Beursdagboek Trader Guy 13 december 2016, 08:57

...

Dow klimt nog hoger, AEX consolidatie rond topzone

13 december 2016, 08:57 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)



De markt bli­jft sterk liggen al was er wel een cor­rec­tie merk­baar bij zow­el de Dow Trans­port en de Nas­daq op Wall Street, de Dow Jones weet wel weer een record­slot neer te zetten rond de 19.800 pun­ten. We zit­ten amper nog onder de vol­gende mijl­paal van 20.000 pun­ten nu bij de Dow Jones, een niveau dat men niet zo snel zal lat­en liggen denk ik. Wat betre­ft Wall Street bli­jf ik posi­tief zolang het tegen­deel zich niet laat merken en van een dal­ing daar is er nog hele­maal geen sprake. We zit­ten dicht bij het einde van het jaar nu, er zijn nu nog slechts 14 han­dels­da­gen tot het jaarslot en alles staat rond de hoog­ste stand van het jaar en op Wall Street dus de hoog­ste standen ooit.

De AEX is nu ook duidelijk uit­ge­bro­ken tot boven de trad­in­grange 438 – 458 pun­ten met nieuwe jaar­top­pen die er nu staan. Voor wat betre­ft de AEX is er nog ruimte omhoog tot eerst de 472 – 475 pun­ten met daar­boven de 488 pun­ten als mogelijk doel. We proberen de index zo goed als mogelijk vol­gen via acties het­geen goed lukt want we zit­ten mee omhoog nog alti­jd. Het­zelfde kun­nen we over de DAX zeggen, een con­sol­i­datiedag met een iets lager slot maar we bli­jven heel dicht bij de jaar­top hangen. De DAX heeft het in zich om de jaar­top weer te door­breken de komende sessies en om op zoek te gaan naar het vol­gende duidelijke doel dat rond de 11.400 pun­ten wacht. Bij uit­braak kan de DAX op zoek naar zijn hoog­ste stand ooit, die wacht boven de 12.000 pun­ten maar dat zal denk ik niet meer voor dit jaar zijn al weet je natu­urlijk nooit met de waan van de dag. Om een ander beeld te kri­j­gen op de AEX en de DAX moeten de indices onder de top­pen van eerder dit jaar terug, de AEX dan onder de 466 pun­ten, de DAX onder de 10.825 punten. 

Verder zien we de olie sta­biel oplopen waar er gis­teren een nieuwe top werd neergezet boven de 55 dol­lar, de Brent kan nu verder op zoek naar de 60 dol­lar met wat ups en downs tussendoor. De ste­un bli­jft voor­lop­ig de 53 dol­lar waar de eerdere top nu als ste­un dienst doet. De olie bli­jft dus sterk liggen waar­door de kans op hogere koersen groot is. De euro kon zich na een nieuwe test van de 1,054 dol­lar her­pakken en staat daar nu een volle cent boven, de 1,065 dol­lar is de eerste weer­stand, bij een verdere sti­jging let­ten we op de 1,0751,08 dol­lar. Mor­gen wan­neer de FED over de rente gaat beslis­sen en vooral zullen aangeven wat ze begin 2016 van plan zijn om te doen kan de euro in beweg­ing komen, we kun­nen nu niet zeggen welke kant dat op wordt maar ik denk dat de euro weer omlaag gaat en de 1,054 dol­lar opnieuw zal aan­vallen. Of de FED moet mor­gen niks doen en ook niet veel loslat­en over het ver­volg maar met de huidi­ge toe­s­tand van de mark­ten zie ik niet in waarom ze het zo zullen lat­en. Trouwens zit er al duidelijk een ver­hoging in de markt geprijst.

Blowoff mogelijk op Wall Street:
Ik had het er al enkele keren over de afgelopen dagen maar er kan een blowoff sit­u­atie zijn opges­tart bij enkele indices op Wall Street, vooral de Dow Jones en de Dow Trans­port ver­to­nen nu duidelijk sig­nalen in die richt­ing. Een blowoff wil zeggen dat indices zich verder ontwikke­len omhoog zon­der noe­menswaardi­ge cor­rec­ties, zo een sit­u­atie kan een lange tijd doorzetten en in veel gevallen is het zo dat indices vaak ver­dubbe­len in waarde gedurende een blowoff sce­nario. Dat hebben we gezien tussen 1982 en 1986 in Japan waar de Nikkei van onder de 10.000 pun­ten opklom naar de 36.000 pun­ten, velen onder u herin­neren zich de Nas­daq nog wel gedurende de dot​.com bubbel waar de index van pak­weg 2100 pun­ten naar net boven de 5000 pun­ten klom tussen 1998 en 2000. Verder zien we een dubbele blowoff op de shang­hai index (Chi­na) tussen 2006 en 2007 waar de index van 1800 naar de 5900 pun­ten opliep en dat weer her­haalde tussen 2014 en 2015 waar de index van 2200 naar de 5100 pun­ten opliep.

We kun­nen niet alle indices met elka­ar vergelijken uit­er­aard maar wan­neer er zich een soort­gelijke sit­u­atie afspeelt, en die wordt met de dag duidelijk­er, dan moeten we oplet­ten met short posi­ties. De sit­u­atie is totaal anders gewor­den sinds de over­win­ning van Trump begin novem­ber, er komt een geheel andere economie in de VS de komende jaren door dat hij aan de macht komt en dat zien de finan­ciële mark­ten nu ook in. Veel beleg­gers zijn dit alles aan het ver­w­erken nu en de con­clusie van deze nieuwe sit­u­atie is dat men wel wil beleggen in deze nieuwe plan­nen ofwel in deze nieuwe sit­u­atie. We weten dat het voor inflatie zal zor­gen, inflatie brengt hogere pri­jzen waar­door ook de aan­de­len duur­der zullen wor­den. Om dat te bestri­j­den zal men naar het rente­wapen moeten gri­jpen waar­door oblig­aties min­der aantrekke­lijk wor­den en er uit deze grote berg ver­mo­gen ook veel zal verd­wi­j­nen naar aan­de­len. Dus alles wat we nu zien en meemak­en, want de rente loopt al heel snel en gevoelig op, schree­uwt om nog hogere koersen.

Zoals ik al eerder aan­gaf moeten we heel goed oplet­ten wat betre­ft de rente op de kap­i­taal­markt, die kan behoor­lijk op gaan lopen door diverse oorza­k­en want naast het bestri­j­den van de inflatie zal het voor de VS moeil­ijk­er gaan wor­den om hun bek­ende en betrouw­bare Tra­sury Bonds aan de man te bren­gen, om hun ambiteiuse plan­nen te financieren zullen ze die Bonds volop moeten bli­jven verkopen en om er beter vanaf te kun­nen zal met ze aantrekke­lijk­er moeten mak­en en dat kan alleen maar door er een hogere rente op uit te keren. Ook vanaf die kant weinig anders dan fors hogere rentes dan het­geen we nu zien. Ik volg de sit­u­atie op de voet uit­er­aard, en bli­jf met de leden com­mu­niceren waar nodig, maar belan­grijk­er nog is om op te passen bij deze mark­t­si­t­u­atie want het is er een­t­je die weini­gen nog ken­nen. Ik hou u dus op de hoogte via mijn ervar­ing van bij­na 30 jaar. O ja, nog voor de goud­liefheb­bers, het goud zou wel eens kun­nen halv­eren de komende jaren door deze situatie …

Er komen dus hele andere tij­den aan, bereid u erop voor en zorg dat u dat via een coach doet, ik kan u helpen en dus sturen bij deze omstandighe­den … Uit­er­aard ver­zorg ik ook sig­nalen om wat te doen op de markt, en we zijn daar suc­cesvol bij want ook 2016 is een heel goed jaar voor onze leden. Mee­doen? Schri­jf u in via de aan­bied­ing op onze web­site onder abon­nementen. Lees ook eerst de reviews van de leden … Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Bek­ijk ook de revieuws: 

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.html


AEX:



DAX:


S&P 500:


Dow Jones:


Brent olie:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.