Beursdagboek Trader Guy 25 april 2015, 13:48

...

AEX stabiel, Wall Street op punt om uit te breken

25 april 2015, 13:48 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Vri­jdag een rustige dag met een sterke Nas­daq die onder­weg is naar het record van maart 2000. Sinds gis­teren op slot­ba­sis scheelt dat nog slechts 42 pun­ten of min­der dan 1%, u weet denk ik ook al waar de index de komende dagen naar­toe zal kruipen? Een All Time High gis­teren ook op de S&P 500 op slot­ba­sis, de Dow Jones bli­jft wat achter nu want daar moeten we er ook nog een pro­cen­t­je bij zien te sprokke­len. Als ik de grafieken bek­ijk dan zou dat voor de komende dagen moeten zijn want op de korte ter­mi­jn zit er nog wel wat in op Wall Street.

Of we daar­na door de top­pen gaan breken is een andere vraag, zek­er als de Nas­daq een niveau aan­tikt dat nu meer dan 15 jaar niet meer werd bereikt maar het zou alle­maal goed kun­nen omdat we nog steeds geen geweld hebben gezien nu de top­pen zo dicht­bij komen. Bij top­pen, en natu­urlijk ook bij bodems, moet je EXTRA vol­latiliteit zien met dagen waar zeer grote uit­sla­gen voor­bij komen. Dan heb ik het op dag­ba­sis over dagen met 2 – 3 of zelfs 4% het­geen bij de Nas­daq gebeurde bij de topvorm­ing in maart 2000.

Hoe dan ook, als er naar Wall Street wordt gekeken dan is er nog niet zoveel gebeurd sinds de FED aankondigde om te stop­pen met QE en lat­er dit jaar waar er mogelijk rentev­er­hogin­gen komen. De grafieken tonen nu zelfs kracht met of we het nu geloven of niet hogere top­pen in het vooruitzicht lat­er dit jaar of zelfs nu al op korte ter­mi­jn. Op de grafieken van de Dow, de S&P 500 en de Nas­daq kunt u de kracht duidelijk terugzien waar ook de boven­gren­zen zijn aangegeven. Een uit­braak kan deze indices na een tijd van con­sol­i­datie weer een pro­cent of 5 tot 8 hoger zetten. In dat geval kan de S&P 500 naar de 2250 pun­ten en de Dow Jones richt­ing de 19.25019.500 pun­ten. Maar nu toch eerst even aanzien wat het ver­volg wordt de komende week, ik kan nu al zeggen dat het een belan­grijke week wordt.

Via de ser­vices han­de­len we op de indices en bij Guy Trad­ing bijvoor­beeld ook op de Euro en de Olie. De afgelopen dagen hebben we ons rustig gehouden, zoals ik hier­boven al aan­gaf zit­ten we in een soort punt gevan­gen met de indices waar er nu een uit­braak moet vol­gen, ofwel erdoor of terug naar omlaag. Zodra het duidelijk wordt zal ik de leden een SMS en MAIL sturen met het­geen we het best kun­nen doen. Op de AEX hebben we don­derdag nog bij AEX Trad­ing en Polleke €500 winst kun­nen pakken met een redelijk veilige trans­ac­tie. AEX Trad­ing waar we met €1500 werken als inleg max­i­maal staan we al op €1400 winst sinds de start van deze maand (APRIL). Er komen nieuwe en zeer mooie kansen de komende dagen, dat is zeer duidelijk te zien op de grafieken. We moeten nog zien welke kant op maar zodra dat duidelijk wordt stap­pen we snel in met een posi­tie. U kunt mee­doen door lid te wor­den, kost nu vanaf €39 tot 1 JULI … Schri­jf u in via deze link … http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html

De AEX:
We zit­ten nu het div­i­dend te ver­w­erken op de AEX waar­door de index tussen de 500 en de 510 pun­ten beweegt. Don­derdag was er nog een ste­vige upswing merk­baar door de enorme koers sprong van ASML (+11%) maar de rest tem­perde de sfeer wat. Toch bli­jf ik kijken naar die 510 pun­ten want we zouden wel eens door kun­nen stoten richt­ing de 521 pun­ten als het meez­it. Onder de 500 ziet het er min­der goed uit, ook die kant in de gat­en houden nu maar ik zie toch 60 – 40 kansen voor een uit­braak nu mede door de goeie ontwik­kelin­gen op Wall Street. We houden u, en vooral de leden op de hoogte en zal ik aangeven waar we erin kun­nen stap­pen met een posi­tie op de AEX index … Wordt dus snel lid zodat u vanaf maandag of dins­dag niets hoeft te missen …

Hieron­der de 6 grafieken:

AEX uur grafiek:
grafiek AEX uur 09247

DAX:
grafiek DAX 2edd6

S&P 500:
grafiek SP 500 04ca7

Dow Jones:
grafiek Dow Jones 6fde0

Nas­daq:
grafiek Nasdaq 423be

Dow Trans­port:
grafiek Transport 29f37


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.