Beursdagboek US Markets Redactie 17 november 2016, 18:26

...

Daily Roundup - donderdag 17 november 2016

17 november 2016, 18:26 | US Markets Redactie | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)



Europa.
Een dag­je winst, een dag­je ver­lies en weer een dag­je winst. Om en om wint beer of sti­er. Van­daag mocht­en de index­en in ieder geval weer in het groen sluiten. De AEX opende de dag op 448,5 en sloot ruim 3 pun­ten hoger op de hoog­ste dag­stand, 451,8. Een winst van 0,5% ten opzichte van het slot van gis­teren. Ook komt de index daarmee sinds 6 han­dels­da­gen weer boven de MA20 en MA50 gemid­deldeli­j­nen uit wat een bull­ish teken is.
Groot­ste sti­jger was Gala­pa­gos met 3,85%, gevol­gd door ASML met 2%. Ook NN Group, dat de kwartaal­ci­jfers pub­liceerde, steeg met een mooie 1,9%
In de rode cijfers vie­len vooral Ahold Del­haize en ABN Amro op. De bank daalde met ‑2,4% in navol­ging van het nieuws van gis­teren. Het onlangs gefuseerde voed­sel­con­cern tik­te er een flinke ‑4,15% af sinds het vanocht­end de kwartaal­ci­jfers openbaarde.
De DAX wist in Frank­furt in eerste instantie weinig uit te halen maar sloot de dag uitein­delijk toch 0,2% hoger af. Een winst van 21 pun­ten tot aan een stand van 10685,5. Nog zo’n 150 pun­ten ver­wi­jderd van de jaartop.
Weinig uitsch­i­eters op de index met als groot­ste dalers de energiemaatschap­pi­jen E.ON (-2,3%) en RWE (-2,1%).
Bij de zuider­bu­ren steeg de BEL20 slechts 0,1%. De CAC40 won in Par­i­js 0,6% en de Engelse FTSE schreef er tot 0,7% bij. Die laat­ste is mijn inziens al enkele weken bezig om de laat­ste schoud­er van een omge­keerd HSH patroon te voltooien. 


Wall Street.
Op de NYSE doet de Dow Jones indus­tri­al het wat rustiger aan sinds de flinke sprong. Dat geeft de andere twee grote index­en de kans wat in te halen.
Om half zes:
- DJ0,2%
- SP +0,2%
- NQ +0,3%
De dol­lar index heeft van­mid­dag de 100 pun­ten als ste­un­li­jn getest. Het gebruik­te die ste­un als tram­po­line en ver­vol­gt zijn weg naar lang verleden hoogtes. Het enige wat nog in de weg ligt is de top uit maart 2015 van 101,5 pun­ten. Om half zes stond de koers op 100,5.


Com­modi­ties.
Ruwe olie is sinds eer­gis­teren de schade van de afgelopen weken aan het her­stellen. Ook van­daag wordt getra­cht om de pri­jzen van een vat olie wat hoger te leggen. Om half zes ston­den den graad­me­ters WTI en Brent wel nage­noeg vlak. Ste­un voor Brent ligt nu om en nabij 44,5 dollar.
Ik lees hier en daar in de media dat de OPEC deal weer van belang wordt maar ik heb eerder het gevoel dat zij een reden moeten zoeken om de sti­jging te ver­ant­wo­or­den. Met andere woor­den, dit is gewoon een tech­nis­che pleis­ter op de wond.
Aardgas bli­jft voor­lop­ig nog even rond de 2,7 dol­lar hangen.
Goud en zil­ver weten nog niet waar ze het moeten zoeken. De onzek­er­heid in de mark­ten van afgelopen maan­den lijkt hen nog wel het hardst te tre­f­fen. Goud kostte rond het Europees slot zo’n 1227 dol­lar en bli­jft daarmee rond de koersen hangen die het deze week al de hele tijd doet. Men probeert een bodem te zetten om de flinke dal­ing van vorige week (-5,9%) te herstellen.
Zil­ver lag in de winkel voor 16,95 dol­lar en toont het­zelfde beeld als goud.


Macro-economis­che cijfers.
De werk­loosheid in Ned­er­land is in okto­ber iets gedaald naar 5,6%. Het aan­tal werk­ende mensen bli­jft daar­bij toe nemen sinds 2014 toen er nog bij­na 9% werk­lozen waren.
In Frank­frijk is de werk­loosheid iets opgelopen, van 9,9% naar 10,0%.
De detail­han­delverkopen in het V.K. hebben een flinke sprong vooruit gemaakt. De groei steeg in okto­ber op maand­ba­sis van 0,1% naar 1,9%. Op jaar­ba­sis is dat nu een ste­vige 7,4%.
Niet veel lat­er werd de inflatie voor de Euro­zone bek­endge­maakt. Die kwam op jaar­ba­sis uit op de ger­aamde 0,5%. Voor okto­ber op maand­ba­sis was er echter een dal­ing van 0,4% naar 0,2% aan­wezig. De Core CPI, die de inflatie meet zon­der sterk fluctuerende pri­jzen, kwam uit op 0,8%.
Ook in de V.S. werd de con­sumenten­pri­jsin­dex bek­endge­maakt. Die kwam vorige maand uit op 0,4%. Op jaar­ba­sis sti­jgt het daarmee van 1,5% naar 1,6%. De Core CPI daalde echter met een tiende pro­cent naar 2,1%.
Yellen sprak van­mid­dag en gaf daar­bij aan dat een rentev­er­hoging relatief snel om de hoek zal komen kijken. Eerder vertelde ze al dat er niet veel tijd meer is om de belan­grijk­ste rente zo laag te houden. Overi­gens kwam de naam Don­ald Trump geen één keer uit haar mond toen zij het Con­gres aansprak.
Verder zijn er in de V.S. voor okto­ber meer bouwver­gun­nin­gen uit­gegeven en zijn er ook 25% meer nieuwe huizen­bouwen van start gegaan dan een maand eerder. De werkelooshei­d­saan­vra­gen zijn gedaald van 254.000 naar 235.000 stuks.
Kwartaal­ci­jfers.
De laat­ste twee AEX fond­sen open­den hun kwartaal­boek­jes. Onlangs gefuseerd Ahold Del­haize toonde bij hun eerste kwartaal­ci­jfers een ver­hoogde omzet waar weinig over viel te kla­gen. Met 2,6% groei­de dat tot aan 14,6 mil­jard euro. De net­towinst kwam uit op 236 mln euro.
In Ned­er­land steeg de verkoop, vooral dankz­ij Albert Hei­jn, in het derde kwartaal met ruim 4%. In de V.S. zette Del­haize 0,6% meer om en Ahold 2%. Wel werd opge­merkt dat de dal­ende pri­jzen in de V.S. hen nog steeds parten speelt en dat zal de komende tijd naar verwacht­ing zo blijven.
Ook NN Group liet ons een kijk­je in huis nemen, dat overi­gens nog steeds aast op een over­name op Delta Lloyd. De afge­s­plit­ste verzek­er­aar van ING wist met ruim 30% de net­towinst te ver­hogen naar 436mln euro. Het oper­a­tion­eel resul­taat zak­te wel met bij­na 20% naar 319mln euro van­wege het mis­lopen van div­i­den­den uit eigen investerin­gen. Anders zou het resul­taat wel geste­gen zijn.


Agen­da voor morgen.
Voor de laat­ste han­dels­dag van deze week kun­nen we nog een paar leuke cijfer­t­jes verwachten.
In Ned­er­land komt het con­sumenten­rap­port naar buiten over de uit­gaves en vertrouwen in onze economie.
Voor de Duit­sers staat de pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex op de agen­da die in okto­ber waarschi­jn­lijk iets is ver­be­terd maar op jaar­ba­sis nog krimp vertoont.
Een half uur na beur­sopen­ing zal Mario Draghi spreken op het Europees banken­con­gres in Frank­furt. Wat hij zal zeggen is mij een raadsel.
In Rus­land komt de werk­loosheid aan bod die in okto­ber waarschi­jn­lijk wat is opgelopen naar 5,4%.
In Cana­da zal een uurt­je voor­dat Wall Street opent de con­sumenten­pri­jsin­dex bek­endge­maakt wor­den. Zon­der de sterk fluctuerende pri­jzen zal die waarschi­jn­lijk gelijk bli­jven op 1,8%.
Tot slot moet u er reken­ing mee houden dat het mor­gen de derde vri­jdag van de maand is en dat betekent expi­ratiedag op de beurzen. Soms schom­melt het intra­day enorm en andere keren gebeurt er geen zak, maar houd reken­ing met verrassingen.
Voor nu een pret­tige avond!


...

Europa in afwachting van Wall Street en cijfers uit Amerika

17 november 2016, 12:41 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 3 / 12 | (0)



Een rustig begin op de Europese beurzen van­daag hele­maal in vergelijk­ing met de han­delssessies die we de afgelopen peri­ode hebben gezien. De AEX en de DAX lev­eren bei­de 0.2% in en staan hier­mee klaar om richt­ing te kiezen wan­neer de cijfers uit Ameri­ka naar buiten komen en Wall Street zal ope­nen. In Ameri­ka zal men om 14:30 met cijfers komen omtrent de werkgele­gen­heid en inflatie in Ameri­ka. De futures in Ameri­ka staan nog vrij vlak voor open­ing, ook daar wacht men af hoe de cijfers zullen wor­den ontvangen.

AEX:
De AEX staat rond lunchti­jd een punt lager en is daarmee terug gedron­gen tot onder de 450 pun­ten weer­stand. De index ondervin­dt rond dit punt weer­stand van het 50-daags gemid­delde en op de uur­grafieken zien we hier­boven een weer­stand voor de AEX op 451.7. Aan de onderkant nu ste­un voor de AEX op de 448 ste­un­li­jn waar­na de 445 – 446 ste­un in beeld komt. 

DAX:
Ook de DAX is ook aan het wacht­en op Wall Street. In het kiel­zog van de Dow Jones kon de DAX de afgelopen dagen meeliften op het suc­ces van de indus­triesec­tor maar waar de Dow pun­ten liet liggen gis­teren zien we ook voor de DAX een kleine min van­daag. Weer­stand voor de DAX komt met name van de 10.675 pun­ten, daar­boven 10.720 en de zone rond de jaar­top van 10.828 als weer­stand voor de DAX. Ste­un voor de Duitse hoofdin­dex nu 10.600 met daaron­der de 10.500 en 10.420 als ste­un voor de DAX.

Aan­de­len die van­daag opvallen bin­nen de AEX:

Sti­jgers:
Gemal­to 2.6%
RELX 0.6%
ASML 0.6%

Dalers:
KPN 1.6%
Ahold 1.4%
Roy­al Dutch Shell 0.7%

Sig­naal­dien­sten
Via onze sig­naal­dien­sten ont­vangt u koop en verkoopsig­nalen op bepal­ende momenten gedurende de han­dels­da­gen. Via onze abon­nementen kunt u zich inschri­jven voor deze ser­vices. Ook dit jaar staan onze porte­feuilles weer dik in de plus. Bezoek onze trader­shop en lees reviews, bek­ijk onze resul­tat­en en schri­jf u in voor een van onze sig­naal­dien­sten via: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​shop/ .

USMar­kets Redactie

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.