Beursdagboek Trader Guy 10 december 2016, 10:48

...

Europa nu eindelijk ook uitgebroken, Wall Street niet te stoppen

10 december 2016, 10:48 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Het ref­er­en­dum in Ital­ië was het onder­w­erp van gesprek op de beurzen de vorige week. Inzet van het ref­er­en­dum waren de con­sti­tu­tionele wijzigin­gen in de grondwet van de Ital­ia­nen, maar er speelden nog andere belan­gen die voor onrust zorgden. Bij een NO” zou Ren­zi aftre­den waar­door de opposi­tie, die Anti-Europa is, de mogelijkheid kan kri­j­gen om een ref­er­en­dum over het ver­lat­en van de EU te houden.

Zondag werd duidelijk dat de Ital­ia­nen duidelijk tegen Ren­zi en zijn plan­nen hebben gestemd, de heer Ren­zi trad daar­bij af en zo was het doem­sce­nario voor Ital­ië en de EU-zone com­pleet. De beurzen reageer­den net als na de verkiezin­gen in de VS con­trair op de verwacht­ing van de ken­ners van te voren. Ondanks de desta­bil­isatie van de Ital­i­aanse over­heid en de toen­e­mende span­nin­gen in de EU-zone kon­den de Europese beurzen deze week uit­breken.

De AEX en de DAX die al maan­den een zeer zijwaarts ver­loop toon­den lieten zien dat men in Europa niet onder de indruk was van de ontwik­kelin­gen in Ital­ië. Bei­de indices lieten de vertrouwde trad­ing range achter zich liggen en brak­en uit aan de bovenkant van de range. De AEX won op week­ba­sis zo’n 20 pun­ten wat goed is voor een sti­jging van maar lief­st 4.5%. De DAX deed hier nog een schep­je boven op en eindigde de week bij­na 700 pun­ten hoger: een sti­jging van 6.6% op week­ba­sis. In Europa kan dus gespro­ken wor­den van een mini-ral­ly en dat ter­wi­jl de verwacht­ing was dat de beurzen een tik zouden kri­j­gen bij een NO in Ital­ië.

Ook in Ameri­ka zagen we mooie plussen op de aan­de­len­mark­ten. De indices daar den­deren maar door en er lijkt geen maat te zit­ten op de beurzen in Ameri­ka. De Trump-Ral­ly” duurt zo maar voort en de bomen lijken tot de hemel te reiken. De voor­naam­ste indices brak­en deze week wederom record na record en nieuwe All Time Highs zijn tegen­wo­ordig eerder regel dan uit­zon­der­ing in Ameri­ka. Gis­teren wer­den er wederom nieuwe record­standen op de bor­den gezet in Ameri­ka: Een ATH voor de Nas­daq op 5.450 pun­ten, een ATH voor de Dow Jones op 19.757 pun­ten en ook een ATH voor de S&P 500 index op 2.259 pun­ten.

Het sen­ti­ment op de wereld­wi­jde aan­de­len­mark­ten bli­jft dus enorm Bull­ish. In Ameri­ka zit men nu al een dikke maand gevan­gen in deze bull markt die de indices aldaar richt­ing het noor­den lei­dt. Aanzet voor de ral­ly waren de verkiezin­gen in de VS. Sinds­di­en hebben de indices in Ameri­ka enorm veel aan waarde gewon­nen en zijn er zeer hoge standen op de bor­den gezet. Ter illus­tratie van deze Ral­ly heb ik de vol­gende cijfers voor u op een rijt­je gezet:

  • De Dow Trans­port (Aangev­er van de trend vol­gens de Dow The­o­ry) liep al iets voor op de overige indices. De huidi­ge ral­ly werd een week van te voren ingezet op 2 – 11
  • De Dow Trans­port luid­de de Ral­ly in met 10 opeen­vol­gende groene can­dles op de dagchart
  • Deze 10 groene can­dles bracht­en de Dow Trans­port van 8.003 pun­ten op 2 – 11 naar 8.844 pun­ten op 15 – 11. Een sti­jging van 10.5% in slechts 10 handelsdagen!
  • Kijk­end naar de High van gis­teren (9.490) zien we dat de ral­ly van de Dow Trans­port al goed is geweest voor eens sti­jging van 18.5% in slechts een maand tijd!
  • Zoals de Dow The­o­ry omschri­jft is de Dow Jones de Trans­port index gaan vol­gen. Vanaf de dag voor de verkiezin­gen (17.994) tot heden (19.757) heeft de Dow Jones al 10% aan beur­swaarde gewonnen.
Kor­tom, een geweldige Bull­Markt in Ameri­ka waar de cijfers aan­to­nen dat de sti­jgin­gen momenteel dis­pro­por­tion­eel zijn. De indices zijn bezig met een his­torische reeks en wellicht kun­nen de beurzen na de aanstelling van Trump op 20 jan­u­ari nog verder omhoog. Toch moeten we alert bli­jven aangezien er rond de top­pen weer­stand zal ontstaan, zodoende werken we met strakke stops en houden we de ontwik­kelin­gen bij USMar­kets scherp in de gat­en.

De diver­gen­ties tussen Europa en Ameri­ka waar we de laat­ste weken over sprak­en lijken langza­am aan te verd­wi­j­nen. De Europese indices staan nu met de neuzen dezelfde kant op als de Amerika­nen en hebben de weg richt­ing het noor­den ook gevon­den. Deze week werd er zelfs een klein deel van de achter­stand in Europa goed gemaakt waar de Europese indices deze week wat hard­er zijn geste­gen dan in Ameri­ka. Het besluit van de ECB om het her­s­tel- en opkoop­pro­gram­ma te ver­len­gen ter beho­eve van een stim­u­lans van de economie in de Euro­zone werd goed ont­van­gen door de Europese beurzen. Zoals gezegd won­nen de AEX en de DAX respec­tievelijk 4.5% en 6.6% ter­wi­jl de Amerikaanse indices het moesten doen met een sti­jging van ongeveer 3%.

Voor vorige week vri­jdag gaven wij onze leden het advies om niet in de markt zit­ten en zelf hebben wij dan ook alle posi­ties voor vorige week vri­jdag afges­loten en zo zat­en wij dus CASH in afwacht­ing van de ontwik­kelin­gen in Ital­ië. Met het koersver­loop van de beurzen maandag zagen wij bij USMar­kets genoeg poten­tieel om enkele LONG Posi­ties in te nemen op de indices in Europa en Ameri­ka. Deze posi­ties lopen nog steeds en beloven een enorm mooi resul­taat op te lev­eren in deze laat­ste maand van het jaar. Op de AEX posi­ties hebben we al zo’n 15 AEX pun­ten kun­nen pakken ter­wi­jl we op de DAX posi­ties al ruim 500 pun­ten hebben kun­nen meen­e­men. Zodoende presteren onze US Mar­kets Trad­ing ser­vices weer naar behoren en kun­nen we het jaar 2016 weer met een mooi ren­de­ment afs­luiten.

Vanzelf­sprek­end kunt U ook lid worden 

Sig­naal dien­sten:
Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 feb­ru­ari vanaf €39 via de link …
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Zo heb ik mijn leden volop kun­nen begelei­den de afgelopen weken en bewust niet veel gedaan met het geweld dat we op de mark­ten hebben gezien. Via leden­mails (trad­ing updates) was iedereen op de hoogte waarom we zo voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:

Europa:
De Europese beurzen win­nen dus behoor­lijk aan waarde deze week. Hier­mee lijkt er een einde te zijn gekomen aan het zijwaartse koersver­loop op de Europese beurzen. De AEX ger­aak­te tot deze week niet echt voor­bij de weer­stand van 458 pun­ten. Deze week was het dan ein­delijk raak en kon de AEX afscheid nemen van de trad­in­grange van 438 – 458 pun­ten. De AEX maak­te korte met­ten met de gevrees­de weer­standen rond de 458, 460, 463 en uitein­delijk ook met de jaar­top op 466,17 pun­ten. De jaar­top van de AEX is met ruim 4 pun­ten aangescherpt tot 470,45. De vol­gende halte voor de AEX zal nu het koers­doel van 475 pun­ten zijn, onder­weg kan de AEX nog wel weer­stand verwacht­en rond de 471 – 472 pun­ten. Ste­un voor de index nu eerst de oude jaar­top rond de 466 pun­ten waar­na de 463 ste­un­li­jn de koers moet opvan­gen.

Elke han­dels­dag ver­zorgt onze Anal­ist Daïm een uit­ge­brei­de TA van de AEX en een fonds uit de AEX. Voor een volledig tech­nisch overzicht van de AEX kunt u hier de TA van gis­teren bek­ijken: http://​www​.usmar​kets​.nl/​t​e​c​h​n​i​s​c​h​e​-​a​n​a​l​y​s​e​/​159843​-​t​a​-​n​i​e​u​w​e​-​y​e​a​r​-​h​i​g​h​-​a​e​x​-​s​h​o​r​t​k​a​n​s​-​a​a​l​b​e​r​t​s​.html

Met een sti­jging van meer dan 6.5% kun­nen we spreken over een mini-ral­ly in Duit­s­land. De DAX kende een zeer goede beur­sweek en passeerde de oude jaar­top van 10.828 pun­ten met speels gemak. Hier­door kon de DAX doorstoten tot 11.000 pun­ten waar­na de DAX nu zelfs op zoek is naar de vol­gende mijl­paal op de dagchart namelijk de 11.250 pun­ten weer­stand. Momenteel komt de DAX nog niet verder dan 11.231 pun­ten, hier ligt nu de eerste weer­stand voor de DAX. Aan de onderkant nu ste­un voor de DAX op 11.200 pun­ten met daaron­der de 11.000 grens als ste­un voor de index. Indi­en de DAX door de 11.000 pun­ten zakt zal de vol­gende ste­un voor de DAX wacht­en op 10.825 pun­ten.

Wall Street:
Op Wall Street bli­jft het beeld onveran­derd. De indices daar bli­jven maar omhoog bewe­gen en de een na de andere ATH wordt neergezet. De Ral­ly bli­jft voort­duren en met name de Dow Jones en de Dow Trans­port lat­en zien dat ze in geweldige vorm verk­eren.

De Dow Jones kende gis­teren wederom een sterk slot van de dag en met de uitein­delijke 140 pun­ten sti­jging noteerde de Dow Jones een nieuwe ATH op 19.757 pun­ten. Hier­mee is de Dow Jones de laat­ste belan­grijke mijl­paal richt­ing de 20.000 pun­ten gepasseerd. De Dow zal zijn zin­nen nu zetten op het bereiken van deze bij­zon­dere 20.000 pun­ten grens wat nog nooit eerder in de geschiede­nis is voorgekomen. Aan de onderkant nu ste­un voor de Dow Jones op 19.400 pun­ten met daaron­der de 19.000 pun­ten als ste­un voor de index. Hieron­der kan de Dow snel terug­vallen richt­ing de 18.650 en 18.250 pun­ten.
De Dow Trans­port nam van­daag voor het eerst in lange tijd wat gas terug. De sti­jging van 18.5% gaat de index niet in de koude kleren zit­ten en de koers van de Dow Trans­port lijkt wat te con­solid­eren. Ook deze ontwik­kel­ing dienen we in de gat­en te houden aangezien de Dow Trans­port vol­gens de Dow The­o­ry vaak een voor­lop­er is voor de ontwik­kelin­gen van de koers van de Dow Jones.
De S&P 500 won gis­teren 13 pun­ten aan waarde en staat nu ver van de mijl­paal van 2.250 pun­ten. Hier nu de eerste ste­un voor de S&P. Met de huidi­ge koers van 2.259 pun­ten staat de S&P vlak tegen de eerste weer­stand van 2.160 pun­ten. Hier­boven weer­stand voor de S&P bij de oplopende diag­o­nale lijn over de top­pen die uitkomt rond de 2.180 punten. 

Brent olie:
Brent olie kende een erg volatiele week waarin de koersen erg fluctueer­den. Aan het einde van de rit lev­ert Brent slechts $0.08 in ofwel 0.15% en zodoende bli­jven de tech­nis­che con­di­ties voor Brent nage­noeg gelijk. Weer­stand voor de Brent koers nu eerst $55.33 waar­na de vol­gende weer­stand voor Brent op $57,5 wacht. Ste­un voor de Brent koers nu $53 met daaron­der de $50 ste­un waar de GAP UP open­ing plaatsvond en tevens de lijn onder de bodems uitkomt.

AEX:

DAX:S&P 500:Dow Jones:Dow Trans­port:Nas­daq:Brent Olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.