Beursdagboek US Markets Redactie 20 november 2016, 14:47

...

Agenda - 21 t/m 25 november

20 november 2016, 14:47 | US Markets Redactie | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)



Een han­del­sweek met weinig cijfers maar wel enkele zware. Ook de par­keer­plaats van het bedri­jven­ter­rein is volledig leeg sinds het cijfer­seizoen weer voor­bij is. Vooral dus een week dat zal bewe­gen op tech­nis­che fac­toren en rod­dels en nieuwtjes.
Op de AEX bli­jft NN Group inter­es­sant van­wege de poten­tiële over­name op Delta Lloyd. Daar op de AMX komt naast de verzek­er­aar ook PostNL wederom in de schi­jn­wer­pers te staan van­wege een andere over­name. Het Bel­gis­che Bpost bli­jft namelijk tev­ergeefs bieden ter­wi­jl die keer op keer wordt afgewezen door het Ned­er­landse pos­torderbedri­jf. Ook onze geliefde over­heid staat niet te sprin­gen op een samensmelt­ing van de twee instellin­gen. Veel hobbels maar van opgeven is nog geen sprake.

Ook zal naar mijn idee OPEC weer vak­er in de media komen. De leden zullen namelijk weer verza­me­len in het Oost­en­rijkse hoofd­kwarti­er waar men hoopt een pro­duc­tiedeal af te ron­den. De laat­ste keer waren de afsprak­en al matig en stond er nog niets zwart op wit. De mark­ten zijn daarom pes­simistisch en dat is te zien in de koers van de oliepri­js. Vooral Irak en Iran zijn de dwarslig­gers aangezien zij vra­gen om een spe­ciale behan­del­ing en daar zit­ten de andere leden niet op te wacht­en. Hoewel de bijeenkomst pas op 30 novem­ber plaatsvin­dt zullen we op de weg er naar toe genoeg gerucht­en horen. Een oliepri­js onder de 40 dol­lar zal de mark­ten in ieder geval weer doen schud­den en de jacht naar groene energie stimuleren.


Maandag
Vooral de maandag is betre­ft cijfers en dode dag. In Bel­gië wordt het con­sumenten­vertrouwen van deze maand gepub­liceerd en in Japan wordt voor­dat de Europese mark­ten ope­nen de han­dels­bal­ans gepub­liceerd. Export en import zijn naar verwacht­ing nog steeds sterk aan het afne­men. Daar buiten om zijn er wel twee inter­es­sante speech­es. Zo zal Fed­er­al Reserve lid Stan­ley Fis­ch­er om 14:00 NL tijd spreken. In navol­ging op de speech van Janet Yellen vorige week zoekt men het laat­ste beet­je zek­er­heid in de rentev­er­hoging van decem­ber. De schat­ting staat zo goed als op 100% dat deze vol­gens anal­is­ten door zal gaan.
Ook Mario Draghi spreekt der men­sch nog toe vanu­it Straats­burg. Daar wordt namelijk het ECB rap­port van 2015 behan­deld. Zijn speech staat gep­land om 17:00 NL tijd.
Dins­dag
De dins­dag brengt ons de verkopen van bestaande huizen in de V.S. Dat is in okto­ber waarschi­jn­lijk wat gekrompen na de groei van 3,2% een maand eerder.
In Cana­da denkt men dat de verkopen in de detail­han­del na stag­natie weer wat aantrekken.
Staat lat­er in de mid­dag ons nog een geschat­te con­sumenten­vertrouwen te wacht­en voor de Euro­zone. Dat cijfer kwam in okto­ber uit op ‑8 en trekt naar verwacht­ing iets aan op ‑7,8.
Woens­dag
Dan komen er tij­dens het breken van de werk­week de flash updates van de PMI’s in Europa. Daar staat Duit­s­land met de groot­ste economie natu­urlijk voorop. Men denkt dat de groei iets afneemt, van 55 pun­ten naar 54,7 (alles boven 50 is posi­tief). Voor de Euro­zone zal de pro­du­cen­tenin­dex in de dien­sten­sec­tor iet­sjes sterk­er gewor­den zijn en de maakin­dus­trie iets zijn afgenomen. Gemid­deld komt de Europese index daarmee op dezelfde 53,3 pun­ten als vorige maand.
In de V.S. cijfers over de huizen­pri­jzen van sep­tem­ber en de verkopen van nieuw­bouw in okto­ber, de bestellin­gen van duurzame goed­eren die waarschi­jn­lijk wat zijn toegenomen en tot slot de weke­lijkse olievoor­raad. De schat­ting komt pas een dag van te voren naar buiten maar vorige week zijn die in ieder geval wederom toegenomen. Over­aan­bod bli­jft vol­gens OPEC en IEA tot zek­er 2017 een probleem.
Om 20:00 NL tijd zullen de Fed notulen van de afgelopen ver­gader­ing nog wor­den gepubliceerd. 
Verder zal Japan zal de deuren ges­loten houden van­wege een feestdag en Akzo Nobel zorgt dat de juiste per­so­n­en hun div­i­dend zullen ontvangen.
Don­derdag
Vooral wat belan­grijke cijfers uit Duit­s­land. Daar komt het BNP voor het derde kwartaal aan bod. Die is op jaar­ba­sis waarschi­jn­lijk wat geste­gen van 1,5% naar 1,7%.
Daar­naast zal het IFO Busi­ness Cli­mate rap­port naar buiten komen. De 110,5 pun­ten van vorige maand zal waarschi­jn­lijk nage­noeg onveran­derd bli­jven. Het rap­port komt om 10:00 NL tijd online. Enkele uurt­jes lat­er zal dan ook het Duitse con­sumenten­kli­maat wor­den gepub­liceerd en na open­ing van Wall Street zal Bloomberg het­zelfde doen voor de con­sumenten in de V.S.


Vri­jdag
De laat­ste dag van de week brengt ons vanu­it Japan de con­sumenten­pri­jsin­dex die naar verwacht­ing nog steeds krimp toont, geschat op ‑0,4%. Wellicht dat de sterk­er wor­dende Dol­lar daar wat bij kan helpen.
In het V.K. komt het BNP van het derde kwartaal aan het licht dat naar schat­ting weer op 0,5% uitkomt en ook de bedri­jf­s­in­vesterin­gen die nog een groei van 0,9% kun­nen vertonen.
Tot slot aan het einde van de dag nog een flash update van de Amerikaanse PMI in de dien­sten­sec­tor. Die zal waarschi­jn­lijk weinig tot niet veran­deren. Vorige maand was dat een posi­tieve 54,8 punten.
Vooral dus cijfers uit Duit­s­land die inter­es­sant zijn met het busi­ness cli­mate report voorop. Daar­naast bli­jft de kabi­netssamen­stelling van Trump een inter­es­sant onder­w­erp. Mark­ten zullen bewe­gen op nieuwe gerucht­en of als een posi­tie vast komt te staan. Vooral het nieuws dat er een oude Wall Street goeroe toegevoegd zou kun­nen wor­den deed de mark­ten zacht­jes juichen.
Nog een pret­tige zondag en veel suc­ces gewenst!


...

Mooie kansen op AEX: Aanbieding tot 1 februari nu vanaf €39

20 november 2016, 14:42 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Er komen richt­ing het einde van het jaar nog hele leuke tij­den aan wat betre­ft het han­de­len op de beurs, we kun­nen mogelijk gaan voor een ein­de­jaarsral­ly op de AEX en ook nog op Wall Street al staan we al behoor­lijk hoog momenteel. Voor wie de rest van dit jaar (2016) en de eerste maand van 2017 een abon­nement wil uit­proberen bij US Mar­kets kan zich nu inschri­jven tot 1 FEB­RU­ARI vanaf €39. Wij zor­gen voor de beste instap­mo­menten en voeren daar­bij een strak mon­ey man­age­ment. Mee­doen kan al met kleine bedra­gen (vanaf €1500), en het aan­tal trans­ac­ties per maand komt uit op gemid­deld 4 tot 5. Voor Bel­gis­che beleg­gers is er bij de han­del op indices geen spec­u­lati­etaks ver­schuldigd zodat ook u volop mee kunt doen … Via de link hieron­der kunt u zich inschrijven …
Ook kunt u de resul­tat­en, trans­ac­ties en bevin­din­gen van onze leden inzien uiteraard.
Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html en meld u aan, dan kri­jgt u meteen de sig­nalen en updates binnen.
Met vrien­delijke groet,
US Mar­kets Trading

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.