Beursdagboek Trader Guy 9 december 2016, 08:02

...

Wall Street zet recordreeks door, AEX met nieuwe jaartop

9 december 2016, 08:02 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De ECB gaf de markt gis­teren wat men had verwacht, of toch zo ongeveer want men ver­lengde de ter­mi­jn voor QE tot eind vol­gend jaar al wordt het per maand wel wat min­der dan wat er nu aan oblig­aties wordt opgekocht. De beurzen rea­geren er in ieder geval posi­tief op, de euro moest erop inlev­eren. Wat opvalt nu is dat de indices uit­breken in Europa na lange tijd gevan­gen te hebben gezeten bin­nen een slopende trad­in­grange. De DAX breekt fors uit, de AEX ook maar in min­dere mate ook al kan de index nog wat omhoog de komende sessies om de zone 472 – 475 pun­ten aan te vallen. Op zich zit dat er wel in via een ein­de­jaarsral­ly die nu toch op gang is gekomen. We hebben nog ongeveer 15 han­dels­da­gen te gaan dit jaar en alles zit op year high ofwel de hoog­ste standen van 2016. Op Wall Street zijn dat nieuwe All Time Highs ofwel alles staat daar op de hoog­ste koersen ooit met nu ook de Dow Trans­port die nieuwe records neerzet.

Van­daag de laat­ste dag van de week en op Wall Street is dat meestal een posi­tieve dag, men zal waarschi­jn­lijk ook op de hoog­ste stand van de week willen afs­luiten daar. De Dow Jones begint nu de vol­gende mijl­paal te ruiken en die wacht rond de 20.000 pun­ten, voor wat betre­ft de Dow Trans­port komt de 10.000 pun­ten nu snel dichter­bij met nog 6% te gaan. De Dow Jones die boven de 19.600 pun­ten sluit zou nog net iets meer dan 2% omhoog moeten om die 20.000 pun­ten te bereiken, alles loopt dus nog vol­gens plan en dat zek­er voor onze long posi­ties. We bli­jven bijstellen wat betre­ft de stops en de doe­len want we moeten proberen het max­i­male eruit te halen. Hoe dan ook kri­j­gen de leden een SMS als er een posi­tie wordt ges­loten. Op naar nog meer nieuwe records dus …

Dan nog een drin­gend advies voor niet leden, of leden die denken dat de markt te hoog staat. Oplet­ten met shorts momenteel, alles staat hoog en het lijkt zo inter­es­sant om hier short te gaan maar ver­gis u daar niet in. De opzet die ik zie op Wall Street heeft heel veel weg van wat we hebben gezien bij de Nas­daq voor 2000, dus 1998 en vooral 1999. Daar werd er een BLOWOFF top gemaakt en let op, dat werd bij­na een dubbel van de index van na de uit­braak. Ik wil u niet over­laden met teveel uit­leg daarover maar het is een feit dat de con­touren, en dan vooral die bij de Dow Jones en die bij de Dow Trans­port, veel gelijkenis­sen ver­to­nen. Als dat zo is, en die opzet kri­jgt nog meer vorm (elke dag hoger en geen duidelijke cor­rec­ties) dan zou het wel eens kun­nen zo zijn dat de Dow Jones naar de 25.000 of zelfs 30.000 pun­ten gaat ter­wi­jl de Dow Trans­port in dat geval naar de 14.00015.000 pun­ten kan. Blowoff top­pen ken­nen we dus via de Nas­daq in 1999 – 2000 maar ook bijvoor­beeld die van Chi­na in 2007 waar de Shangai index van 2000 naar de 6000 pun­ten klom. Denk ook aan de olie in 2008, het zil­ver in 2011 dat van pak­weg 20 dol­lar naar de 50 dol­lar ging om nog een paar voor­beelden daar­van aan te halen. Ga dus niet short als er teke­nen zijn van een BLOWOFF opzet, wie dat wel doet kan behoor­lijke ver­liezen oplopen. Het is een analyse, visie van mij en u doet ermee wat u wilt maar leg deze ervar­ing niet zo maar naast u neer, we hebben dit jaar al een paar keren te mak­en gehad met het­geen men niet verwacht juist wel gebeurd. Op Wall Street was het in 1998 – 2000 de tech­bubbel die de Nas­daq deed ver­dubbe­len, nu zou het Trump­isme voor iets in die aard kun­nen zor­gen. Hoe dan ook, er is iets gaande op de mark­ten en dat kun­nen we niet ontkennen …

Sig­naal dien­sten:
Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 feb­ru­ari vanaf €39 via de link …
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Zo heb ik mijn leden volop kun­nen begelei­den de afgelopen weken en bewust niet veel gedaan met het geweld dat we op de mark­ten hebben gezien. Via leden­mails (trad­ing updates) was iedereen op de hoogte waarom we zo voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:
De markt breekt uit en nu over de gehele lijn, Europa ver­laat uitein­delijk na lange tijd de trad­in­grange. De AEX breekt dan ook boven de jaar­top en lijkt onder­weg naar meer, de DAX staat al ver boven die jaar­top sinds de uit­braak van woens­dag. Wall Street stoot ook verder door en richt zich nu op nieuwe mijl­palen, de 20K komt snel dichter­bij voor wat betre­ft de Dow Jones.

Europa:
De AEX door­breekt de jaar­top en sluit boven de 466 pun­ten weer­stand, vol­gende doel zou 472 moeten wor­den nu met daar­boven snel de 475 – 478 pun­ten als mogelijk doel. De ein­de­jaarsral­ly lijkt te zijn ges­tart en er zit dus meer aan te komen zoals het er nu uitzi­et. Ste­un wordt nu eerst de 465 – 466 met daar net onder de 463 pun­ten, lat­er de 458 – 460 en de 455 pun­ten. Bij de DAX een nog duidelijk­er ver­loop boven de jaar­top die op 10.825 pun­ten uitk­wam, weer­stand nu eerst de 11.250 met daar­boven de 11.425 pun­ten. Dat moet via de ein­de­jaarsral­ly haal­baar zijn met de pow­er omhoog die nu lijkt aan te houden, de DAX is uit de trad­in­grange gebro­ken en lijkt nu vogelvrij want de index zet al enkele zeer sterke dagen neer. Ste­un nu de 11.000 pun­ten met daaron­der de oude jaar­top rond de 10.825 pun­ten, pas onder die 10.825 pun­ten moeten we ons weer zor­gen gaan mak­en voor een daling.

Wall Street:
Zelfde ver­haal van de afgelopen weken, nieuwe top­pen bij alle indices op Wall Street, de Dow Jones breekt boven de 19.600 pun­ten ter­wi­jl de S&P 500 de 2250 pun­ten bereikt. Weer­stand voor de Dow Jones nu de 19.750 met daar net boven de vol­gende mijl­paal rond de 20.000 pun­ten, de kans dat de Dow het jaar uit wil boven de 20.000 pun­ten bli­jft groot. Ste­un voor de Dow Jones nu de 19.250 pun­ten, lat­er de 19.100 en de 19.000 pun­ten als ste­un. De flow bli­jft er wel in zodat ik niet zo snel meer een schuiver omlaag verwacht dit jaar, we richt­en ons dus op die 20.000 pun­ten wat betre­ft de Dow. De S&P 500 is nu duidelijk onder­weg naar de 2250 pun­ten nu waar de vol­gende weer­stand en doel wacht, echter zou het kun­nen dat de index door wil naar de 2300 pun­ten na de duidelijke uit­braak boven de 2220 – 2225 pun­ten van woens­dag. Ste­un nu de 2225 en de 2200 pun­ten, lat­er de 2180 – 2185 pun­ten maar net als bij de Dow Jones verwacht ik na de uit­braak van gis­teren geen snelle dal­ing meer dit jaar.

Opval­lend is dat de Dow Trans­port de oude All Time High zon­der enig respect doork­lieft en dus een nieuwe hoog­ste koers ooit neerzet op slot­ba­sis. Gis­teren moest de Trans­port tot bij­na 1% inlev­eren tij­dens het eerste uur maar de index wist zich wederom te her­pakken om een halve pro­cent hoger af te sluiten met uit­er­aard weer een nieuwe All Time High. Ook die index kan verder omhoog en lijkt de 10.000 pun­ten een gri­jp­baar doel nog dit jaar, we gaan het zien. Verder weten we dat een sterke Dow Trans­port de gehele markt met zich mee kan trekken.

Euro-dol­lar:
De euro moest fors inlev­eren gis­teren na de ECB ver­gader­ing, de munt lijkt opnieuw onder­weg naar de 1,054 dol­lar nu. Ste­un dus de 1,054 dol­lar met daar net onder de 1,045 dol­lar, onder die 1,045 kan de euro op zoek naar pariteit. Weer­stand eerst de 1,0751,08 dol­lar met daar­boven de 1,095 en de 1,105 dol­lar. De euro lijkt voor­lop­ig bin­nen de range 1,0551,085 dol­lar terecht te zijn gekomen, mogelijk bli­jft dat zo de rest van de maand en dus dit jaar. Het is nu op de FED wacht­en waar er vri­jwel zek­er een rentev­er­hoging komt vol­gende week woens­dag, met pers­babbel van mevrouw Yellen.

Brent olie:
De olie moest gis­teren opnieuw lager en test duidelijk de ste­un­zone 5353,5 dol­lar nu, de olie kon eerder deze week wel even tot net boven de 55 dol­lar ger­ak­en waar we nu weer­stand kun­nen verwacht­en. Boven de 55 dol­lar ligt de weg open richt­ing de 60 dol­lar, belan­grijk is dat de ste­un rond de 53 dol­lar niet wordt door­bro­ken anders kan de Brent opnieuw richt­ing de 50 – 51 dol­lar terug. Voor­lop­ig ga ik daar niet vanu­it en zou er weer een ral­ly op gang kun­nen komen vanaf de ste­un tot pak­weg 59 – 60 dollar.

AEX:

DAX:

S&P 500:


Dow Jones:


Brent Olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.