Beursdagboek US Markets Redactie 26 oktober 2016, 19:00

...

Daily Roundup - woensdag 26 oktober 2016

26 oktober 2016, 19:00 | US Markets Redactie | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


De dag nadat Apple zijn kwartaal­ci­jfers heeft gep­re­sen­teerd (en daarmee de boeken voor het jaar al sluit) reageer­den de Europese beurzen zeer negatief. Het was voor het eerst dat zij de totale Iphone verkoop in cijfers lieten zien en dat zorgde voor gemixte menin­gen. Het aan­deel schoot na de pub­li­catie aardig in de min. Klein licht­pun­t­je is dat de verwachtin­gen voor het vol­gende kwartaal omhoog zijn geschroefd.
Europa.
De index­en zak­ten flink in elka­ar deze ocht­end. De futures had­den al sinds dagen niet meer rood ges­taan voor­beurs. Van­daag echter wel en met de voor­gaande dagen waar al aardig wat verkoop aan de gang was, kon­den we reke­nen op een grotere daling.
De AEX opende net onder de 458 met een kleine gap van ongeveer een half punt. Bodem was een ronde 453 met het slot een stuk­je hoger, dankz­ij Wall Street, op 455,8. Een dal­ing van 3,5 pun­ten ofwel ‑0,76%. Daarmee liep de hoofdin­dex van het Dam­rak uit de pas met de overige beurzen. Dat was vooral te danken aan de zwaargewicht­en (‘Wan­neer niet?’ zeg u waarschi­jn­lijk al). Ook Arcelor­Mit­tal zak­te in de ocht­end fors maar wist iets te her­stellen. Dat zal waarschi­jn­lijk te mak­en hebben gehad met een rap­port van Moody’s, die pes­simistis­ch­er is gewor­den over de Europese staalsector. 
Op de DAX was een soort­gelijk beeld te zien. Open­ing was op 10757 en het slot lag bij­na 48 pun­ten lager op 10710 (-0,44%). In de ocht­end kwam het Duitse con­sumenten­kli­maat voor novem­ber naar buiten. Men verwachtte een onveran­derde index van 10 pun­ten maar kreeg met een kleine dal­ing tot aan 9,7 pun­ten te maken.
In Frankrijk sloot de CAC40 slechts 0,14% lager en op de BEL20 werd een dal­ing van een half pro­cent gereg­istreerd. De FTSE mocht het meeste inlev­eren en kwam ruim onder de 7000 pun­ten met ‑0,85%.
Wall Street.
Op de NYSE opende men welliswaar met een gap naar bene­den, maar beleg­gers waren daar nie van gedi­end. Mede dankz­ij een dal­ende olievoor­raad dat om 16:00 bek­end werd von­den zij kracht genoeg om de Dow Jones het groen in te trekken. Tij­dens ons slot stond de koers op 18230 pun­ten (+0,3%). De S&P en Nas­daq presteer­den wat slechter en ston­den om 17:30 op respec­tievelijk 2144 (vlak) en 4880 (-0,3%).
De han­dels­bal­ans is voor de VS in sep­tem­ber gedaald met 56mjd waar een dal­ing van 60,6mjd werd verwacht. Een maand eerder was dat ‑58,4mjd.
De verkoop van nieuw­bouw huizen is geste­gen in sep­tem­ber, maar min­der dan anal­is­ten in eerste instantie dacht­en. Vorige keer waren er 575.000 nieuwe huizen verkocht, afgelopen maand waren het er 22.000 meer. 


Com­modi­ties.
In de VS is de weke­lijkse olievoor­raad verassend genoeg gedaald met 0,55mln vat­en (Verwacht: +1,7mln. Vorig: ‑5,2mln). De oliepri­jzen staan al enkele dagen onder druk waar­door de koersen alweer rond de 50 dol­lar hangen. Gis­teren kwa­men er gelu­iden uit Rus­land dat zij niet willen par­ticiperen in een pro­duc­tiev­er­min­der­ing. Maandag zei Irak ook al iets soort­gelijks. Hoewel er al twi­jfels waren, lijkt een sterke OPEC deal daar­door steeds onwaarschi​jn​lijk​er​.De olie cijfers zorgden voor een flinke spike omhoog maar zoals een spike dat befaamd komt de koers ook snel weer naar bene­den. Daar­voor ston­den de koersen nog ruim 2% in de min.
Brent sloot de han­dels­dag af op een pri­js van 50,4 dol­lar en WTI ging over de toon­bank voor 49,7 dol­lar per vat. Ook aardgas zak­te na de cijfers weer in en stond om dezelfde tijd 1,8% in de min op 2,72 dol­lar. De koersen bli­jven nabeurs hoog volatiel.
Goud en zil­ver gin­gen weer eens in de verkoop ter­wi­jl ze zo hun best deden om op te krabbe­len. Vooral de sti­j­gende dol­larko­ers van afgelopen tijd werkt ze tegen. Zil­ver kostte om half zes 17,7 dol­lar (-0,55%) en goud 1268 dol­lar (-0,45%).
Kwartaal­ci­jfers.
Betre­ft kwartaal­ci­jfers betraden er wereld­wi­jd weer wat grote bedri­jven het podi­um. In het verre oost­en moest Hyundai wederom slechtere cijfers tonen. Ook in Frankrijk had Air­bus met een lagere winst te mak­en. In Duit­s­land wist Bay­er zijn vorige resul­tat­en echter wel te overtreffen.
In Ned­er­land kwam ASMI nabeurs met cijfers waaruit bleek dat zow­el de omzet als winst in het derde kwartaal zijn gedaald. Voor het vierde kwartaal denken ze weer beter te presteren.
Coca-Cola, Boe­ing en Com­cast lieten in de Verenigde Stat­en betere cijfers zien. De grote lucht­vaart­maatschap­pij South­west Air­lines luk­te dat echter niet. Het aan­deel daalde met ruim 7%.
Vanavond zullen beleg­gers nog met grote inter­esse uit kijken naar de kwartaal­ci­jfers van Tes­la. De winst per aan­deel bli­jft onder druk staan en anal­is­ten zijn bang dat investeerders zullen vertrekken als dit kwartaal ook tegen­valt. Elon Musk probeerde men gerust te stellen dat het de toekomst er zon­nig uit zal zien. We kri­j­gen het nabeurs Wall Street te horen.
Agen­da voor morgen.
Betre­ft economis­che cijfers zien we in de Engel­stal­ige lan­den een paar inter­es­sante voor­bij komen.
In de ocht­end komt in het Verenigd Koninkrijk een flash update van het BNP voor Q3. Jaar op jaar verwacht men wederom een +2,1%. Kwartaal op kwartaal denkt men aan een dal­ing van +0,7% naar +0,3%.
In de VS komen cijfers over de bestellin­gen van duurzame goed­eren, die waarschi­jn­lijk wat zijn toegenomen van ‑0,2% naar +0,2%.
Ook de huidi­ge te koop staande huizen wor­den voor vorige maand bek­endge­maakt. In augus­tus was dat nog ‑2,4% en anal­is­ten schat­ten dat nu op +1,2%.
Dan hebben we natu­urlijk nog een hoop kwartaalcijfers.
In Ned­er­land komen KPN en BESI aan bod. Bij onze oost­er­bu­ren kri­j­gen we te mak­en met Fre­se­nius, Volk­swa­gen en Deutsche Bank. Naar die laat­ste zal extra veel belang­stelling uit gaan. U weet denk ik wel waarom.
In New York staan een aan­tal grote bedri­jven geno­teerd die absolu­ut niet ver­geten mogen wor­den. Vooral Alpha­bet (moederbedri­jf Google) en Ama​zon​.com zullen veel aan­dacht op zich geves­tigd zien. Daar­naast wor­den de boeken geopend bij verzek­er­aar Aet­na, far­ma­ceut Mckesson en tele­combedri­jf Amer­i­ca Movil (van die rijke Mexicaan).
Elders in de wereld zien we Nokia, Sam­sung en het Rus­sis­che equiv­a­lent van Google, Yan­dex, langskomen.
Zoals men gis­teren vol ver­lan­gen naar Apple uit keek, mag u dat in iets min­dere mate ook voor Alpha­bet en Ama​zon​.com verwacht­en. Ze kun­nen veel richt­ing voor de koersen geven. 
We zullen het gauw genoeg zien, maar voor nu een hele pret­tige avond!


...

AEX 5 punten lager, DAX levert er 100 in

26 oktober 2016, 12:17 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




De Europese beurzen mak­en geen goed beurt van­daag, na een licht lagere open­ing doken de beurzen omlaag. Ste­un­niveaus wer­den te licht bevon­den en de neer­waartse druk van de top­pen voerde de boven­toon in Europa. Zodoende staan de AEX en DAX in het begin van de mid­dag een stuk lager. De AEX lev­ert een dikke 5 pun­ten in en staat daarmee op 454 pun­ten, de DAX lev­ert er 110 in en staat daarmee met 10.645 pun­ten ruim ver­wi­jderd van de jaar­top die op 10.827 pun­ten staat.

Op het Dam­rak kon de 458 geen ste­un bieden aan de AEX en zo zak­te de koers al snel weg richt­ing de 456 pun­ten. In het begin van de mid­dag is de koers van de AEX nog verder weggeza­kt en zo noteert de index vlak voor de lunch 454 pun­ten op de bor­den. Ste­un voor de AEX nu eerst die 454 pun­ten met daaron­der 450 als ste­un voor de AEX. Hieron­der wacht de vol­gende ste­un­li­jn voor de AEX op 447 pun­ten. Weer­stand nu eerst 456 pun­ten met daar­boven de wel­bek­ende 458 weer­stand. Mocht de AEX weer uit­breken” kan de index door richt­ing de 460 en 463 weer­stand.

De DAX nu dus op 10.645 pun­ten, hier­mee is de index slechts 45 pun­ten ver­wi­jderd van de belan­grijke 10.600 ste­un. Aan de bovenkant weer­stand voor de AEX bij 10.710 pun­ten met daar­boven 10.800 en de jaar­top van 10.827 pun­ten.

Op Wall Street leverde men gis­teren al in en ook al van­daag geven de futures een rode dag op Wall Street aan. Zow­el de S&P als de Nas­daq future staan een half pro­cent in de min. Om 14:00 wat cijfers uit Ameri­ka van enkele gigan­ten aldaar zoals : Coca-Cola, Boe­ing en Com­Cast. Vanavond om 22:00 zal Tes­la naar buiten tre­den met de resul­tat­en over Q3. Verder om 16:00 de olievoor­raden in de VS


Aan­de­len die van­daag opvallen bin­nen de AEX:
Sti­jgers:
Philips 4.9%
Aegon 2.4%
Altice 2.3%

Dalers:
Geen


TA AEX:

Ste­un
:
454
450
447

Weer­stand:
458
460
463
Slim­ste Beleg­ger
De Slim­ste Beleg­ger is weer ges­tart! Speel ook mee en maak kans op waanzin­nige pri­jzen aan de hand van leerzame beurstips van Guy. Sluit u aan bij #TeamGuy, het topteam dat de vorige edi­tie het beste team was mede door coach­ing en begelei­d­ing van Guy!

Sig­naal­dien­sten
Via onze sig­naal­dien­sten ont­vangt u koop en verkoopsig­nalen op bepal­ende momenten gedurende de han­dels­da­gen. Via onze abon­nementen kunt u zich inschri­jven voor deze ser­vices. Ook dit jaar staan onze porte­feuilles weer dik in de plus. Bezoek onze trader­shop en lees reviews, bek­ijk onze resul­tat­en en schri­jf u in voor een van onze sig­naal­dien­sten via: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​shop/ .

USMar­kets Redactie



Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.