. We hebben opnieuw een maand achter de rug die lijkt op een jaar wat betreft de beurzen. Vergeet niet dat fors hogere beurskoersen ook een item zijn om de inflatie een positieve impuls te geven, die cijfers hebben we nog niet binnen want de stijging gaat over de maand november.

En dan was er ook nog een toespraak vrijdag op Spelman College door FED-voorzitter Jerome Powell, hij gooide wel koud water op de te positieve verwachtingen. Powell zei dat de FED weliswaar aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt bij het terugbrengen van de inflatie richting de doelstelling van 2% maar dat men nog steeds bereid is om het monetaire beleid verder aan te scherpen indien dat nodig is. Ziet Powell ook het gevaar van de te hoge beurskoersen die de inflatie aan kan wakkeren? Dat krijgt nog een staartje denk ik ...

Signaaldiensten:
We blijven met de posities rustig afwachten want ik verwacht niet dat er nog veel bij zal komen na de ongekende rally van de afgelopen weken. Veel indices en aandelen bereiken al hun topzone ofwel de hoogste stand ooit wat nogal overdreven is. Ook is het zo dat nu 90% van alle S&P 500 aandelen boven hun 20-daags gemiddelde uitkomen en dat gaf de afgelopen pakweg 15 jaar telkens een signaal dat er daarop een grote correctie volgt. We gaan het zien de komende weken ...

Economische kalender:

Marktoverzicht:
Wall Street lag er vrijdag opnieuw sterk bij met weer een stevige plus bij de Dow Jones van 0,82% ofwel 295 punten, de brede S&P 500 won 0,6%. De Nasdaq sluit met 0,55% winst terwijl de Nasdaq 100 met 0,3% winst de sessie afsloot. Verder zien we 0,37% winst bij de SOX index, de Dow Transport sluit 2,96% hoger.

Op weekbasis was er 2,42% winst voor de Dow Jones, de S&P 500 won de afgelopen week 0,77%. De Nasdaq won 0,38% terwijl de Nasdaq 100 met 0,1% winst de week afsloot. Verder zien we op weekbasis een verlies van 0,26% bij de SOX index, de Dow Transport won 2,45%.

Europa:
In Europa zien we vrijdag een sterke sessie met 0,83% winst bij de AEX index terwijl de DAX met 1,12% winst de sessie afsloot. Verder won de CAC 40 vrijdag 0,48%, de BEL 20 sloot 1,47% hoger. Op weekbasis won de AEX index 0,75% terwijl de DAX op weekbasis 2,3% hoger geraakte. De CAC 40 won 0,73% terwijl de BEL 20 index met slechts 0,04% winst de week afsloot.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,24% en herpakt zich wat na de laagste stand van vrijdag die op 4,19% uitkwam. Zelf verwacht ik nog steeds dat de rente lang onder de 4,5% zal blijven al zakt die nu wel snel verder door, die 4,2% zone had ik zeker niet verwacht. Let er op dat zodra de rente weer gaat oplopen kunnen de indices het snel opnieuw moeilijk gaan krijgen na de waanzinnige rally van de afgelopen weken. Aan de bovenkant zien we de doelen 4,35%, 4,5% en 4,65% als weerstand.

Olieprijs:
Vanmorgen staat de Brent olie rond de 78,2 dollar en zakt zo opnieuw terug richting de 77-78 dollar, de olie blijft behoorlijk volatiel met een range van pakweg 8 dollar. Weerstand nu eerst rond de 80 dollar, later de bekende 82 dollar als weerstand. Verder zien we op de grafiek duidelijk de 84-85 dollar als weerstand. Steun zien we nu eerst rond de zone 77-78 dollar, later de 75-76 dollar als steun.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we dat de futures op Wall Street wat lager, in Europa zien we voorbeurs een verdeelde indicatie, de AEX en de CAC 40 verliezen wat via de futures terwijl de DAX nog wat verder omhoog wil. De rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,24% terwijl de Brent olie rond de 78,2 dollar uitkomt.

In Azië zien we vanmorgen verlies, de Hang Seng index staat 1,1% lager terwijl de Nikkei 0,75% in de min staat.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Nasdaq 100:
Bij de Nasdaq 100 blijft het eiland tussen de topzone van juli en de GAP die eerder in november werd achtergelaten. Het is wachten op de volgende beweging, de index sluit vrijdag wat hoger met een slot op 15.997 punten.

Weerstand blijft hoe dan ook de topzone van juli ofwel de hoogste stand van dit jaar die uitkwam rond de 15.950-16.000 punten. Bij een doorbraak letten we op de 16.050-16.100 punten als volgende weerstand. Verder zien we weerstand rond de 16.250 punten met daarboven de 16.500 punten maar dan komen we al heel dicht bij de hoogste stand ooit die in december 2021 werd bereikt.

Steun nu rond de 15.900 punten, later steun rond de 15.800 en de 15.750 punten. Dan wacht de GAP die werd gemaakt, als die GAP wordt gedicht dan zien we steun rond de 15.550-15.575 punten.

De RSI staat nu rond de 67, de MACD staat ruim boven de 0-lijn maar lijkt nu te willen draaien.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 februari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX bereikt bijna de recordhoge vrijdag, de rally duurt de gehele maand november en de index won bijna 1800 punten (12%) in pakweg 5 weken tijd. Vrijwel zonder correctie tussendoor stijgt de index verder. Wel opletten vanaf nu want 5 weken na elkaar positief de week afsluiten komt amper voor als we ver terug kijken. Een correctie zou nu snel kunnen volgen ook al denken er nu velen dat een eindejaarsrally volgt. Men vraagt zich amper af of we die al niet hebben gehad.

Weerstand nu de topzone ofwel het record rond de 16.500-16.550 punten wat zo'n 100-150 punten boven het slot van vrijdag uitkomt. Later weerstand rond de 16.750 en rond de 17.000 punten. Steun nu eerst de 16.200 punten, later de 16.050 punten en de 15.900 punten. We bekijken goed welke richting de DAX deze week zal kiezen, de kans is groot dat het voor een tijdje genoeg is geweest.

De indicatoren staan nog altijd positief met de RSI die nu bijna rond de 80 uitkomt en behoorlijk overbought is, de MACD staat ver boven de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit opnieuw met 295 punten winst vrijdag, de index breekt zo door de top van juli en herpakt zich vanaf de bodem van begin november met maar liefst 4000 punten (13%), een stijging van deze grootte binnen zo'n korte tijd zien we in het verleden amper. Het is nu eenmaal de extreem volatiele markt waar we mee te maken hebben.

De Dow breekt door de weerstand en zet zo een nieuwe jaartop neer boven de 36.000 punten. De hoogste stand ooit ligt plots amper 700 punten (2%) verder. Weerstand nu eerst de 36.250 punten, later de 36.500 en de 36.800 punten. De hoogste stand ooit zien we dan rond de 36.950 punten wat de volgende weerstand wordt.

Steun nu eerst rond de 36.000 en de 35.750 punten, later steun rond de 35.500 en de 35.250 punten. Pas onder de 35.000 punten kan de situatie verslechteren wat betreft de Dow Jones.

De indicatoren staan nog altijd positief met de RSI die nu rond de 80,5 uitkomt, de MACD staat ruim boven de 0-lijn. De indicatoren staan nu wel behoorlijk overbought.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een mooie aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand november.

Resultaat deze maand (december)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.