Beursdagboek US Markets Redactie 25 juni 2017, 11:12

...

Beursweek van 19 t/m 23 juni 2017

25 juni 2017, 11:12 | US Markets Redactie | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Zoals u vorig week­end al kon lezen had­den we deze beur­sweek een lege agen­da waarin ook weinig nieuws te wacht­en stond. Geen garantie voor rustige han­del natu­urlijk, en dat bleek ook zo. De AEX had een aardi­ge band­breedte van 13 pun­ten en op de DAX was een ver­schil van ruim 2% te zien tussen de top en bodem. Toch liggen de eind­standen dicht bij die van een week eerder, waar­door we niet veel zijn opgeschoten.
In Japan testte de Nikkei met suc­ces de 20k als ste­un. Er lijken dan ook betere tij­den aan te komen voor de index.

Weinig macro­ci­jfers die nog min­der effect had­den op de beurs dan nor­maal. De Amerikaanse huizen­verkoop is afgelopen maand toch nog wat toegenomen en de weke­lijkse olievoor­raden lieten een grotere afname zien dan werd geschat. De olieko­ers bli­jft daarmee wel in de zware bear mar­ket op de korte ter­mi­jn.
Ook kwa­men de eerste schat­tin­gen over de Europese PMI’s van de maakin­dus­trie over de maand juni naar buiten. Die lat­en nog steeds veel kracht zien mede dankz­ij de krachtige motor van Duit­s­land. Voor de euro­zone kwam de man­agersinkoopin­dex uit op 57,3 pun­ten tegen 57,0 een maand eerder. Alles boven de 50 pun­ten mag als posi­tief gezien wor­den voor de euro.

Europa
Op het Dam­rak vloog maandag de deur open met koop­grage traders nadat Macron in Frankrijk een klin­klare over­win­ning bin­nensleepte. Han­del op de dins­dag gooide echter roet in het eten waar­na we de rest van de week in de onder­ste regio­nen van de kanaal bleven hangen (zie day chart).
Alle winst dus weer weggegeven plus een beet­je extra. De AEX ver­loor 0,2% op week­ba­sis met een slot van 519,5 pun­ten. Op de dag­grafiek ziet het er dan ook niet mooi meer uit waar­bij we de afgelopen drie dagen beren­tikken tot onder de ste­un kre­gen. Op de week­grafiek houden we de hoop vast waar de koers nog boven de gemid­deldeli­jn van 20 dagen bli­jft, maar dat kan snel veran­deren als we op de zeer korte ter­mi­jn verder terug­vallen. Dat zal negatieve sig­nalen afgeven voor de langeter­mi­jn­be­leg­gers.

AEX — day chart
AEX — week chartNN Group werd vri­jdag opz­ij gezet door de grote jon­gens. De verzek­er­aar ver­loor een belan­grijke rechtza­ak waar­door er nu claims kun­nen wor­den inge­di­end van zo’n geschat­te 2,75 mil­jard euro. Het aan­deel ver­loor op week­ba­sis 4,4% en staat nu op 30,44 euro.
Voor Ahold Del­haize werd een klein beet­je van de afgelopen klap goed gemaakt. De forse val van ruim 13% vorige week werd met een plus­je van 2,3% goedge­maakt. Tech­nisch gezien slechte vooruitzicht­en.
Tot slot wer­den de rod­dels over een poten­tiële over­name van Gemal­to de grond in gedrukt. Op het slot van vri­jdag stond het aan­deel 0,2% lager.

Andere indices in Europa toon­den gelijke koersen. In Frank­furt zak­te de DAX op week­ba­sis ook amper. Er werd een rood cijfer­t­je van 20 pun­ten opgeschreven, ofwel ‑0,15% tot een stand van 12733 pun­ten.
De CAC40 sloot nage­noeg onveran­derd en in Brus­sel prik­te de BEL20 1,65% lager dat vooral aan KBC (-7%) te danken was. Ook de FTSE100 sloot een half pro­cen­t­je lager waar onder­tussen de Britse pond ook een half pro­cent min­der waard werd ten opzichte van de euro alsmede de dol­lar.

DAX — day chart
Om even bij de tech­nis­che charts te bli­jven wil ik voor een keer de Euronext100 er bij pakken, die ons wellicht meer duidelijk kan mak­en voor het koersver­loop in de nabi­je toekomst. De Euronext (eige­naar van de beurzen in Ams­ter­dam, Brus­sel, Par­i­js en Liss­abon) heeft zijn eigen index van de 100 sterk­ste blue chips op die beurzen. Een vijfde deel van die lijst komt uit de AEX.
Op de dag­grafiek is te zien hoe de index afgelopen tijd worstelt met de 20- en 50-daagse gemid­deldeli­j­nen, ter­wi­jl er begin dit jaar opverin­gen ontston­den bij met name de MA50, zoals aangegeven met de groene pijlen. Mocht­en deze lij­nen niet meer als ste­un fun­geren, dan zal er lager opge­zocht moeten wor­den. Hoewel deze index geen lei­der is, geeft het wel inzicht in de voort­gang van de top 100 plus zij hebben een grote invloed op de Euronext-beurzen.

Euronext100 — day chart
Wall Street
Op de NYSE wer­den schamele plus­jes gecreërd waar­van de Dow Jones Indus­tri­al niet eens noe­menswaardig is. De belan­grijke index bleef een paar pun­ten onder de 21400 steken. De S&P500 ging op week­ba­sis met 0,2% omhoog naar 2438 ter­wi­jl het op maandag nog een nieuwe all time high neerzette. Dat werd echter gro­ten­deels weer weggegeven.
De elek­tro­n­is­che NAS­DAQ maak­te het ver­lies van een paar weken terug weer deels goed. De top 100 steeg ruim 2% tot aan 5803 pun­ten. De top ligt net onder de 5900. Apple had daar met 2,8% een flinke hand in. Ook Alpha­bet steeg met dat per­cent­age en Tes­la dik­te 3,2% aan naar een nieuw record van 383,45 dol­lar.

Dow Jones Indus­tri­al — week chart
S&P500 — week chartNASDAQ100 — week chartOverige
Het goud tik­te een kwart pro­cen­t­je hoger aan het eind van de week. De pri­js koerst nu op een stand van 1256 dol­lar. Vlak daaron­der liggen de MA20 en MA50 lij­nen. Op de dag­grafiek ligt de koers daar echter onder dus het is inter­es­sant wat er bin­nenko­rt gebeurt, een test van die lij­nen (zie grafiek) maakt een reëele kans.

Gold USD — day chart

Voor Brent olie moeten we even uit­zoomen tot terug naar begin 2016. Daar ligt namelijk de bodem van de zware bear mar­ket. Het ziet er naar uit dat we op de mid­del­lange ter­mi­jn wederom die kant op gaan nu er nog maar één ste­un overbli­jft. Dat gebeurde deze week, waar de koers de afgelopen twee sessies iets van op is geveerd.

Brent crude oil — day chart

Pret­tig weekend!



...

AEX twijfelt, Dow staat hoog, kansen op komst nu

25 juni 2017, 10:56 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


De mark­ten twi­jfe­len of lat­en het hier en daar al wat afweten, we zoeken naar kansen al ben ik wel wat meer bear­ish ingesteld op dit moment wat betre­ft de beurzen. In een col­umn heb ik al lat­en zien dat de onderliggende kracht zwak is bin­nen de Dow Jones omdat er 16 aan­de­len van de 30 een verkoopsig­naal kri­j­gen of al hebben gekre­gen de afgelopen weken. Er zit­ten 7 twi­jfe­laars tussen en er zit­ten 7 win­naars tussen die het gewoon heel goed doen, te goed als ik naar het ver­loop van de koersen kijk. Mijn mening is dan ook dat de kan op 65 – 70% ligt dat er een redelijk grote cor­rec­tie op komst is op Wall Street en dat er dus maar een kleine kans overbli­jft om weer een ral­ly op te starten. Uit­sluiten kan ik het niet, het is de markt en de markt heeft alti­jd gelijk weten we maar de kans is vol­gens mij toch vele malen grot­er dat we voor het eerst sinds augus­tus 2015 een redelijke cor­rec­tie gaan krijgen.

Zelf doe ik daar wat mee voor de leden door waar het kan posi­ties op te nemen, de leden kri­j­gen dan een mail en een SMS, kun­nen meteen ook alles live vol­gen via de Trader­shop waar men op in kan loggen en men kan met de mede leden com­munniceren via het FORUM waar u de besloten BOX ook kunt zien welke bij uw abon­nement hoort. Verder coach ik u dagelijks met een mail in de ocht­end, als het nodig is stu­ur ik als uw coach ook tussen­ti­jdse updates per mail of onder­s­te­un ik de leden op het beslotenn FORUM. Met 30 jaar ervar­ing op de beurs kan ik veel voor u beteke­nen, u helpen en waar het kan via posi­ties voor u uit­zoeken waar u dan op in kunt stap­pen. Alles wat we doen is duidelijk en transparant, alles staat in de SMS (de code, de aan­tallen) zodat u snel een posi­tie op kunt nemen. Mee­doen is dus een­voudig en nu extra voordelig door dat er een nieuwe aan­bied­ing loopt tot 1 SEP­TEM­BER voor €39

Inschri­jven kan via de link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Een overzicht van de abon­nementen met resul­taat en ben­odigde inleg:

Sys­teem Trad­ing:
Nodig €1500 om 1 keer mee te doen, wie met meer wil mee­doen kan die €1500 en de aan­tallen evenredig optrekken. We han­de­len vooral op de AEX index en soms op de S&P 500 en de DAX. Elke eerste van de maand starten we met min­i­maal €1500, bij een winst de maand ervoor zet u de winst aan de kant, bij ver­lies vult u aan tot weer die €1500. We doen MAX­I­MAAL 7 trans­ac­ties per maand. Sinds de start in 2013 staan we op een winst van €23.326 ofwel op +1555%.

Inschri­jven:
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.html

Alles of Niets:
Nodig €2000 om 1 keer mee te doen, wie met meer wil mee­doen kan die €2000 en de aan­tallen evenredig optrekken. We han­de­len vooral op de AEX index, de DAX, de Dow Jones, de S&P 500 en de euro-dol­lar, we nemen meestal 1 tot 2 posi­ties op met dan €1000 per posi­tie. Elke eerste van de maand starten we ook hier voor iedereen (nieuwe leden en mensen die al lang lid zijn) gelijk met min­i­maal €2000, bij een winst de maand ervoor zet u de winst aan de kant, bij ver­lies vult u het bedrag weer aan tot die €2000. We doen ook hier MAX­I­MAAL 8 trans­ac­ties per maand. Sinds de start in 2013 staan we op een winst van €29.915 ofwel op +1496%.

Inschri­jven:
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​l​l​e​s​-​o​f​-​n​i​e​t​s​.html

Guy Trad­ing:
Nodig €4000 om 1 keer mee te doen, wie met meer wil mee­doen kan die €4000 en de aan­tallen evenredig optrekken. We han­de­len vooral op de AEX index, S&P 500, de euro-dol­lar, de Dow Jones, de VIX, het goud en de DAX. Bij dit abon­nement nemen we 1 tot 3 posi­ties gelijk­ti­jdig op en dat met ongeveer €1000 per posi­tie. Elke eerste van de maand starten we ook hier voor iedereen (nieuwe leden en mensen die al lang lid zijn) gelijk met min­i­maal €4000, bij een winst de maand ervoor zet u de winst aan de kant, bij ver­lies vult u het bedrag weer aan tot die €4000. We doen ook hier MAX­I­MAAL 10 – 11 trans­ac­ties per maand. Sinds de start in 2013 staan we op een winst van €28.242 ofwel op +706%. Bij Alles of Niets en Sys­teem Trad­ing is de inleg wel lager maar het risi­co wel wat grot­er dan bij Guy Trad­ing waar we door een MAX van 3 posi­ties wat meer reserves overhouden.

Inschri­jven:
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​g​u​y​-​t​r​a​d​i​n​g​.html

Overzicht totaal resul­taat sinds 2013:

-Aan­de­len Tur­bo en Indices sinds 2017-

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.