Beursdagboek Trader Guy 5 december 2023, 08:41

...

Wall Street krijgt hoogtevrees, Europa blijft nog sterk liggen

5 december 2023, 08:41 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De indices op Wall Street moeten wat inleveren, Europa bleef sterk liggen maandag met de DAX die met het recordniveau flirt momenteel. Beleggers wachten deze week op de cijfers over de arbeidsmarkt die woensdag en vrijdag bekend worden gemaakt. Verder zien we dat de 10 jaar rente wat oploopt na de bodem van vrijdag op 4,19%, de Brent olie zakt terug tot rond de 78 dollar waar we al enkele keren een bodem hebben gezien. De euro staat vanmorgen op 1,081 dollar. Een ander opvallend feit is dat de Bitcoin het plots op de heupen krijgt, voor 1 Bitcoin moet men nu al 41.400 dollar betalen ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 5 december:
Op Wall Street nu toch wat verlies na een lange positieve reeks die 5 weken duurde. Deze week wachten beleggers vooral op de cijfers over de arbeidsmarkt die woensdag en vrijdag bekend worden gemaakt. De S&P 500 verloor maandag 0,5% terwijl de Dow Jones met 0,1% terug moest ofwel 40 punten. De technologie indices verloren het meest met de Nasdaq die met 0,85% daalde terwijl de Nasdaq 100 ongeveer 1% verloor, de SOX verloor 1,2%. Alleen de Dow Transport index won maandag 0,4% op Wall Street.

De indices stegen vorige maand behoorlijk en zelfs 5 weken op rij, beleggers grepen zich vooral vast aan de hoop dat de FED al aan het begin van volgend jaar zouden beginnen met het verlagen van de rente. Deze verwachtingen lieten de afgelopen dagen ook de rente op staatsobligaties naar beneden vallen en dat zelfs nadat FED voorzitter Powell vrijdag aangaf zeker nog een tijdje wil bekijken of alles vel verloopt zoals men verwacht.

Zowel de aandelenmarkt als de obligaties zijn nu wat aan het corrigeren op Wall Street, na dat meerdere analisten waarschuwen dat de recente rally nogal overdreven is. De rente op tienjarige staatsobligaties steeg maandag al met 6 basispunten tot ongeveer 4,28%.

Het banenrapport van november dat vrijdag wordt gepubliceerd kan ook de wind uit de zeilen nemen, dat vooral afhankelijk van de vraag of de cijfers op enige manier aangeven dat de FED klaar is met de lange reeks van renteverhogingen. Verdere afkoeling van de arbeidsmarkt blijft een sleutelfactor in de besluitvorming van de FED.

Europa trok er zich niet veel van aan maandag, de DAX geraakte nog iets hoger, de AEX moest amper wat inleveren. De DAX flirt met de hoogste stand ooit, een vreemde ontwikkeling in de fase waarin we ons momenteel bevinden. Ik zie geen enkele reden waardoor de indices op dit moment zo hoog zouden moeten staan maar nogmaals, het is de markt en we zien wel vaker overdrijving.

Signaaldiensten:
We blijven met de posities rustig afwachten want ik verwacht niet dat er nog veel bij zal komen na de ongekende rally van de afgelopen weken. Gisteren (maandag) hebben we wel bij Guy Trading al 2 posities gesloten met winst.

Economische kalender:

Marktoverzicht:
Wall Street lag er maandag matig bij met de Dow Jones die 0,11% ofwel 41 punten verloor, de brede S&P 500 verloor 0,54%. De Nasdaq sluit met 0,85% verlies terwijl de Nasdaq 100 met 1% verlies de sessie afsloot. Verder zien we 1,2% verlies bij de SOX index, de Dow Transport sluit met 0,4% winst als enige index op Wall Street die we volgen.

Europa:
In Europa zien we maandag weinig verandering, de AEX index verloor 0,75 punt (-0,1%) terwijl de DAX met 0,04% winst de sessie afsloot. Verder verloor de CAC 40 maandag 0,18%, aan de pluskant zien we de BEL 20 die 0,46% winst boekte.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,24% en herpakt zich wat na de laagste stand van vrijdag die op 4,19% uitkwam. Zelf verwacht ik nog steeds dat de rente niet al te lang onder de 4,5% zal blijven al zakt die nu wel snel verder door. Een daling tot rond die 4,2% zone had ik zeker niet verwacht maar de markt overdrijft altijd weten we uit ervaring.

Let er op dat zodra de rente weer gaat oplopen kunnen de indices het snel opnieuw moeilijk gaan krijgen na de waanzinnige rally van de afgelopen weken. Aan de bovenkant zien we de doelen 4,35%, 4,5% en 4,65% als weerstand.

Olieprijs:
Vanmorgen staat de Brent olie rond de 78 dollar en zakt zo opnieuw terug richting de 77-78 dollar, de olie blijft behoorlijk volatiel met een range van pakweg 8 dollar. Weerstand nu eerst rond de 80 dollar, later de bekende 82 dollar als weerstand. Verder zien we op de grafiek duidelijk de 84-85 dollar als weerstand. Steun zien we nu eerst rond de zone 77-78 dollar, later de 75-76 dollar als steun.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we dat de futures op Wall Street lager staan, in Europa zien we voorbeurs ook een lagere indicatie. De rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,24% terwijl de Brent olie rond de 78 dollar uitkomt.

In Azië zien we vanmorgen opnieuw verlies, de Hang Seng index staat 2,4% lager terwijl de Nikkei 1,3% in de min staat.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Nasdaq 100:
Bij de Nasdaq 100 krijgt het moeilijk nu en dat zien we al een paar sessies. De index verloor 1% maandag maar stond ook even op bijna 2% lager gedurende de sessie.

Weerstand blijft hoe dan ook de topzone van juli ofwel de hoogste stand van dit jaar die uitkwam rond de 15.950-16.000 punten. Bij een doorbraak letten we op de 16.050-16.100 punten als volgende weerstand. Verder zien we weerstand rond de 16.250 punten met daarboven de 16.500 punten maar dan komen we al heel dicht bij de hoogste stand ooit die in december 2021 werd bereikt.

Steun nu rond de 15.800 en de 15.700 punten. Daar wacht de het begin van de GAP die werd gemaakt, als die GAP wordt gedicht dan zien we steun rond de 15.550-15.575 punten.

De RSI staat nu rond de 59 en zakt snel terug, de MACD staat boven de 0-lijn maar is nu toch aan het draaien.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 februari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX blijft sterk liggen en boekt opnieuw een kleine winst maandag, de DAX staat in de buurt van de hoogste stand ooit. Vrijwel zonder correctie tussendoor de index verder oplopen. Een correctie zou nu snel kunnen volgen ook al denken velen dat er nog een eindejaarsrally volgt. Men vraagt zich blijkbaar amper af of we die al niet hebben gehad.

Weerstand nu de topzone ofwel het record rond de 16.500-16.550 punten wat zo'n 100-150 punten boven het slot van maandag uitkomt. Later weerstand rond de 16.750 en rond de 17.000 punten. Steun nu eerst de 16.200 punten, later de 16.050 punten en de 15.900 punten. We bekijken goed welke richting de DAX deze week zal kiezen, de kans is groot dat het voor een tijdje genoeg is geweest.

De indicatoren staan nog altijd positief met de RSI die nu bijna rond de 80 uitkomt en behoorlijk overbought is, de MACD staat ver boven de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit maandag 41 punten lager en onderbreekt zo een reeks van 4 dagen stijging na elkaar. De Dow blijft wel boven de weerstand die rond de 36.000 punten uitkwam. De hoogste stand ooit zien we zo'n 750 punten (2%) hoger uitkomen. De eerste weerstand zien we nu rond de 36.250 punten, later de 36.500 en de 36.800 punten. De hoogste stand ooit zien we dan rond de 36.950 punten wat dan uiteraard de volgende weerstand wordt.

Steun nu eerst rond de 36.000 en de 35.750 punten, later steun rond de 35.500 en de 35.250 punten. Pas onder de 35.000 punten kan de situatie verslechteren wat betreft de Dow Jones.

De indicatoren staan nog altijd positief met de RSI die nu rond de 79 uitkomt, de MACD staat ruim boven de 0-lijn. De indicatoren staan nu wel behoorlijk overbought.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een mooie aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand december.

Resultaat deze maand (december)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.