Beursdagboek Trader Guy 7 december 2016, 08:57

...

AEX breekt uit, Wall Street nieuwe records

7 december 2016, 08:57 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De AEX lijkt nu te zijn ver­lost van de zware range tussen de pak­weg 447 en 459 pun­ten met van­mor­gen een uit­braak tot ver boven de 460 pun­ten. We kun­nen met posi­ties rustig opschuiv­en met het doel en de sto­ploss nu een uit­braak waarschi­jn­lijk is, de jaar­top wacht rond de 466 pun­ten en werkt als een mag­neet bij de AEX die gis­teren tij­dens het laat­ste uur behoor­lijk werd gekocht. Ook de DAX heeft er zin in van­mor­gen en laat via de voor­beursindi­catie mooie plussen zien, de index lijkt onder­weg naar de 11.000 pun­ten nu. Of alles in 1 streep omhoog zal bli­jven gaan is de vraag maar het ziet er pri­ma uit nu we zijn ver­lost van die verve­lende range waar we maar niet uit wis­ten te komen. In tegen­stelling tot Wall Street bleef Europa ver achter en het zou kun­nen dat we nu iets gaan goed­mak­en, het werd dan ook de hoog­ste tijd.

Wat betre­ft Wall Street bli­jft de trend omhoog gericht door dat we daar nu al een behoor­lijke reeks met nieuwe records neer weten te zetten en het einde lijkt nog niet in zicht. Voor de Dow Jones lonkt de 20.000 pun­ten nu want we staan daar nog amper 3,5% onder. Waar ik ook nog alti­jd goed naar kijk is de Dow Trans­port die snel zijn hoog­ste koers ooit dichter­bij ziet komen, nog 150 pun­ten te gaan en we zijn er. Opval­lend is dat deze index van zo ver moest komen en het in een paar weken tijd voor elka­ar kri­jgt om dat gat hele­maal dicht te mak­en op de rest, de index liep min­i­maal 10 – 12% achter op de tra­di­tionele indices voor de over­win­ning van Trump. Via de Dow The­o­ry weten we dat de Dow Trans­port mee moet doen om een echte ral­ly goed te keuren, wel dat doet deze index nu volop waar­door ik denk dat we er nog lang niet klaar mee zijn.

Op naar een ein­de­jaarsral­ly zou ik zeggen, de kansen daarop ver­groten nu duidelijk omdat Europa uit­breekt en Wall Street zijn opmars doorzet dag op dag. Wel zit er nog de ECB tussen mor­gen en kri­j­gen we de FED nog die nu de rente wel zal ver­hogen zoals iedereen verwacht maar ik verwacht niet dat het spel­brek­ers zullen zijn. We doen rustig aan, zoeken wat kansen en gaan hoe dan ook mee met de markt via onze advies­di­en­sten bij US Markets. 

Sig­naal dien­sten:
Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 feb­ru­ari vanaf €39 via de link …
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Zo heb ik mijn leden volop kun­nen begelei­den de afgelopen weken en bewust niet veel gedaan met het geweld dat we op de mark­ten hebben gezien. Via leden­mails (trad­ing updates) was iedereen op de hoogte waarom we zo voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:
De markt kri­jgt de wind nu duidelijk in de rug, op Wall Street was dat al zo maar nu komt Europa ein­delijk ook mooi mee naar omhoog. Op Wall Street weer nieuwe records, Europa dicht bij de jaar­top­pen en de DAX er al boven van­mor­gen. Is de ein­de­jaarsral­ly begonnen?

Europa:
De AEX doet het goed en breekt uit, ger­ak­en we boven de 463 pun­ten van­daag? De kans daarop is grot­er gewor­den nu we boven de 458 – 460 pun­ten uitkomen. De jaar­top wacht rond de 466 pun­ten nu en kan het vol­gende doel wor­den. Boven die 466 pun­ten ligt de weg open richt­ing de 472 – 475 pun­ten, als we daar ger­ak­en dan bek­ijken we of er nog meer op komst is. Tussendoor kun­nen er wat cor­rec­ties komen, ofwel intra­day of op dag­ba­sis maar zolang de AEX boven de 459 – 460 pun­ten weet te bli­jven is er weinig aan de hand. Ste­un nu de 458 en de 455 punten.

Bij de DAX zien we van­mor­gen een duidelijke aan­val op de jaar­top die rond de 10.825 pun­ten wacht, als de DAX uit kan breken dan zit een snelle test van de 11.000 pun­ten er in de komende dagen. De index lijkt uitein­delijk de verve­lende range tussen de 10.400 en 10.700 pun­ten te ver­lat­en, als beleg­gers het zien zit­ten om een ein­de­jaarsral­ly op te zetten dan kun­nen we nog een mooie decem­ber­maand kri­j­gen. Tussen­ti­jds komen er nog cor­rec­ties maar ik denk dat de 10.70010.725 pun­ten nu een mooie ste­un kan worden.

Wall Street:
Er is nog alti­jd maar weinig veran­derd op Wall Street, alles bli­jft nog dicht bij de top­pen al doen de Dow Jones en de Dow Trans­port het nog alti­jd beduidend beter dan de S&P 500 en de Nas­daq. De Dow Jones zet nog maar eens een nieuw record­slot neer, een All Time High, weer­stand nu de 19.250 pun­ten met daar­boven de 19.500 pun­ten als mogelijk doel voor de Dow Jones. Als er een draai komt, ofwel een duidelijke cor­rec­tie dan kan de index ste­un vin­den rond de 19.100 pun­ten, lat­er komt de 18.900 pun­ten als ste­un in beeld. De S&P 500 kon vri­jdag ste­un vin­den rond de oude top­zone 2185 – 2190 pun­ten, daar net onder wacht er rond de 2175 – 2180 pun­ten de vol­gende ste­un. Lat­er kan de index terug naar de 2160 en de 2140 – 2145 pun­ten mocht er een cor­rec­tie op gang komen op Wall Street maar dat verwacht ik nog niet. Weer­stand bij de S&P 500 nu eerst de 2225 pun­ten, lat­er de 2240 – 2245 pun­ten als mogelijk doel omhoog. Zow­el de Dow Jones, de S&P 500, de Nas­daq en de Dow Trans­port om er maar een paar op te noe­men willen nog niks weten van een grotere cor­rec­tie weten en willen nog alti­jd verder omhoog.

Euro-dol­lar:
De euro her­pakt zich mooi nu en lijkt onder­weg naar de 1,085 dol­lar, lat­er ken­nen we nog de 1,095 en de 1,105 dol­lar als richt­pun­ten, ik zeg niet dat we daar naar­toe gaan maar we moeten met alles reken­ing houden momenteel. Ste­un de bodem van de afgelopen 2 weken die rond de 1,054 dol­lar uitkomt, we zijn daar maandag in de ocht­end op begonnen. De euro kan de komende 2 weken nog behoor­lijk bewe­gen want de ECB en de FED (waarschi­jn­lijk met een rentev­er­hoging) ver­gaderen nog. De euro houden we zek­er in de gat­en en waar het kan doen we iets met de euro.

Brent olie:
De olie moest gis­teren wat inlev­eren en test de ste­un­zone 5353,5 dol­lar, de olie kon wel even tot boven de 55 dol­lar ger­ak­en waar we nu weer­stand kun­nen verwacht­en. Boven de 55 dol­lar ligt de weg open richt­ing de 60 dol­lar, belan­grijk is dat de ste­un­zone niet wordt door­bro­ken anders kun­nen we met de olie weer richt­ing de 50 – 51 dol­lar terug. Voor­lop­ig ga ik daar niet vanu­it maar we moeten er alti­jd wel reken­ing mee houden. Van­mid­dag komen de voor­raden nog uit de VS, dat kan de olie weer doen bewe­gen na 16:30.

AEX:

DAX:

S&P 500:


Dow Jones:


Brent Olie:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.