Beursdagboek US Markets Redactie 20 oktober 2016, 13:22

...

Beurzen stoten tegen weerstand in afwachting op ECB

20 oktober 2016, 13:22 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)




Europa

Een kleine plus op de Europese beurzen in het begin van de mid­dag. De indices proberen het opwaartse momen­tum voort te zetten maar stu­iten op de weer­stand­niveaus die de beurzen voor­lop­ig nog in bed­wang houden. Daar­naast komt van­daag het ECB naar buiten met het rentebesluit en zal de heer Draghi zijn zeg­je doen. De beurzen halen nu dus even de voet van het gaspedaal en het wacht­en is op de hoge heren uit Europa.

AEX
De AEX staat in het begin van de mid­dag tegen de 455 pun­ten aan. Wan­neer het deze grens passeert kan de index door naar de 458 grens die de laat­ste maan­den als rode draad door het koersver­loop van de AEX loopt. De weer­stand bli­jft zeer sterk rond dit punt en het is afwacht­en of de index kan doorstoten vanaf dit punt. Bij een uit­braak omhoog zijn de vol­gende doe­len voor de AEX 462 en 466 pun­ten met als uitein­delijk doel de jaar­top op 474 pun­ten. Ste­un voor de AEX nu de 453 pun­ten met daaron­der de 447 en 445 pun­ten als ste­un.

DAX
Ook de DAX stu­it tegen een belan­grijke weer­stand nu. De index komt niet hoger dan de 10.670 pun­ten in afwacht­ing op de ECB. Hier­boven is er ruimte voor de DAX om de hoog­ste stand van de afgelopen maand op te zoeken op 10.705 pun­ten. Indi­en het deze grens weet te slecht­en kan de DAX door richt­ing de 10.800 pun­ten waar de jaar­top voor de index ligt. Ste­un voor de DAX nu 10.600 pun­ten met daaron­der de 10.500 als belan­grijk­ste ste­un

Wall Street
De futures op Wall Street geven het­zelfde koersver­loop als in Europa weer. Zow­el de S&P als de Nas­daq lat­en kleine plussen in richt­ing van de weer­stand­niveaus zien.

Brent
De koers van Brent olie kri­jgt van­daag een behoor­lijke knauw na de sti­jging van gis­teren. Brent lev­ert een pro­cent in en gaat daarmee weer opzoek naar de $52 waar de eerste serieuze ste­un wacht. Hieron­der ste­un voor Brent op $51.5. Weer­stand voor Brent nu de top van $53.

Slim­ste Beleg­ger
Vorige week is de Slim­ste Beleg­ger weer ges­tart! Speel ook mee en maak kans op waanzin­nige pri­jzen aan de hand van leerzame beurstips van Guy. Sluit u aan bij #TeamGuy, het topteam dat de vorige edi­tie het beste team was mede door coach­ing en begelei­d­ing van Guy!

Sig­naal­dien­sten
Via onze sig­naal­dien­sten ont­vangt u koop en verkoopsig­nalen op bepal­ende momenten gedurende de han­dels­da­gen. Via onze abon­nementen kunt u zich inschri­jven voor deze ser­vices. Ook dit jaar staan onze porte­feuilles weer dik in de plus. Bezoek onze trader­shop en lees reviews, bek­ijk onze resul­tat­en en schri­jf u in voor een van onze sig­naal­dien­sten via: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​shop/ .

USMar­kets Redactie

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.