Beursdagboek Trader Guy 6 december 2023, 08:50

...

DAX zet record neer, Wall Street krijgt het wat moeilijker nu

6 december 2023, 08:50 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De indices in Europa blijven het goed doen met een nieuw record bij de DAX, wie had dat pakweg een maand geleden kunnen denken? De AEX sluit rond de 774 punten en dat is ook de hoogste stand in weken al stond de index afgelopen zomer nog iets hoger. Op Wall Street zien we wel wat een wat mindere fase, de traditionele indices verloren wat maar de technologie won iets behalve de semi conductor index die met verlies de sessie afsloot. Verder zien we de 10 jaar rente in de VS vanmorgen rond de 4,2%, de Brent olie staat vanmorgen rond de 77,5 dollar. De euro zien we rond de 1,079 dollar terwijl de Bitcoin het weer op de heupen krijgt en rond de 43.500 dollar staat. Aan alles is te zien dat de markten aan het overdrijven zijn, een grote correctie ligt op de loer ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 6 december:
Op Wall Street sluiten de meeste indices negatief dinsdag, behalve de beide Nasdaq indices wonnen wat. We kregen de eerste cijfers over de arbeidsmarkt binnen van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics. Daaruit bleek dat het aantal aanwervingen en het totale aantal ontslagen in de loop van de maand weinig was veranderd zodat de arbeidsmarkt nog redelijk sterk blijft.

Technologie werd wel de winnaar van de dag, waarbij de Nasdaq zo'n 0,3% hoger sloot. De benchmark S&P 500 verloor iets met 0,06% terwijl de Dow Jones met 0,22% terug moest wat 80 punten is.

Een wat twijfelende start van de maand december op Wall Street zet de enorm positieve maand november wat in de schaduw. Beleggers beginnen zich blijkbaar te realiseren dat de FED nog lang niet staat te springen om de rente te gaan verlagen begin 2024. Powell zei afgelopen vrijdag zelfs nog dat bij de minst twijfel de FED mogelijk nog een keer kan verhogen. We zijn er nog lang niet klaar mee, met de inflatie en andere economische cijfers. Het glas is momenteel niet meer halfvol maar het stroomt bijna over van de hoop op nog betere tijden. De beurzen zijn wel heel veel vooruit gelopen op de goeie hoop dat de FED snel zal verlagen. En trouwens, hogere beurzen die hier en daar al records neerzetten horen niet bij de gedachte dat de inflatie verder zal afnemen. Het is moeilijk uit te leggen maar wat ik merk en aanvoel is dat we weer een inflatie stoot omhoog kunnen verwachten met de huidige omstandigheden.

De particuliere loonlijsten van ADP zullen vandaag bekend worden gemaakt, vrijdag krijgen we het cruciale maandelijkse banenrapport. Dat zal heel belangrijk worden want ook al komen er maar 10.000 banen meer bij dan verwacht dan gaan we heel snel merken dat de angst terugkeert. Eigenlijk zou ke ook niet veel anders verwachten met de zeer positieve flow die uit de VS via de beurzen te zien was in november.

Europa trok er zich opnieuw niet veel van aan dinsdag, de DAX geraakte nog iets hoger en zet een nieuw record neer op slotbasis, de AEX won ook wat om rond de 774 punten te sluiten. Ik zie nog steeds geen enkele reden waardoor de indices op dit moment zo hoog zouden moeten staan maar nogmaals, het is de markt en we zien wel vaker overdrijving.

Signaaldiensten:
We blijven met de posities rustig afwachten want ik verwacht niet dat er nog veel bij zal komen na de ongekende rally van de afgelopen weken. Gisteren (maandag) hebben we wel bij Guy Trading al 2 posities gesloten met winst.

Economische kalender:

Marktoverzicht:
Wall Street lag er dinsdag verdeeld bij met de Dow Jones die 0,22% ofwel 80 punten verloor, de brede S&P 500 verloor 0,06%. De Nasdaq (0,31%) en de Nasdaq 100 met (0,24%) sluiten de sessie positief af. Verder zien we 0,57% verlies bij de SOX index, de Dow Transport verloor 1,52%.

Europa:
In Europa zien we opnieuw hogere koersen dinsdag, de AEX index won 3,5 punten (0,45%) terwijl de DAX met 0,78% winst de sessie afsloot en zo een nieuw record (hoogste slot ooit) neerzet. Verder won de CAC 40 dinsdag 0,74%, de BEL 20 sluit 0,85% hoger.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,19% en zakt zo nog wat verder weg, de laagste stand kwam uit op 4,16% dinsdag gedurende de sessie. Zelf verwacht ik nog steeds dat de rente niet al te lang onder de 4,5% zal blijven al zakt die nu wel snel verder door. Een daling tot rond en zelfs onder die 4,2% zone had ik niet verwacht maar de markt overdrijft altijd weten we uit ervaring.

Let er op dat zodra de rente weer gaat oplopen kunnen de indices het snel opnieuw moeilijk gaan krijgen na de waanzinnige rally van de afgelopen weken. Aan de bovenkant zien we de doelen 4,35%, 4,5% en 4,65% als weerstand. Als een en ander niet goed uitpakt wat betreft de economische cijfers dan zal de rente heel snel weer oplopen.

Olieprijs:
Vanmorgen staat de Brent olie rond de 77,5 dollar en zakt zo helemaal terug binnen de steunzone 77-78 dollar, de olie blijft behoorlijk volatiel met een range van pakweg 8 dollar. Weerstand nu eerst rond de 80 dollar, later de bekende 82 dollar als weerstand. Verder zien we op de grafiek duidelijk de 84-85 dollar als weerstand. Steun zien we nu bij de zone 77-78 dollar, later de 75-76 dollar als steun.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we dat de futures op Wall Street wat hoger staan, in Europa zien we voorbeurs ook een kleine plus ter indicatie. De rente in de VS staat vanmorgen net onder de 4,2% terwijl de Brent olie rond de 77,5 dollar uitkomt.

In Azië zien we vanmorgen een stevige plus, de Hang Seng index staat 0,8% hoger terwijl de Nikkei 2% in de plus staat.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Nasdaq 100:
Bij de Nasdaq 100 krijgt het wat moeilijker al een paar sessies nu, de index won dinsdag 0,24% en herpakt zich zo iets na enkele mindere sessies.

Weerstand blijft hoe dan ook de topzone van juli ofwel de hoogste stand van dit jaar die uitkwam rond de 15.950-16.000 punten. Bij een doorbraak letten we op de 16.050-16.100 punten als volgende weerstand. Verder zien we weerstand rond de 16.250 punten met daarboven de 16.500 punten maar dan komen we al heel dicht bij de hoogste stand ooit die in december 2021 werd bereikt.

Steun nu rond de 15.800 en de 15.700 punten. Daar wacht de het begin van de GAP die werd gemaakt, als die GAP wordt gedicht dan zien we steun rond de 15.550-15.575 punten.

De RSI staat nu rond de 61, de MACD staat boven de 0-lijn maar is nu toch aan het draaien.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 februari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX blijft behoorlijk sterk liggen en boekt opnieuw winst dinsdag, de DAX sluit zelfs op de hoogste stand ooit. Vrijwel zonder correctie tussendoor blijft deze index verder oplopen. Een correctie zou nu snel kunnen volgen ook al denken velen dat er nog een eindejaarsrally volgt. Men vraagt zich blijkbaar amper af of we die al niet hebben gehad.

Weerstand nu de topzone ofwel het record rond de 16.500-16.550 punten ofwel de hoogste stand ooit. Later weerstand rond de 16.750 en rond de 17.000 punten. Steun nu eerst de 16.300, 16.200 en 16.100 punten, later steun rond de 16.000 punten en de 15.900 punten.

De indicatoren staan nog altijd positief met de RSI die nu boven de 81 uitkomt is behoorlijk overbought is, de MACD staat ver boven de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit dinsdag 80 punten lager en onderbreekt zo de sterke reeks omhoog. De Dow blijft wel boven de weerstand die rond de 36.000 punten uitkwam. De volgende weerstand zien we nu rond de 36.250-36.300 punten, later weerstand rond de 36.500 en de 36.800 punten. De hoogste stand ooit zien we dan rond de 36.950 punten wat dan uiteraard de volgende weerstand wordt.

Steun nu eerst rond de 36.000 en de 35.750 punten, later steun rond de 35.500 en de 35.250 punten. Pas onder de 35.000 punten kan de situatie verslechteren wat betreft de Dow Jones.

De indicatoren staan nog altijd positief met de RSI die nu rond de 76 uitkomt, de MACD staat ruim boven de 0-lijn. De indicatoren staan nu wel behoorlijk overbought.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een mooie aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand december.

Resultaat deze maand (december)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.