Beursdagboek US Markets Redactie 29 juli 2016, 14:08

...

Middagupdate: Weinig actie op Europese beurzen

29 juli 2016, 14:08 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)



Na de nogal tur­bu­lente start van de beurzen gis­teren nemen we van­daag wat gas terug. De beurzen open­den vanocht­end in de plus waar­na met name de AEX even terug viel en zelfs in de rode cijfers terecht kwam. Na het mid­dagu­ur liepen de koersen weer wat op waarmee de index rond het belan­grijke ste­un­punt 448 pun­ten bli­jft staan. De Duitse DAX index oogt net als gis­teren iets sterk­er dan de AEX en beweegt zich tussen de 10.30010.330 pun­ten en dus een kleine plus in Duitsland.

Het wacht­en is nu op Wall Street en de economis­che groei cijfers uit Ameri­ka. De open­ing van Wall Street lijkt bepal­end voor de koers van Europa, de beurzen wacht­en in span­ning de groe­ici­jfers in Ameri­ka af en ook wor­den er weer wat bedri­jf­s­ci­jfers gepub­liceerd. De Futures in Ameri­ka zijn tot heden ook nog aardig vlak, de Nas­daq noteert 1 punt in de plus waar de S&P future 3 pun­ten lager noteert.

Aan­de­len die opvallen bin­nen de AEX:

Door de tegen­val­lende cijfers van Shell en de aan­houdende neer­waartse druk op de oliepri­js heeft Shell de afgelopen dagen fors moeten inlev­eren. Aan de andere kant kwam Mit­tal van­mor­gen met uit­stek­ende cijfers waarmee het aan­deel bij­na 7% hoger noteert van­daag.

Sti­jgers:
Arcelor­Mit­tal 6.7%
AEGON 2%
ING 2%

Dalers:
SBM Ofshore 2,7%
Roy­al Dutch Shell 2%
Gala­pa­gos 1,4%

De komende uren zullen aan­to­nen hoe de index de week zal afs­luiten. Het belan­grijk­ste ste­un­punt lijkt op dit moment rond de 448 te liggen waar­na de 444 pun­ten licht te wacht­en. Mocht de index toch nog met wat extra kracht het week­end in willen zal het eerst door de 450 pun­ten moeten ger­ak­en waar­na de 453 het vol­gende weer­stand­punt is.

US Mar­kets redactie




Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.