Beursdagboek US Markets Redactie 10 november 2016, 18:59

...

Daily Roundup - donderdag 10 november 2016

10 november 2016, 18:59 | US Markets Redactie | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Een gemixt beeld op de inter­na­tionale mark­ten. In het verre oost­en sloten de beurzen nog flink in het groen omdat zij gis­teren als enige met harde ver­liezen de han­del uit­gin­gen. Op de bal­ans bli­jft er dus niet veel over in vergelijk­ing met ons. In Europa zijn de beurzen toch weer wat pes­simistis­ch­er geworden. 
Europa.
De driedaagse sti­jging die maandag begon is van­daag alweer tot een halt geroepen. De meeste Europese index­en sloten uitein­delijk alle­maal in het rood, vooral door de dal­ing tij­dens de gecom­bi­neerde han­del­suren met Ameri­ka. In de ocht­end wis­ten zij juist nog in het groen te staan. Wellicht door han­de­laren die van gis­teren kort op de bal spelen.
De AEX daalde 0,96% naar 450 pun­ten. Een ver­lies van 4,35 pun­ten ten opzichte van gis­teren. Weer terug onder de MA20 & 50 lij­nen. Daar­ente­gen veerde de index wel weer op van de zware ste­un op 448.
Groot­ste sti­jger was Aegon met +13,7% dankz­ij goede kwartaal­ci­jfers. De koers van 4,65 werd al in het eerste uur gehaald en de rest van de dag bleef het daar hangen. Opti­misme dus. Wel een flinke gap tussen 4,1 en 4,4 euro dus eens zien of het om een break away gap gaat. Een pull­back naar 4,4 zal er ongetwi­jfeld komen tussen mor­gen en enkele weken. Daar­na een bounce vanaf 4,4 zou een zeer bull­ish sen­ti­ment betekenen.
KPN was de groot­ste daler met ‑4,6%. Dat kan zijn dankz­ij bericht van T‑mobile dat zij meer klanten hebben gewor­ven in tegen­stelling tot KPN en Vodafone.
Ook Unilever en RELX vie­len onder de grotere verliezers.
Op de AMX wist OCI flink te sti­j­gen dankz­ij beter dan verwachte cijfers. Het aan­deel schreef er 12,4% bij.
In Duit­s­land daalde de DAX met 0,15% 0fwel een ver­lies van 16 pun­ten tot aan 10630. Deutsche Bank, Com­merzbank en Siemens waren de grotere sti­jgers. De laat­ste meldde dat de gezond­hei­d­stak een zelf­s­tandig bedri­jf met beursno­ter­ing zal worden.
In Bel­gië sloot de BEL20 met ‑1,35%. Daar zak­te Bpost van­wege tegen­val­lende cijfers met ‑7,3%. Het bedri­jf poogt voor de tweede keer om PostNL over te nemen maar kri­jgt nu weer­stand van de Ned­er­landse overheid.
De Franse CAC daalde met 0,28% en de FTSE in Lon­den sloot met ‑1,18% tot aan 6830 punten.
EUR/USD was bij open­ing 1,093 waard en tij­dens het slot 1,087.
Wall Street.
Op de NYSE zijn de grote drie verdeeld. De Dow Jones doet goede zak­en met aankomend pres­i­dent Trump. De index voor indus­trie steeg om half zes naar 18710 pun­ten, ruim boven het oude record van 18636. Ook de Dow Jones trans­port sti­jgt flink en kwam op 8520 pun­ten (+1,2%). De Nas­daq doet het daar­ente­gen een stuk slechter en zak­te met ruim ‑1,5% naar 4740 pun­ten. De S&P schom­melt er meer tuss­enin en stond tij­dens het Europees slot nage­noeg vlak op 2160 punten.
Com­modi­ties.
Ruwe olie mocht weer eens min­der waard wor­den. Reden ligt vooral bij het maan­delijkse IEA energier­ap­port dat wederom een hogere oliepro­duc­tie verwacht van lan­den buiten de OPEC. Nog een reden waarom een OPEC deal weinig invloed zou hebben en dus waarschi­jn­lijk niet door gaat.
Dit jaar zou de pro­duc­tie vol­gens hen echter nog flink afne­men met 900.000 vat­en per dag.
Goud daalde met ‑1% naar 1264 dol­lar. Zil­ver wist net als gis­teren weer te sti­j­gen en kwam om half zes op 18,52 dol­lar te staan. Dat presteert sinds 1 jan­u­ari wel een stuk beter met +33,1%. Goud staat tot en met gis­teren 20,3% in de plus.


Macro-economis­che cijfers.
Gis­teren besloot de cen­trale bank in Nieuw-Zee­land de rente te ver­la­gen van 2% naar de verwachte 1,75%.
Van­daag bleek in Frankrijk de indus­trie pro­duc­tie van sep­tem­ber gedaalt te zijn met ‑1,1%. Een maand eerder was er nog sprake van groei met +2,3%. Duit­s­land meldde begin deze week ook al een ste­vige daling.
De Ned­er­landse inflatie is in okto­ber geste­gen van 0,1% naar 0,4%. Zon­der de sterk fluctuerende pri­jzen zoals energie en voed­sel was dat 0,6%.
De weke­lijkse werk­looshei­d­saan­vra­gen in de VS zijn lager uit­gevallen dan verwacht. Vorige week kwam dat cijer op 265.000 en nu op 254.000.
Agen­da voor morgen.
Mor­gen staan er wederom weinig cijfers op de agen­da. Wel komt Duit­s­land voor­beurs al met de inflatieci­jfers naar buiten. Men verwacht voor okto­ber dezelfde cijfers als een maand daarvoor.
Als de kroket­jes net uit het vet zijn gehaald komt OPEC met het maan­delijkse rap­port. Dat is om 12:00. Let dus op de oliekoersen.
Tot slot komen er in de Verenigde Stat­en nog de con­sumenten­ci­jfers van het Michi­gan­re­port. Dat gaat over het sen­ti­ment en verwachtin­gen over novem­ber. Verwacht daar nog niet veel van aangezien die cijfers van voor de pres­i­dentsverkiezin­gen zijn en het om eerste schat­tin­gen gaat.
Bedri­jf­s­nieuws
- Boskalis (NL), bag­ger­aar, tussen­ti­jdse verk­lar­ing Q3.
- Allianz (DE), verzek­er­aar, verwachte omzet 26,4 mjd. Dollar.
Mor­gen dus wat beweg­ing op het OPEC rap­port, de duitse inflatieci­jfers en wellicht nog wat fall­out van de Amerikaanse verkiezingen.
Pret­tige avond!


...

Europese beurzen komen op adem na beursgeweld gisteren

10 november 2016, 14:10 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




Na een zeer opmerke­lijke han­dels­dag gis­teren waar de beurzen heen en weer wer­den gesleurd zien we van­daag een wat kalmer ver­loop op de Europese beurzen. De indices lijken even bij te moeten komen na het geweld van gis­teren en nieuwe doe­len neer te zetten om zo de richt­ing voor de komende dagen te bepalen. Een sterk begin van­mor­gen zorgde ervoor dat de indices zeer sterk aan de dag begonnen. In de loop van de mid­dag zien we de beurzen nu wat terug lopen in afwacht­ing van de open­ing op Wall Street.

Met de groene open­ing in Ams­ter­dam van­mor­gen viel de AEX direct de 458 weer­stand aan en passeerde dit punt zelfs even. Hier­mee kwam de index terecht in de weer­stand zone van 458 – 460 pun­ten waar de neer­waartse druk nog te groot is voor de inex. Zodoende moest de AEX een stap­je terug van­daag. Op het moment van schri­jven staat de AEX rond de 455 ste­un, hier con­solideert de koers van de AEX en is het wacht­en op Wall Street voor het duidelijk wordt welke richt­ing de index zal kiezen. Ste­un nu eerst 455 pun­ten met daaron­der het 50-MA op 452 pun­ten. Weer­stand voor de AEX bli­jft eerst de 458 – 460 zone met daar­boven de top op 463 pun­ten.

Ook de DAX schoot uit de start­blokken van­daag en bewoog direct richt­ing de jaar­top van 10.828 pun­ten. De weer­stand van 10.800 pun­ten bleek echter nog een onneem­bare horde voor de DAX. In de loop van de dag zien we dat de DAX terug is gelopen tot de ste­un op 10.700 pun­ten. Ook de DAX con­solideert rond deze ste­un en is het wacht­en op nieuws vanu­it Ameri­ka voor­dat een grote beweg­ing verwacht kan wor­den. Hieron­der ste­un voor de DAX op 10.650 pun­ten waar­na ste­un voor de DAX wacht op 10.600 pun­ten.

De futures op Wall Street kleuren groen en sturen op een hogere open­ing van de Amerikaanse indices. Zow­el de S&P als de Nas­daq future staan ongeveer een half pro­cent hoger. 


Aan­de­len die van­daag opvallen bin­nen de AEX:
Sti­jgers:
Aegon 13%
Boskalis 3.7%
Altice 3.6%

Dalers:
RELX 3.1%
Unilever 2.6%
KPN 2.1%

Sig­naal­dien­sten
Via onze sig­naal­dien­sten ont­vangt u koop en verkoopsig­nalen op bepal­ende momenten gedurende de han­dels­da­gen. Via onze abon­nementen kunt u zich inschri­jven voor deze ser­vices. Ook dit jaar staan onze porte­feuilles weer dik in de plus. Bezoek onze trader­shop en lees reviews, bek­ijk onze resul­tat­en en schri­jf u in voor een van onze sig­naal­dien­sten via: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​shop/ .

USMar­kets Redactie

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.