Beursdagboek US Markets Redactie 7 november 2016, 19:19

...

Daily Roundup - maandag 7 november 2016

7 november 2016, 19:19 | US Markets Redactie | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


U hebt het gis­teren en anders vanocht­end vast al wel geho­ord. De FBI laat Clin­ton weer met rust nadat ze een week lang inten­sief onder­zoek naar nieuwe emails had­den gedaan. Gis­ter­avond lieten zij weten dat Hillary Clin­ton vol­gens hen niets fout heeft gedaan m.b.t. het emailschan­daal. De mark­ten haalden opgelucht adem omdat zij de vrouwelijke pres­i­dentskan­di­daat weer meer kans zien mak­en. Voor­dat de han­del in Europa begon sloot de Japanse Nikkei 1,6% hoger en de hoofdin­dex van Hong Kong steeg 0,7%.
Europa.
De Europese futures ston­den net zoals vorige dins­dag al flink in de plus maar in tegen­stelling tot die dag wis­ten de index­en van­daag wel in het groen te sluiten. De vijf­daagse ver­lies­reeks is dus beïndigd en de week start sterk, maar de vraag is of we daar vanaf woens­dag een ver­volg aan kun­nen geven.
In Ams­ter­dam stond de AEX bij het slaan van de bel al op 446. Een sprong van 5,5 pun­ten. Heel veel actie was er daar­na niet meer en de slot­stand kwam uitein­delijk op het hoog­ste punt van de dag te liggen. 448,2. Een winst van 7,7 pun­ten ofwel +1,75%.
Groot­ste sti­jger op het hoofd­fonds was Altice met 3,5%, op de voet gevol­gd door Arcelor­Mit­tal met 3,4%. De staal­fab­rikant zal mor­gen­vroeg de kwartaal­ci­jfers tonen. Wellicht dat dit een voor­proe­f­je was voor mor­gen want het aan­deel weet nog wel eens flinke spron­gen te mak­en. Hoe lijkt dat anders voor Vopak, dat van­daag de groot­ste daler was met 1,4%. Het bedri­jf voor chemieop­slag liet van­daag al de kwartaal­ci­jfers zien. Daar werd een kleine dal­ing in de omzet waarge­maakt van zo’n 3%. De oper­a­tionale winst steeg wel en daar­door bli­jven de verwachtin­gen staan dat de cijfers van 2015 zullen wor­den overtroffen.
Op de AMX schoot PostNL uit de start­blokken nadat dit week­end bleek dat Bpost een over­name­bod aan het voor­berei­den is. Het Ned­er­landse pos­torderbedri­jf mocht uitein­delijk wel weer bij­na alle dag­winst inlev­eren tot aan de gap die het van­daag creëerde. Een restant van +4% bleef over.
Over over­names gespro­ken, ASMI en BESI ste­gen ook zo’n 3,5% na bericht­gev­ing van Add Val­ue Fund dat zij de twee goede over­namekan­di­dat­en vin­den. Nico Inberg merk­te cor­rect op dat het invester­ings­bedri­jf flink geld heeft zit­ten in de twee zojuist genoemde bedri­jven. Een geval­let­je van eigen belang?
De Frank­furtse DAX steeg 198 pun­ten tot aan 10457. Een plus van 1,93%. Com­merzbank en Deutsche Bank ste­gen het hardst met 4,9% en 4,8%. De enige daler was Beiers­dorf met 0,5%. De pro­du­cent voor huid­ver­zorg­ing liet vorige week nog weten de omzetprog­nose te hebben ver­hoogd. Van­daag kreeg het nog posi­tieve adviesen via Com­merzbank en RBC.
In Bel­gië steeg de BEL20 met 1,1%. Bpost zak­te met 0,6% sinds het dit week­end bericht gaf over de mogelijke over­name van PostNL.
De Franse CAC steeg met 1,9% en in Lon­den won de FTSE100 1,7% tot aan 6807 punten.


Wall Street.
In New York waren han­de­laren ook zeer te spreken over de uitkomst van het nieuwe FBI onder­zoek. Met Clin­ton aan het roer voor de komende vier jaar voorzi­et men min­der onzek­er­heid omdat zij hoogst­waarschi­jn­lijk de zelfde koers zal varen als Oba­ma deed.
De Dow Jones wist tij­dens het Europees slot ruim 310 pun­ten te win­nen tot net boven de 18200 ofwel 1,75%. De Stan­dards & Poor index kreeg er bij­na 2% bij met een uitkomst van 2125 pun­ten. De Nasdaq100 steeg zelfs 2,35% tot aan 4768 pun­ten. Zulke sti­jgin­gen hebben we niet meer gezien sinds 12 sep­tem­ber en de ral­ly na het brexitbesluit.
De Dol­lar index steeg met een flinke half pro­cent tot aan 97,85 pun­ten. EUR/USD daalde van­daag van 1,106 naar 1,104.
Bloomberg heeft van­daag hun laat­ste poll gehouden waarin Clin­ton met enkele pro­cent­pun­ten voor loopt. Ook heeft de nieuwszen­der een inter­es­sant artikel gepub­liceerd over hoe de mark­ten naar verwacht­ing zullen rea­geren op de ver­schil­lende uitkom­sten van de presidentsverkiezingen.
De opsom­ming onder­aan de Roundup zal u miss­chien nog wat leren.


Com­modi­ties.
Ruwe olie kaat­ste bij de +1% af en begon na de lunch weer te dalen. Brent stond om half zes op 45,6 dol­lar en WTI op 44,35 dol­lar per vat. Na zes dagen in het rood te sluiten wordt daar van­daag waarschi­jn­lijk een halt aan toe geroepen. Voor een eerste sterke bodem moeten we naar begin augus­tus. Voor Brent zou dat zo’n 43,5 dol­lar zijn.
Goud en zil­ver mocht­en mede dankz­ij de sti­j­gende dol­larpri­js wat inlev­eren. Het dure edel­metaal daalde 1,75% tot aan 1281 dol­lar. Zil­ver ver­loor zo’n 1,3% tot aan 18,4 dollar.


Macro-economis­che cijfers.
Waren er van­daag ook nog de gebruike­lijke economis­che cijfers.
Voor­beurs werd in Duit­s­land bek­end dat de fab­riek­sor­ders in sep­tem­ber flink zijn ges­lonken ter­wi­jl er slechts een krimp in de groei werd verwacht. +0,3% was de voor­spelling maar het resul­teerde in een ‑0,6% ten opzichte van de gere­viseerde 0,9% een maand eerder.
In het Verenigd Koninkrijk zijn de huizen­pri­jzen vol­gens de Hal­i­fax index voor okto­ber veel hard­er geste­gen dan men aan­vanke­lijk dacht. In sep­tem­ber ste­gen de pri­jzen nog met 0,3% en dit­maal kwam het uit op een flinke +1,4%. Op jaar­ba­sis valt de afne­mende groei dus veel meer mee dan men dacht, die van 5,8% naar 5,2% is gegaan. Dat werd eerst nog geschat op 4,8%.
Voor de verkoop in detail­han­del van de Euro­zone kwam op jaar­ba­sis helaas wel een dal­ing aan te pas. Die zak­te met een tiende pro­cent naar 1,1% ter­wi­jl men juist een sti­jging van 1/​10e had voorspeld. 


Kwartaal­ci­jfers.
PostNL maak­te een net­tover­lies van 9 miljoen euro waar over het afgelopen kwartaal. De omzet daalde licht­jes en de oper­a­tionele winst werd met bij­na 20% ver­be­terd naar 27mln euro.
In Lon­den liet HSBC zien dat de winst flink onder druk is komen te staan door grote las­ten zoals de wis­selko­ers en verkoop van de Brazil­i­aanse afdel­ing. De winst zak­te ineen met maar lief­st 90%. Het aan­deel HSBC steeg uitein­delijk 4,6%.
Aper­am maak­te nabeurs bek­end dat het meer winst heeft behaald dan het­zelfde kwartaal vorig jaar. De winst steeg van 31mln. dol­lar naar 54mln. dol­lar. De omzet bleef nage­noeg gelijk op 1,1 mil­jard dol­lar. Het aan­deel sloot van­daag 1,7% hoger.
In de Verenigde stat­en liet Sysco, voed­seld­is­trib­u­teur, een hogere omzet zien dan verwacht. Dat kwam uit op 14mjd dol­lar. Het aan­deel steeg bij­na 10%.
Vanavond komt inter­na­tionale hotelketen Mar­riot nog met cijfers. 
Agen­da voor morgen.
Mor­gen draait natu­urlijk alles om de verkiezin­gen in de V.S. en die zullen daar de hele dag en avond in beslag nemen. Onze mark­ten zijn dan allang dicht en met een beet­je geluk kri­j­gen we laat in de avond al een goede indruk van de uit­slag. Dat zal zeer waarschi­jn­lijk pas snachts bek­end wor­den áls het uber­haupt al duidelijk wordt wie er wint. Zoals ik gis­teren schreef gaat het uit­er­aard om de verdel­ing van de kies­man­nen en die moeten hier­na pas gaan stem­men. 538 kies­man­nen zijn er te win­nen (over 52 stat­en afhanke­lijk van de bevolk­ings­g­rootte) wat gelijk staat aan de grootte van het Huis van Afgevaardig­den (waar de Repub­likeinen nu het grootst zijn). Logis­cher­wi­js wint de pres­i­dentskan­di­daat die 270 of meer kies­man­nen achter zich weet te ver­garen en dus niet hoeveel volksstem­men hij of zij gewon­nen heeft.
Wel of geen verkiezin­gen, economis­che cijfers bli­jven dagelijks komen. Ook morgen.
Vooral de cijfers over de Chi­nese han­del zijn inter­es­sant. Zoals gewoon­lijk lijken ze wel weer te wor­den uit­gesteld tot nad­er order. Wellicht dat er nog even wat aangepast moet worden..
Hoe dan ook, de inter­na­tionale han­del zit nog steeds in een flinke krimp en vooral de export kreeg vorige maand een flinke klap met ‑10%. Nu voorzi­et men dat dat iets afneemt tot aan ‑6%. Voor de import denken anal­is­ten dat deze is geste­gen van ‑1,9% naar ‑1%.
In Zwit­ser­land komt het per­cent­age werk­lozen naar buiten en in Duit­s­land als ver­volg op de fab­riek­sor­ders van­daag, de indus­triële pro­duc­tie van sep­tem­ber. Die is naar verwacht­ing geza­kt van +2,5% naar ‑0,5%.
Ook den han­delsci­jfers van Duit­s­land, alsmede Frankrijk, wor­den bek­endge­maakt die waarschi­jn­lijk ook gaan tegenvallen.
Voor de V.S. de weke­lijkse detail­han­del­ci­jfers en nieuwe vaca­tures in sep­tem­ber. In Cana­da komen het aan­tal in aan­bouw genomen huizen en bouwver­gun­nin­gen aan bod.
Bedri­jf­s­nieuws
- Arcelor­Mit­tal (NL), staal­fab­rikant, verwachte omzet 15 mjd. Dollar.
- CVS Health (US), verzek­er­aar, verwachte omzet 45,57 mjd. Dollar.
- Marks & Spencer (GB), waren­huizen, verwachte omzet 4,88 mjd. Dollar.
- Deutsche Post (DE), pos­torderbedri­jf, verwachte omzet 14,1 mjd. Dollar.
- Solvay (BE), chemiebedri­jf, verwachte omzet 3,18 mjd. Dollar.
Tech­nis­che analyse is in de meeste gevallen betrouw­baar, maar mor­gen en woens­dag even niet. Het afbouwen van posi­ties wordt door veel ama­teurs en profs dan ook zek­er aanger­aden. Mocht u zo kop­pig zijn dat niet te doen, kijk dan nog even naar 24 juni van dit jaar. Nog nooit was er zo veel geld in één dag ver­dampt door een ver­rassende uit­slag. Zek­er met boost­ers maakt u extra veel risi­co. Natu­urlijk zullen er win­naars zijn en die zullen dat u graag lat­en weten, maar han­de­len doe je met ver­stand! Pret­tige avond. ;-)

Dit is wat de anal­is­ten bij Bloomberg denken dat er gebeuren kan bij des­be­tr­e­f­fende sce­nar­i­o’s:Bron: http://​www​.bloomberg​.com/​n​e​w​s​/​a​r​t​i​c​l​e​s​/2016 – 11-07/here-s-your-cheat-sheet-for-how-mar­kets-will-react-to-the-elec­tion



...

Beurzen Europa sterk na positief nieuws Clinton in aanloop verkiezingen

7 november 2016, 12:18 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




Gis­ter­e­navond kwam daar het nieuws vanu­it de FBI waar James Comey aan­gaf dat Hillary Clin­ton niet zal wor­den ver­vol­gd voor het ver­turen van e‑mails vanaf haar privéserv­er. Dit nieuws kwam goed bin­nen voor kamp-Clin­ton aangezien dit een van de speer­pun­ten was van de heer Trump in de mod­der­gooi-cam­pagne tussen bei­de pres­i­dentskan­di­dat­en. Omdat beleg­gers hopen op een over­win­ning van mevrouw Clin­ton schoten de beurzen van­mor­gen omhoog.

Vlak na open­ing stond de AEX dik 7 pun­ten hoger en hier­mee onder­nam de AEX direct pogin­gen om het GAP tot 449 pun­ten te dicht­en. De index strandt vooral­snog op de 448 grens en is nadi­en iets terug gevallen. Momenteel is de AEX in gevecht met de weer­stand op 447 pun­ten. Op de uur­chart is goed te zien dat de index rond deze 447 – 448 zone met weer­stand te kam­p­en heeft. Door de sterke sti­jging is de AEX nu wel even ver­lost van de ste­un­zone rond de 438 – 440 pun­ten. Eerst ste­un voor de AEX nu op 444 en 442 pun­ten op de uur­chart.

Ook de DAX probeerde direct na het begin van de nieuwe han­del­sweek de GAP open­ing te betre­den om zo het GAP te sluiten. Echter is op de uur­grafieken goed te zien dat de weer­stand rond 10.450 vooral­snog te groot is voor een GAP close. Weer­stand voor de DAX nu dus eerst 10.450 en 10.500 (GAP close) met daar­boven de 10.600 en 10.640 als weer­stand voor de DAX. Ste­un nu 10.365 met daaron­der 10.210 als ste­un voor de DAX.

De futures in Ameri­ka staan er nu natu­urlijk goed voor naar aan­lei­d­ing van het nieuws vanu­it de VS. Zow­el de Nas­daq als de S&P future staan ongeveer 1.5% hoger. Verder zijn daar mor­gen de verkiezin­gen en dus is het afwacht­en om te zien hoe de beurzen daar zullen rea­geren op dit feit.


Aan­de­len die van­daag opvallen bin­nen de AEX:
Sti­jgers:
Arcelor Mit­tal 3.1
Altice 2.3%
Aegon 2.2%

Dalers:
Geen

Sig­naal­dien­sten
Via onze sig­naal­dien­sten ont­vangt u koop en verkoopsig­nalen op bepal­ende momenten gedurende de han­dels­da­gen. Via onze abon­nementen kunt u zich inschri­jven voor deze ser­vices. Ook dit jaar staan onze porte­feuilles weer dik in de plus. Bezoek onze trader­shop en lees reviews, bek­ijk onze resul­tat­en en schri­jf u in voor een van onze sig­naal­dien­sten via: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​shop/ .

USMar­kets Redactie

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.