Beursdagboek Trader Guy 7 december 2023, 08:37

...

DAX weer hoger met record, Wall Street verloor wat

7 december 2023, 08:37 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De indices op Wall Street verloren woensdag over de gehele lijn, we zien dat enkele indices mogelijk een top hebben neergezet en dat valt het meest op bij de technologie indices die blijkbaar te ver zijn doorgestoten. Zelfs de verder dalende rente kon de Nasdaq en de Nasdaq 100 niet verder omhoog stuwen en eerder was dat toch de meest belangrijke indicator. Vanmorgen staat de 10 jaar rente rond de 4,18% terwijl de Brent olie wat herstelt richting de 74,8 dollar. De euro zien we vanmorgen rond de 1,077 dollar.

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 7 december:
Wall Street verloor woensdag door mindere economische cijfers en dat blijkt nu wat meer door te wegen op de markten, de Dow Jones verloor 0,2% terwijl de S&P 500 zo'n 0,4% verloor. De technologie indices sluiten zo'n 0,6% lager. Nog iets wat opviel waren de olieprijzen, de Brent verloor zo'n 3,5% en en de olie stond sinds juni niet meer zo laag. Het blijft een kwestie van de economie of er een zachte of harde landing komt. Daarnaast zitten we nog met de inflatie, zal die verder zakken of niet na de zeer sterke fase op de financiële markten?

Woensdag bracht in ieder geval nieuwe signalen van verzwakking op de arbeidsmarkt, de ADP cijfers waren minder goed dan werd verwacht toen bleek dat er in november 103.000 banen bijkwamen. Dat cijfers versterkt het optimisme voor een snellere draai van de FED om de rente te verlagen. De markten prijzen nu al wel een daling van de rente tarieven van 100 basispunten (1%) maar er blijven wel twijfels bestaan of dat daadwerkelijk ook zo zal zijn. Echt fors daalde het cijfer nu ook weer niet maar beleggers zien het glas al een tijdje half-vol. Recent zei FED voorzitter Powell nog dat alles nog lang niet klaar lijkt om snel de rente te verlagen, hij sloot ook niet uit dat er nog eerst een verhoging bijkomt.

Europa trok er zich opnieuw niet veel van aan woensdag, de DAX geraakte nog iets hoger en zet weer een nieuw record neer op slotbasis, de AEX won ook wat om rond de 776 punten te sluiten. Ik zie nog steeds geen enkele reden waardoor de indices op dit moment zo hoog zouden moeten staan maar nogmaals, het is de markt en we zien wel vaker overdrijving.

Signaaldiensten:
We blijven met de posities rustig afwachten want ik verwacht niet dat er nog veel bij zal komen na de ongekende rally van de afgelopen weken. Gisteren (maandag) hebben we wel bij Guy Trading al 2 posities gesloten met winst.

Economische kalender:

Marktoverzicht:
Wall Street verloor woensdag over de gehele lijn, de Dow Jones sluit 0,2% ofwel 70 punten lager, de brede S&P 500 verloor 0,39%. De Nasdaq (-0,58%) en de Nasdaq 100 (-0,56%) sluiten de sessie ook lager af. Verder zien we 0,72% verlies bij de SOX index, de Dow Transport verloor 0,4%.

Europa:
In Europa zien we hogere koersen woensdag, de AEX index won 2 punten (0,27%) terwijl de DAX met 0,75% winst de sessie afsloot en zo opnieuw een record (hoogste slot ooit) neerzet. Verder won de CAC 40 woensdag 0,66%, de BEL 20 sluit 0,9% hoger.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,18% en blijft onder druk staan, de laagste stand woensdag kwam uit op 4,1%. Zelf verwacht ik nog steeds dat de rente niet al te lang verder zal wegzakken. Een daling tot rond en zelfs onder die 4,2% zone had ik niet verwacht maar de markt overdrijft altijd weten we uit ervaring. Mocht er een en ander wat tegenvallen dan kan de rente heel snel weer fors oplopen, we wachten meerdere cijfers af deze week en volgende week.

Let er op dat zodra de rente weer gaat oplopen kunnen de indices het snel opnieuw moeilijk gaan krijgen na de waanzinnige rally van de afgelopen weken. Aan de bovenkant zien we de doelen 4,35%, 4,5% en 4,65% als weerstand. Als een en ander niet goed uitpakt wat betreft de economische cijfers dan zal de rente heel snel weer oplopen.

Olieprijs:
Vanmorgen staat de Brent olie rond de 74,7 dollar en zakt zo verder weg onder de steunzone 77-78 dollar, de olie blijft wel behoorlijk volatiel zodat het snel weer kan draaien richting de 80 dollar en hoger. Weerstand nu eerst rond de 77-78 dollar, later de 80 dollar en de bekende 82 dollar als mogelijke doelen omhoog. Steun zien we nu rond de 74 dollar, later de 72-73 dollar als steun.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we dat de futures op Wall Street vlak tot iets lager staan, in Europa zien we voorbeurs wat verlies ter indicatie. De rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,18% en herpakt zich wat vanaf de bodem die op 4,1% uitkwam woensdag. De Brent olie zien we rond de 74,7 dollar vanmorgen.

In Azië zien we vanmorgen een negatieve sessie, de Hang Seng index staat 1,1% lager terwijl de Nikkei 1,75% verliest.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Nasdaq 100:
Bij de Nasdaq 100 krijgt het al een paar sessies wat moeilijker, de index verloor woensdag 0,56%. De Nasdaq 100 test nu de steun die we zien door de GAP die nog open staat, zodra de index onder de 15.750 punten terecht komt ligt de weg open richting de 15.500 punten en dat kan heel snel gaan.

Weerstand blijft hoe dan ook de topzone van juli ofwel eerder de hoogste stand van dit jaar die uitkwam rond de 15.950-16.000 punten. Bij een doorbraak letten we op de 16.050-16.100 punten als volgende weerstand. Verder zien we weerstand rond de 16.250 punten met daarboven de 16.500 punten maar dan komen we al heel dicht bij de hoogste stand ooit die in december 2021 werd bereikt.

Steun nu rond de 15.750 en de 15.500 punten ofwel de GAP die we zien op de grafiek. Daarna moeten we kijken naar de 15.300 en de 15.200 punten waar ook het 50-daags gemiddelde uitkomt als steun.

De RSI staat nu rond de 57, de MACD staat boven de 0-lijn maar is negatief aan het draaien.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 februari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX blijft behoorlijk sterk liggen en boekt opnieuw winst woensdag, de DAX sluit opnieuw met een record ofwel de hoogste stand ooit. Vrijwel zonder correctie tussendoor blijft deze index verder oplopen. Een correctie zou nu snel kunnen volgen ook al denken velen dat er nog een eindejaarsrally volgt. Men vraagt zich blijkbaar amper af of we die al niet hebben gehad. De DAX staat al ruim 2000 punten boven de bodem van pakweg 5 weken geleden, een zeer uitzonderlijke stijging mogen we dat noemen.

Weerstand nu eerst rond de 16.750 en later rond de 17.000 punten. Steun nu eerst de rond de 16.500 punten, later zien we de 16.300, 16.200 en 16.100 punten als steun. Verder blijft de 16.000 punten een zeer belangrijke steun aan de onderkant.

De indicatoren staan nog altijd behoorlijk hoog met de RSI die nu boven de 83 uitkomt en behoorlijk overbought blijft, de MACD staat ver boven de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit woensdag 70 punten lager en blijft voorzichtig dalen na de sterke reeks omhoog van vorige maand. De Dow blijft wel nog boven de weerstand die rond de 36.000 punten uitkwam. De volgende weerstand zien we nu rond de 36.250-36.300 punten, later weerstand rond de 36.500 en de 36.800 punten. De hoogste stand ooit zien we dan rond de 36.950 punten wat dan uiteraard de volgende weerstand wordt.

Steun nu eerst rond de 36.000 en de 35.750 punten, later steun rond de 35.500 en de 35.250 punten. Pas onder de 35.000 punten kan de situatie verslechteren wat betreft de Dow Jones.

De indicatoren staan nog altijd positief met de RSI die nu rond de 74 uitkomt, de MACD staat ruim boven de 0-lijn. De indicatoren staan nu wel behoorlijk overbought.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een mooie aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand december.

Resultaat deze maand (december)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.