Beursdagboek US Markets Redactie 13 november 2016, 14:38

...

Agenda - 14 t/m 18 november

13 november 2016, 14:38 | US Markets Redactie | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)



Hoewel er voor deze week veel cijfers op de agen­da staan, staan er geen grote game-chang­ers tussen. Née, koer­swi­jzigin­gen zullen vooral tech­nisch zijn en bewe­gen op uit­sprak­en van komend pres­i­dent Don­ald Trump. Zo gaf hij dit week­end al aan onder het inter­na­tionale kli­maatver­drag uit te willen komen. De vraag is natu­urlijk welke beloftes uit zullen komen want er zijn van hem wel meer uit­sprak­en geweest die nu al niet meer op de plan­ning staan.
De inter­es­sante cijfers deze week zijn de indus­triële pro­duc­tieci­jfers van de grotere lan­den, inflatie en BNP. Verder mogen we deze week de laat­ste drie AEX fond­sen verwacht­en die hun kwartaal­ci­jfers pre­sen­teren. Dat zijn ABN Amro, Ahold Del­haize en NN Group. In de V.S. is het cijfer­seizoen met slechts wat achterbli­jvert­jes nu toch echt tot een einde gekomen.


Maandag
Economis­che cijfers
De eerste dag brengt ons in het Verre Oost­en het BNP van Japan dat geschat op 0,2% bli­jft staan. Daar­naast zullen de Japan­ners ook de indus­triële pro­duc­tie van sep­tem­ber bek­end­mak­en. Chi­na doet dat ook maar dan voor okto­ber. Die groei is waarschi­jn­lijk een klein beet­je verder gegroeid naar 6,2%.
Om elf uur zullen we voor de Euro­zone ook de indus­triële pro­duc­tie horen maar daar is waarschi­jn­lijk sprake van krimp met ‑1% ten opzichte van de vorige +1,5%. Dat per­cent­age schom­melt bij­na elke maand tussen het posi­tieve en negatieve dus zo’n ver­rass­ing is het niet.
In Ned­er­land wor­den de verkopen in de detail­han­del gepub­liceerd voor september.
Ital­ië open­baart de con­sumenten­pri­jsin­dex voor okto­ber en daar is waarschi­jn­lijk nog steeds sprake van krimp met wederom ‑0,1%.
Bedri­jf­s­nieuws
-
Dins­dag
Economis­che cijfers
We Kri­j­gen de BNP cijfers in Europa te horen. Voor de Euro­zone was dat de vorige keer 0,3%. Duit­s­land stond in het vorige kwartaal op 0,4% en Ned­er­land zat wat verder boven het gemid­delde met 0,6%.
Vanu­it Frank­furt komt het maan­delijkse ZEW rap­port over het economisch sen­ti­ment onder 350 grote Duitse beleg­gers en anal­is­ten. Zij beant­wo­or­den vra­gen over hun verwachtin­gen van de komende zes maan­den. Die is sinds halver­wege 2015 een stuk slechter gewor­den met als dieptepunt het rap­port na Brex­it. Voor dit rap­port wordt er een gemid­delde van 8,9 pun­ten verwacht tegen een 6,2 vorige maand. Hoge cijfers liggen meer boven de 20 pun­ten met groot opti­misme bij een cijfer van 60.
Het ECB geeft in de mid­dag een rap­port vrij over de Europese huishoudens.
Komen er verder nog wat Europese lan­den met hun inflatieci­jfers. Ook het Verenigd Koninkrijk doet dat.
Tot slot in de VS cijfers over de inter­na­tionale han­del en de verkopen in de detailhandel.
Bedri­jf­s­nieuws
- AND Inter­na­tion­al Pub­lish­ers, Q3 update.
- Konin­klijke Brill, Q3 update.
- Accel Group, Q3 update.


Woens­dag
Economis­che cijfers
Na ope­nen van de beurs komen er pas de eerste cijfers. Het V.K. begint met het werk­looshei­dsper­cent­age die naar verwacht­ing gelijk bli­jft op 4,9%.
Voor de rest van de dag alleen maar cijfers uit de Verigde Stat­en waaron­der de pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex (okt, verwacht gelijk op 0,3%), de weke­lijkse olievoor­raden en de indus­triële pro­duc­tie voor okto­ber die wellicht sti­jgt van 0,1% naar 0,2%.
Bedri­jf­s­nieuws
- ABN Amro, derde kwartaalcijfers. 
- TIE Kinetix, vierde kwartaal­ci­jfers en jaarresultaat.
- IMCD, Q3 update.
- Beter Bed, betaal­baarstelling div­i­dend — 0,29 cent.


Don­derdag
Economis­che cijfers
Voor­beurs de werk­loosheid in Ned­er­land van okto­ber. Vorige keer kwam dat uit op 5,7% van de bevolking.
De con­sumenten­pri­js voor de Euro­zone wordt bek­endge­maakt. Op jaar­ba­sis hebben we waarschi­jn­lijk nog steeds te mak­en met een inflatie van 0,5%. Nog een eind weg van de beoogde 2% door het ECB.
Voor het Verenigd Koninkrijk komen er grote cijfers aan over de detailhandel.
Aan de andere kant van de grote plas wordt ook de con­sumenten­pri­jsin­dex gepub­liceerd (op jaar­ba­sis 2,2% waar­door er ruimte zou zijn voor een rentev­er­hoging). Eve­neens de nieuwe bouwver­gun­nin­gen en ges­tarte huizen­bouw in okto­ber. Tot slot nog de Philidel­phia man­u­fac­tur­ing index die wellicht is geza­kt van 9,7 naar 8,0 pun­ten. Die zat sinds sep­tem­ber plots in de lift maar zakt weer langza­am af.
Bedri­jf­s­nieuws
- Ahold Del­haize, derde kwartaal­ci­jfers (eerste keer sinds de fusie)
- NN Group, derde kwartaalcijfers.
- Thyssenk­rupp (DE), derde kwartaalcijfers.


Vri­jdag
Economis­che cijfers
Tot slot op de laat­ste dag om half zeven al het Ned­er­landse con­sumenten­vertrouwen. De pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex van Duit­s­land vol­gt dan iets lat­er. Die komt waarschi­jn­lijk uit op een magere groei van 0,1%.
Bij het luiden van de bel staat er ook een speech van Draghi gep­land. Hij spreekt tij­dens het Europese banken­con­gres in Frankfurt.
In Rus­land wordt de werk­loosheid bek­endge­maakt en dat is naar verwacht­ing 5,4%.
Als afs­luiter van de week komt in Cana­da het inflatieci­jfer naar buiten van waarschi­jn­lijk nog­maals 1,8% op jaarbasis.
Bedri­jf­s­nieuws
- Groothandels­ge­bouwen, derde kwartaalcijfers.
- ASR, derde kwartaal­ci­jfers.


Vooral dus de diverse CPI’s en indus­triële pro­duc­tieci­jfers. 22 van de 25 AEX­fond­sen gehad. Woens­dag en don­derdag dus de laat­ste drie.
Pret­tige zondag en veel suc­ces voor de handelaars!


...

Na moeilijke week weer kansen op de AEX en andere indices

13 november 2016, 11:11 | US Markets Redactie | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


Beste beleg­gers,

De maand novem­ber is goed op gang gekomen en het is voor Trad­ing een lastige maand met enkele markt bepal­ende even­e­menten met vooral de verkiezin­gen afgelopen dins­dag, we richt­en ons nu op de 2e helft van de maand novem­ber. Voor de leden heb ik alleen via coach­ing belan­grijk kun­nen zijn, we hebben bewust niks gedaan voor dat de uit­slag bek­end werd gemaakt. Wel 1 actie onder­nomen maar die werd helaas uit­gestopt op een vooraf bepaalde stand. De komende week kun­nen we met wat meer rust zoeken naar nieuwe kansen, die komen er aan denk ik aangezien we bij som­mige indices nog wat in te halen hebben. Vanaf maandag kun­nen we mogelijk instap­pen in een nieuwe posi­tie, de leden kri­j­gen uit­er­aard bericht, een trader­s­plan en een MAIL + SMS als de posi­tie wordt opgenomen.

Verder ziet u hieron­der een totaal overzicht van onze trad­ing dien­sten waar de maand okto­ber er pri­ma tussen staat met opnieuw een mooi resul­taat met weinig trans­ac­ties. We zijn in okto­ber slechts 3 keer in de markt gestapt en 3 keer suc­cesvol. Het gaat ons niet om het aan­tal trans­ac­ties, wel om de kwaliteit ervan waar we een accept­abele Risk-Reward afwacht­en voor we wat doen. Deze maand (novem­ber) hebben we nog maar 1 keer een trans­ac­tie gedaan maar die raak­te de sto­ploss zodat we moesten uit­stap­pen, we zien een klein ver­lies voor deze maand maar dat kan snel anders wor­den als de vol­gende actie een suc­ces wordt.

Zo zie u dat we alti­jd han­de­len met een accept­abel risi­co door dat we ons aan de regels houden, de sto­ploss nemen als het niet de goeie kant op gaat is bij trad­ing mogelijk wel het meest belan­grijke wat er is. Zo kunt u het werkkap­i­taal op peil houden en zit u niet dagen, weken naar een ver­lies­posi­tie te kijken. Het­zelfde met winst nemen als het de goeie kant op gaat, we houden ons dus alti­jd aan de sto­ploss en man­a­gen de doe­len met ver­ant­wo­ord­ing. Om mee te doen kunt u naar onze web­site gaan, daar kunt u zich inschri­jven via de aan­bied­ing die nu loopt. Tot 1 jan­u­ari voor €39 … Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​m​a​r​k​t​p​l​a​a​t​s​.html en schri­jf u meteen in, dan doet u maandag al mee en ont­vangt u onze signalen.

Dan is er nog ons nieuwe sys­teem:
De Sto­ploss en het doel wordt vanaf nu automa­tisch getrig­gerd op een vooraf aangegeven niveau, we accepteren max­i­maal tussen de €120 en €200 ver­lies per posi­tie. Het doel stellen we ook in na dat we de posi­tie hebben opgenomen, dat reke­nen we vooraf uit en voeren daarop de stand van de index in zodat het sig­naal dan vanzelf naar de leden gaat per mail en SMS om de posi­tie te sluiten. Het is zo voor iedereen veel duidelijk­er en zo halen we hier­bij ook alle emotie die erbij komt kijken eruit, stop is stop en doel is doel. Een de stand wordt bereikt hebben we daar niets meer over te zeggen.

Wel kijken we elke mor­gen opnieuw naar waar we staan met de onderliggende waarde en passen indi­en nodig het sto­ploss niveau aan waar dat kan. Stel dat we op winst staan met een posi­tie dan kun­nen we de sto­ploss al aan­passen naar de instap­ko­ers of er iets boven zodat ver­lies op de posi­tie vri­jwel wordt uit­ges­loten, indi­en we denken dat het doel nog wat kan wor­den aangepast dan doen we dat ook voor­beurs. U als lid kunt dan al uitreke­nen waar de Boost­er op zal staan en daar de order al vooraf op inleggen eventueel. De SMS afwacht­en kan uit­er­aard ook want die sturen we zoals alti­jd ook naar alle leden. Elke mor­gen voor­beurs kan men bij een lopende posi­tie het doel en de sto­ploss bek­ijken, die staat daar altijd.

Via ons nieuw sys­teem vallen er bij US Mar­kets Trad­ing veel zak­en weg, dat is de tijd om een actie zelf te ver­s­turen (kost tussen de 5 en 10 minuten) en de emotie ver­valt hier­bij ook, doel is doel en stop is stop. Geen twi­jfel over mogelijk dus. Uit­er­aard kun­nen we indi­en nodig nog de posi­tie tussendoor sluiten maar ook dan kri­jgt u een mail en SMS daarover. Via onze nieuwe sys­te­men moet het resul­taat nog meer con­stan­ter wor­den, wel met min­der uitsch­i­eters naar boven en vooral naar onder toe. Met andere woor­den, we zullen nog hele mooie win­sten per maand kun­nen mak­en en daartegen­over zal het ver­lies per maand beperkt wor­den door de harde stops die we nemen waar dat nodig is. Hieron­der ziet u de tabel per jaar en per maand per advies­di­enst die we ver­zor­gen, de resul­tat­en spreken vanzelf, zijn alle­maal op de site per actie in te zien (transparant) en wor­den door onze leden beves­tigd via de reviews (zie via deze link de reviews)

Ook onze Bel­gis­che leden kun­nen mee­doen uit­er­aard, bij de acties die wij doen is er GEEN spec­u­lati­etaks verschuldigd. 

Inschri­jven en tot 1 jan­u­ari proberen?
Onze leden zijn zeer tevre­den over onze dien­sten, we merken dat door de weinig opzeg­gin­gen en veel nieuwe aan­meldin­gen. U kunt dus ook mee­doen en tot de rest van het jaar zelfs tegen een mooie kort­ing. Nu 2 maand voor €39 ofwel tot 1 jan­u­ari, inschri­jven kan via de vol­gende link waar u een keuze kunt mak­en uit een van de abon­nementen. Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​m​a​r​k​t​p​l​a​a​t​s​.html en schri­jf u meteen in, dan doet u vanaf mor­gen ook al mee met onze posi­ties, updates, coach­ing mails en kunt u ook al meep­rat­en op ons besloten forum.

Sys­teem Trading:

Polleke Trad­ing:

Guy Trad­ing:

Alles of Niets Trading:

COM­BI Trad­ing (Polleke en Guy Trad­ing samen):

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.