Beursdagboek Trader Guy 14 december 2016, 09:02

...

Dow bijna 20.000 en keep running

14 december 2016, 09:02 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)



Wall Street trok opnieuw fors door via de tech­nolo­gie deze keer, de Nas­daq zet na een dag pauze een nieuw record neer. De S&P 500 en de Dow Jones zetten ook een zoveel­ste nieuwe high bin­nen een lange reeks neer, zo komt de Dow Jones nu op een zucht van de magis­che 20.000 pun­ten terecht, een aan­val op deze nieuwe mijl­paal kun­nen we van­daag verwacht­en. Terug in de tijd herin­ner ik me dat de eerste keer dat de Dow Jones door de 10.000 pun­ten brak in 1999 (18 maart) was, nu bij­na 17 jaar lat­er klopt de index aan de poort van de 20.000 pun­ten. Hoe dan ook bli­jft de markt heel sterk liggen, geen cor­rec­ties tussendoor nog en sta­biel omhoog met hier en daar wat sec­tor rotatie. Zo zien we de ene dag de Trans­port wat sterk­er, de andere dag is de Nas­daq aan de beurt of zijn het de small­caps die het wat beter doen. De Dow Jones loopt gewoon verder op en zet dag na dag nieuwe top­pen neer.

Wall Street neemt het Witte Huis over:
Geen won­der want Wall Street neemt het Witte Huis over als we zien wie er alle­maal de hoge posten kri­jgt van Trump dan kun­nen we al bedenken wat er gaat gebeuren de komende 2 – 3 jaar op de beurs. De BULL” heerst en zal naar mijn mening doorzetten richt­ing nieuwe mijl­palen waar­van we enkele weken gele­den niet aan dacht­en. Als de ten­dens zich doorzet dan zullen we ook naar de 25.000 pun­ten klim­men vol­gend jaar met de Dow Jones, er is een com­pleet nieuwe sit­u­atie aan het ontstaan in de VS door de macht die Trump zal kri­j­gen. Wie weet zit er zelfs nog meer in het vat na 2017 want een ral­ly als deze kan ver doortrekken. Nu zijn we met het jaareinde bezig wat tra­di­tion­eel al een sterke peri­ode hoort te zijn maar ik denk niet dat het op zal houden na Nieuw­jaar. De sit­u­atie is totaal anders dan voor 8 novem­ber, we moeten dus wat betre­ft han­de­len ook anders gaan denken want wie de afgelopen weken dacht dat de beurzen te hoog staan ver­li­est met short posi­ties behoor­lijk. En we hebben nog niet eens een short squeeze gehad vol­gens mij, die moet dus nog komen. Een squeeze wil zeggen dat de laat­ste par­ti­jen, hedge­funds en soort­gelijken, hun posi­ties in de ver­keerde richt­ing nog moeten sluiten. Dit ofwel door dat ze ver­liezen moeten afdekken voor het jaareinde of dat ze wor­den ver­plicht dat te doen door de strenge mar­gin ver­plichtin­gen waaraan ze niet meer kun­nen vol­doen. De komende weken kun­nen nog wel eens raar uit­pakken en voor we een tijdelijke top neerzetten kun­nen we eerst nog wel een pro­cent of 4 – 5 hoger staan.

Blowoff mogelijk op Wall Street:
Ik had het er al enkele keren over op mijn web­site www​.usmar​kets​.nl de afgelopen dagen maar er kan een blowoff op gang komen via de parabole sti­jging die we zien op de grafieken van zow­el de Dow Jones als de Dow Trans­port. Een blowoff wil zeggen dat indices zich verder ontwikke­len omhoog zon­der noe­menswaardi­ge cor­rec­ties, een sit­u­atie als deze kan een lange tijd doorzetten en in veel gevallen is het zo dat indices zich vaak ver­dubbe­len in waarde gedurende een blowoff sce­nario. Dat hebben we gezien tussen 1982 en 1986 in Japan waar de Nikkei van onder de 10.000 pun­ten opklom naar de 36.000 pun­ten maar velen onder u herin­neren zich ook de Nas­daq nog gedurende de dot​.com bubbel waar de index van pak­weg 2100 pun­ten naar net boven de 5000 pun­ten klom tussen 1998 en 2000. Verder zien we een zelfs dubbele blowoff op de shang­hai index (Chi­na) tussen 2006 en 2007 waar de index van 1800 naar de 5900 pun­ten opliep en dat weer her­haalde tussen 2014 en 2015 waar de index van 2200 naar de 5100 pun­ten opliep. Verder zijn er ook bij de Dow Jones peri­odes waar de index tussen pak­weg 1994 en 1996 meer dan 50% opliep via een blowoff om daar­na zelfs door te zetten richt­ing de 10.000 pun­ten. In 1994 stond de Dow Jones nog op 3700 pun­ten. U merkt dat de Dow Jones niet bang hoeft te zijn voor die nieuwe grens die velen niet voor mogelijk hield­en enkele weken gele­den, de markt doet wat die wil en we hebben daar geen enkele invloed op.

Ik kan het niet genoeg her­halen maar de sit­u­atie is totaal anders gewor­den sinds de over­win­ning van Trump begin novem­ber, er komt een totaal andere economie in de VS de komende jaren door dat hij aan de macht komt en dat zien de finan­ciële mark­ten snel genoeg in. Veel beleg­gers moesten alles nog ver­w­erken maar nu wil men wel beleggen in deze nieuwe plan­nen ofwel in deze nieuwe sit­u­atie. Wel is het zo dat alle nieuwe zak­en voor de nodi­ge inflatie zullen zor­gen, inflatie brengt hogere pri­jzen waar­door ook de aan­de­len duur­der zullen wor­den. Om dat te bestri­j­den zal men naar het rente­wapen moeten gri­jpen (de FED), dus veel hogere rentes op de kap­i­taal­markt zullen het gevolg daar­van wor­den. Ook wor­den de staat­soblig­aties in de VS min­der aantrekke­lijk en ik verwacht dat er uit deze grote berg ver­mo­gen uit de oblig­atiemarkt zal verd­wi­j­nen richt­ing aan­de­len. Dus al deze fac­toren bij elka­ar genomen schree­uwt om nog hogere koersen.

Rente op kap­i­taal­markt:
Zoals ik al aan­gaf moeten we heel goed oplet­ten wat betre­ft de rente op de kap­i­taal­markt, die kan behoor­lijk op gaan lopen door diverse oorza­k­en want naast het bestri­j­den van de inflatie zal het voor de VS moeil­ijk­er gaan wor­den om hun bek­ende en betrouw­bare Tra­sury Bonds aan de man te bren­gen en om hun ambitieuze plan­nen te financieren zal de VS die Bonds volop moeten bli­jven verkopen. Om er beter vanaf te ger­ak­en zal de VS die aantrekke­lijk­er moeten mak­en en dat kan alleen maar door er een hogere rente op uit te keren. Ook vanaf die kant weinig anders dan dat er op ter­mi­jn veel hogere rentes moeten komen dan de rente die we er momenteel op kri­j­gen. Ik volg de sit­u­atie op de voet uit­er­aard, en bli­jf met mijn leden com­mu­niceren waar nodig, maar belan­grijk­er nog is om op te passen bij deze mark­t­si­t­u­atie want het is er een­t­je die weini­gen nog ken­nen. Ik hou u dus op de hoogte via mijn ervar­ing van bij­na 30 jaar. En voor wie er een hypotheek met kort­lopende rente heeft lopen, denk eraan iets met de rente te doen want die kan wel eens ver­dubbe­len de komende 2 – 3 jaar door de nieuwe sit­u­atie. En dan zijn er denk ik nog heel veel liefheb­bers van goud, het goud zou wel eens kun­nen halv­eren de komende jaren door deze nieuwe sit­u­atie. Waarom zou men nog in goud beleggen als de beurzen sky­high gaan en de rente oploopt …

Coach­ing op de beurs:
Er komen dus hele andere tij­den aan, bereid u erop voor en zorg dat u dat via een coach doet, ik kan u helpen en dus sturen bij elke sit­u­atie op de beurs door jaren­lange ervar­ing … Uit­er­aard ver­zorg ik ook sig­nalen om wat te doen op de markt, en we zijn daar suc­cesvol bij want ook 2016 is een heel goed jaar voor onze leden. Mee­doen? Schri­jf u in via de aan­bied­ing op onze web­site onder abon­nementen. Lees ook eerst de reviews van de leden … Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Bek­ijk ook de reviews: 

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.html

AEX en DAX:
De AEX is nu ook duidelijk uit­ge­bro­ken tot boven de trad­in­grange 438 – 458 pun­ten met nieuwe jaar­top­pen die er nu staan. Voor wat betre­ft de AEX is er nog ruimte omhoog tot eerst de 472 – 475 pun­ten met daar­boven de 488 pun­ten als mogelijk doel. We proberen de index zo goed als mogelijk vol­gen via acties het­geen goed lukt want we zit­ten mee omhoog nog alti­jd. Het­zelfde kun­nen we over de DAX zeggen, na een con­sol­i­datiedag kon de index opnieuw hoger tot net boven de 11.300 pun­ten. De DAX heeft het in zich om op zoek te gaan naar het vol­gende duidelijke doel dat rond de 11.400 pun­ten wacht. Bij een verdere uit­braak kan de DAX op zoek naar zijn hoog­ste stand ooit, die wacht boven de 12.000 pun­ten maar dat zal denk ik niet meer voor dit jaar zijn. Om een ander beeld te kri­j­gen op de AEX en de DAX moeten de indices onder de top­pen van eerder dit jaar terug, de AEX dan onder de 466 pun­ten, de DAX onder de 10.825 punten. 

Olie en euro:
De Brent olie zoekt nu tussen de 55 en 60 dol­lar naar ste­un en weer­stand, onder de 53 dol­lar kan de sit­u­atie veran­deren maar zover is het nog niet. Van­mid­dag kri­j­gen we de voor­raden uit de VS weer bin­nen, dat kan vor beweg­ing zor­gen uiteraar.

De euro kon zich na een nieuwe test van de 1,054 dol­lar her­pakken en staat daar nu een volle cent boven, de 1,0651,07 dol­lar waar de eerste weer­stand wacht, bij een verdere sti­jging let­ten we op de 1,0751,08 dollar.

Vanavond kri­j­gen we de FED die over de rente gaat beslis­sen en vooral zullen aangeven wat ze begin 2017 van plan zijn om te doen. Dat kan de euro in beweg­ing bren­gen, we kun­nen nu uit­er­aard niet aangeven welke kant dat op wordt.

AEX:


DAX:


S&P 500:


Dow Jones:


Brent olie:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.