Beursdagboek Trader Guy 12 december 2016, 08:26

...

Vervolgstijging of stapje terug? AEX richting doel 472-475

12 december 2016, 08:26 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


De markt bli­jft bull­ish, vri­jdag kon Wall Street er gemakke­lijk nog een mooie plus aan toevoe­gen ter­wi­jl we al heel hoog staat, Europa wist ook net­jes in de plus af te sluiten. Opval­lend was dat de olie wat achterbleef de afgelopen dagen, de Brent moest terug tot de 53 dol­lar waar er ste­un lag. Tij­dens het week­end kwam er wel een akko­ord dat ook de andere oliepro­duc­erende lan­den met de OPEC mee­gaan met de beperk­ing van de pro­duc­tie, door dit nieuws zien we van­mor­gen dat de olie fors oploopt en al de 57 dol­lar aan­tikt. Eerst wis­ten de futures in de nacht behoor­lijk op te lopen maar van­mor­gen staan zow­el de indices op Wall Street als in Europa vri­jwel neu­traal ofwel gelijk aan vrijdag.

Deze week komt de FED nog met een besliss­ing over de rente, veel beleg­gers kijken al uit naar wat de FED gaat doen en vooral wat mevrouw Yellen zal vertellen. De FED zal ook wel kijken naar de ontwik­kel­ing op de mark­ten want het begint behoor­lijk uit de hand te lopen wat betre­ft de koer­sex­plosie op Wall Street van de afgelopen weken. Dat zal de FED niet echt verve­lend vin­den maar het kan er wel voor zor­gen dat de FED de rente wat sneller zal gaan ver­hogen om een hogere inflatie te tem­peren. Daarom denken de meeste beleg­gers dat de FED woens­dag een kwart­je erbij zal doen maar een klein deel zou al dur­ven uit te gaan van een half pro­cent erbij. Dat laat­ste zou de markt wel ver­rassen, op zich denk ik daar ook niet aan maar het zou kunnen. 

Let dan ook op de indices op Wall Street waar we mogelijk bezig zijn met een BLOWOFF opzet, als dat zo is dan zijn we er nog niet mee klaar. Ik ver­wi­js dan graag door naar eerdere blowoff top­pen als voor­beeld, we komen dan uit bij de Nas­daq (19982000), de Nikkei tussen 1982 en 1989, de Shang­hai in Chi­na tussen 2006 en 2007. Tussendoor zijn er nog enkele voor­beelden te noe­men, denk aan de olie in 2008, het zil­ver in 2011 – 2012 maar ook onze eigen AEX tussen 1998 – 2000. Indices of onderliggende waar­den hebben dan de neig­ing om te ver­dubbe­len in waarde gedurende zo’n BLOWOFF peri­ode. Nog­maals, ik zeg niet dat het gaat gebeuren maar we moeten wel degelijk reken­ing begin­nen te houden met zo’n sce­nario op Wall Street gezien de opzet van de sti­jging van de afgelopen weken. Wordt ver­vol­gd uit­er­aard, ik zal het dag na dag vol­gen en waar het kan wat doen voor de leden.

De euro is teruggevallen vanaf zijn top van vorige week die net boven de 1,08 dol­lar uitk­wam, nu let­ten we uit­er­aard op de bodem­zone 1,054 dol­lar waar de ste­un wacht. Eron­der kan de euro snel naar de 1,045 dol­lar, lat­er naar de 1,02 en pariteit.

Coach­ing op de beurs ofwel hulp bij uw han­de­len?
Wordt lid bij US Mar­kets want naast coach­ing waar u echt heel veel ervar­ing opdoet over hoe te han­de­len kri­jgt u ook nog sig­nalen om wat te doen. Daar­naast kunt u ook nog op onze forums die alleen toe­ganke­lijk zijn voor leden. En we draaien al 4 jaar met mooie win­sten op onze sig­nalen die we ver­s­turen naar de leden. Doe mee tot 1 FEB­RU­ARI via de aan­bied­ing vanaf €39. Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

De reviews van onze leden kunt u inzien via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.