Beursdagboek Polleke 17 december 2010, 07:36

...

AEX: even een aanloop nemen

17 december 2010, 07:36 | Polleke | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


er spe­len heel wat tegen­stri­jdi­ge belan­gen op dit moment. In de ker­ing houden zij de markt per­fect in bal­ans. Een Ide­ale sit­u­atie, die nog enkele sessies kan aan­houden. Vraag bli­jft natu­urlijk welke kan uitein­delijk uit bal­ans zal rak­en. Wij hebben zo ons eigen idee, maar voor­lop­ig heeft nie­mand Gelijk.


De lange rente loopt elke dag ges­taag op. De aan­de­len­be­leg­gers zal het worst wezen. Op wat lan­gere ter­mi­jn is dat immers bull­ish ! De oblig­atiehoud­ers tra­cht­en hun ver­liezen te ver­wa­teren door bij te kopen. Dat merk je goed — Span­je kon haar over­hei­dss­chuld uiterst makke­lijk kwi­jt; er was zelfs meer vraag dan Schuld. Iedereen uiterst tevre­den.


Hou er reken­ing mee dat we op het einde zit­ten van een fis­cale peri­ode, waar deze week de laat­ste indekkin­gen wor­den afge­han­deld. Zow­el par­ti­c­ulieren als bedri­jven doen hun fis­cale inkopen voor een extra cen­t­je pen­sioen. U moet dat zelf zek­er ook doen ! Hou er wel reken­ing mee dat u enkel Defen­sieve pro­duk­ten koopt, enkel als u nog meer dan 20 jaar kan opbouwen, kan dat agressiev­er.


Azië van­mor­gen zwak. Europa zal van­daag alweer heel weinig doen. 351 reken ik als medi­aan op deze expi­ratiedag.



Polleke


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.