Beursdagboek Trader Guy 17 december 2016, 10:07

...

Europa blijft sterk, Wall Street hapert

17 december 2016, 10:07 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De wereld­wi­jde Bull­markt bli­jft (deels) aan­houden. Met name in Europa kenden de beurzen een goede week met plussen die opliepen tot bij­na 2%. Hier­mee mak­en de beurzen in Europa voor de tweede week op rij wat achter­stand goed ten opzichte van Ameri­ka.

De AEX heeft deze week 8 pun­ten kun­nen bijschri­jven ofwel 1.7% en staat nu op 477,7 pun­ten. Hier­mee geeft de index een mooi ver­volg aan de uit­braak vanaf 458 pun­ten. De weer­standen die de AEX onder­weg is tegengekomen zijn met veel gemak aan de kant gezet en het ini­tiële koers­doel van 475 – 478 pun­ten is nu gehaald. Waarschi­jn­lijk zal de index deze range gebruiken om even wat gas terug te nemen en de vol­gende koers­doe­len te bepalen. Aan de bovenkant ligt er ruimte voor de AEX om door te stoten tot 488,4 pun­ten (GAP augus­tus 2015). Het is ook mogelijk dat de index eerst een stap­je terug doet bin­nen de opgaande trend om ver­vol­gens de weg omhoog weer in te slaan. Mogelijkhe­den om te bode­men” liggen op 475 , 472,5 en 469 pun­ten.

In Ameri­ka leek er wat zand in de motor te zit­ten deze week, na een prachtige set-up vorige week slaagde de Dow er niet in om de 20.000 pun­ten te bereiken. De index kwam niet verder dan 19.966 pun­ten. Op Wall Street ontstaan momenteel een verdeeld beeld, de Trans­port index begint te haperen en valt deze week ruim terug (2.5%). Reden tot paniek is dit nog niet aangezien de Trans­port een ral­ly heeft neergezet van bij­na 20%. Toch is het wel iets om met een schuin oog in de gat­en te houden aangezien de Trans­port index een voor­lop­er van de tren­dricht­ing van de Dow Jones kan zijn.

Waar de aan­de­len­mark­ten flo­r­eren dalen de goud­pri­jzen. De goud­pri­js viel deze week weer 2% terug en sloot de week met een ver­lies van $24.5 af op $1.137 per troy ounce. Hier­mee kent goud een uit­zon­der­lijk slechte reeks van 6 ver­liesweken op rij. In de huidi­ge bull­markt met de huidi­ge con­di­ties en de voorne­mens van de FED in 2017 belooft het vol­gend jaar ook geen leuk jaar te wor­den voor de goud­pri­jzen.

Voor Brent wederom een goede week, de olie kon $0.89 bijschri­jven ofwel 1.64%. Hier­mee sluit Brent de week met een pri­js van $55,29 , de oliepri­jzen bli­jven dus in de lift zit­ten. Sinds de terug­val van olie tot $27 in jan­u­ari dit jaar kent Brent een opmerke­lijk knap her­s­tel. De koersen bli­jven sti­j­gen en met het slot boven de $55 staat de koers van Brent alweer $10 hoger dan begin novem­ber. Een sti­jging van maar lief­st 22%.

Voor onze leden hebben we deze maand al enkele mooie posi­ties kun­nen sluiten en zodoende is het jaar 2016 wederom een zeer suc­cesvol jaar gebleken. Voor deze maand staan we met ons Sys­teem Trad­ing abon­nement alweer op een posi­tief resul­taat van maar lief­st 662,- (44%).

Vanzelf­sprek­end kunt U ook lid wor­den
Met onze Alles of Niets ser­vice staan we zelfs 1.100 in de plus ofwel een score van 55%!

Resul­tat­en Alles of Niets 2016:

Sig­naal dien­sten:
Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 feb­ru­ari vanaf €39 via de link …
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Zo heb ik mijn leden volop kun­nen begelei­den de afgelopen weken en bewust niet veel gedaan met het geweld dat we op de mark­ten hebben gezien. Via leden­mails (trad­ing updates) was iedereen op de hoogte waarom we zo voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:

Europa:
De beurzen in Europa ver­vol­gen de weg omhoog en hebben deze week weer enkele nieuwe jaar­top­pen weten neer te zetten. De AEX begon de week rond de 470 pun­ten en stond hier­mee al op de hoog­ste stand van het jaar, door de opwaartse druk die afgelopen weken heerst op de beurzen kon ook de AEX haar weg ver­vol­gen richt­ing het gewen­ste koers­doel van 475 – 478 pun­ten. De AEX sluit de week af op 477.7 pun­ten en staat hier­mee erg dicht tegen de weer­stand van 478 pun­ten aan. Intra­day ging de AEX zelfs even ruim voor­bij dit punt met een uitsch­i­eter tot 479.73, dit is tevens de nieuwe jaar­top voor de index.

Ste­un voor de AEX nu de 475 ste­un met daaron­der een ste­un­li­jn op 473 pun­ten. Hieron­der wacht de 469 ste­un op de AEX waar­na de oude weer­standen als ste­un dienen voor de index op: 466,17 , 463 en 458 pun­ten. Aan de bovenkant nu weer­stand voor de AEX door de dal­ende rode diag­o­nale lijn over de top­pen. Deze lijn kruist de huidi­ge koers van de AEX en kan voor extra druk omlaag zor­gen. Bij een uit­braak boven deze lijn liggen er mogelijkhe­den voor de AEX om door te stoten tot de 488,41 pun­ten waar de vol­gende weer­stand wacht.

Elke han­dels­dag ver­zorgt onze Anal­ist Daïm een uit­ge­brei­de TA van de AEX en een fonds uit de AEX. Voor een volledig tech­nisch overzicht van de AEX kunt u hier de TA van gis­teren bek­ijken: http://​www​.usmar​kets​.nl/​t​e​c​h​n​i​s​c​h​e​-​a​n​a​l​y​s​e​/​159849​-​t​a​-​a​e​x​-​z​e​t​-​v​i​z​i​e​r​-​o​p-488 – 41-longkans-dsm.html

Ook de DAX deed het erg goed gis­teren en intra­day zette de Duitse DAX zelfs een nieuwe jaar­top op 11.450 pun­ten. Hier­na viel de index terug tot de oude weer­stand van 11.400 pun­ten. Bij genoeg opwaartse druk de komende week kan de DAX verder sti­j­gen tot 11.500 pun­ten waar­na het vol­gende doel de weer­stand op 11.750 pun­ten wordt.
Aan de onderkant nu ste­un voor de DAX rond de 11.000 pun­ten waar­na de vol­gende ste­un wacht op 10.875 pun­ten waar de GAP UP open­ing van begin decem­ber wacht. Voor een GAP close zou de DAX verder moeten zakken tot 10.785 pun­ten en hier ligt dan ook de vol­gende ste­un voor de index.

Wall Street:
Op Wall Street dus een verdeeld beeld de Dow Jones kon weer 85 pun­ten aan de win­reeks toevoe­gen maar de S&P en met name de Dow Trans­port moesten inlev­eren. Het is de komende dagen aftas­ten hoe de Trans­port zich verder zal gaan ontwikke­len en in hoev­erre dit de Dow Jones Indus­tri­al zal beïn­vloe­den.

Dow Jones
De Dow Jones kende dus een goede week, met een sti­jging van zo’n 86 pun­ten sloot de index een half pro­cent hoger dan vorige week, zo bli­jft de hoop op Wall Street van het bereiken van de 20.000 pun­ten lev­end. De beleg­gers op Wall Street kwa­men woens­dag tot op een haar na tot de grens van 20.000 pun­ten. Helaas stok­te de machine rond de 19.966 pun­ten, hier ligt voor­lop­ig dan ook de jaar­top voor de Dow Jones. Gis­teren kende de Dow een goede start maar nadat de koersen zo’n 60 pun­ten opliepen onder­vond de Dow Jones weer­stand ron­dom de 19.900 pun­ten, dit is dan ook voor­lop­ig de eerste horde voor de Dow naar de 20.000 pun­ten weer­stand. Mocht de Dow zover komen zal het vol­gende doel van de Dow Jones zo’n 20.25020.500 pun­ten zijn. Aan de onderkant nu ste­un voor de Dow Jones rond de 19.800 pun­ten, hieron­der ligt veel ruimte voor een terug­val tot 19.500 of zelfs 19.250 pun­ten.

Dow Trans­port
De Dow Trans­port die we in de gat­en houden in ver­band met de cor­re­latie met de Dow Jones doet deze week niet goed. De koers van de Trans­port index is terug gevallen en zet nu een belan­grijke ste­un­li­jn van 9.150 pun­ten onder druk. Indi­en de Trans­port index deze ste­un door­breekt ligt er aan de onderkant een groot, open speelveld. De vol­gende ste­un zal dan wacht­en op 8.900 pun­ten waar­na het 50-daags gemid­delde op 8.572 pun­ten wacht. Indi­en de Trans­port index weer wat kan opleven zal het eerst vol­gende doel voor de index 9.250 pun­ten wor­den waar­na de jacht richt­ing de 9.500 pun­ten weer kan wor­den ver­vol­gd.

S&P
Weinig veran­derin­gen deze week voor de S&P 500. De index leverde iet­sjes in en staat daarmee met 2.258 pun­ten tussen wal en schip: weer­stand rond de 2.2652.270 pun­ten ter­wi­jl er ste­un ligt rond de 2.2502.253 pun­ten. Indi­en de uptrend van de S&P intact bli­jft zal de index snel weer de 2.270 pun­ten aan­vallen om ver­vol­gens de jaar­top aan te scher­pen tot 2.280 pun­ten.

Brent Olie:
Wederom een goede week voor Brent dus. De koersen bli­jven oplopen en met de sti­jging van deze week komt men weer boven de weer­stand van $55. Aan de bovenkant bli­jft het poten­tieel voor vol­gend jaar voor Brent $60 en hoger. Eerst zal Brent wel moeten afreke­nen met de weer­stand van $58 om in de $60 zone te betre­den. Ste­un voor Brent nu $53 met daaron­der het 50-daags gemid­delde op $50,2 als steun.

AEX:DAX:

S&P 500:Dow Jones:Dow Trans­port:Brent Olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.