Beursdagboek Trader Guy 16 december 2016, 08:47

...

Markt blijft sterk liggen, AEX breekt verder uit

16 december 2016, 08:47 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)



De markt wil hoger, dat is duidelijk maar de vraag is tot waar? Gis­teren kwam de Dow Jones tot net onder de 20.000 pun­ten en wil naar dat niveau toe werken nu. De S&P 500 ziet de 2300 pun­ten op zich afkomen, ook daar nog vol­doende kansen om er te ger­ak­en voor het einde van 2016. We zien ook over­al nieuwe jaar­top­pen, de AEX naar de 475 – 478 pun­ten nu, de DAX dicht bij de 11.400 pun­ten waar we wat weer­stand zien. De flow bli­jft erin voor­lop­ig, hogere bodems en hogere top­pen is nu de ten­dens, zolang dat bli­jft is er geen reden om van richt­ing te veranderen.

De dag na de FED werd de ral­ly heropges­tart op Wall Street al zette de kracht niet door tot het einde van de sessie, we zien ook dat er zich een con­sol­i­datie patroon ontwikkeld in de richt­ing waar we mee bezig zijn. Het kan een con­tin­u­atie patroon wor­den waar­bij de indices uit de con­sol­i­datie kun­nen breken met dus nieuwe hogere doe­len. Op Wall Street moeten we nog de dagen met meer dan 1% sti­jging kri­j­gen, dat komt dan samen met een short squeeze en extra kop­ers die nu nog afwacht­en maar niet meer achter kun­nen bli­jven als we weer hoger gaan. Zek­er ook de 20.000 pun­ten grens zal daar een belan­grijke rol bij spe­len. De markt bli­jft sterk, dat kan nie­mand ontken­nen, short posi­ties zijn voor­lop­ig uit de gratie en wie daar wel voor kiest zal mogelijk aan 2 kan­ten ver­liezen. Eerst via ver­lies­gevende shorts en aan de andere kant door het mis­lopen van de mooie sti­jging die al weken gaande is.

Coach­ing op de beurs:
Er komen dus hele andere tij­den aan, bereid u erop voor en zorg dat u dat via een coach doet, ik kan u helpen en dus sturen bij elke sit­u­atie op de beurs door jaren­lange ervar­ing … Uit­er­aard ver­zorg ik ook sig­nalen om wat te doen op de markt, en we zijn daar suc­cesvol bij want ook 2016 is een heel goed jaar voor onze leden. Mee­doen? Schri­jf u in via de aan­bied­ing op onze web­site onder abon­nementen. Lees ook eerst de reviews van de leden … Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Bek­ijk ook de reviews: 

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.html

AEX en DAX:
De AEX is nu ook duidelijk uit­ge­bro­ken tot boven de trad­in­grange 438 – 458 pun­ten met nieuwe jaar­top­pen die er nu staan. Voor wat betre­ft de AEX is er nog ruimte omhoog tot eerst de 475 – 478 pun­ten met daar­boven de 488 pun­ten als mogelijk doel. Ste­un nu eerst de 472 – 473 pun­ten, lat­er de 466 – 467 pun­ten waar de oude jaar­top wacht. We proberen de index zo goed als mogelijk vol­gen via acties, woens­dag hebben we 20 pun­ten winst genomen op de index via de sig­naal­dien­sten. Onze leden weten dat er nu weer nieuwe posi­ties lopen met kans op meer suc­ces richt­ing het einde van het jaar. U kunt mee­doen door u in te schri­jven tot 1 feb­ru­ari voor €39.

Het­zelfde kun­nen we over de DAX zeggen, na wat con­sol­i­datiedag kon de index opnieuw hoger tot net onder de 11.400 pun­ten. De DAX heeft het in zich om op zoek te gaan naar het vol­gende duidelijke doel dat rond de 11.400 pun­ten wacht. Bij een verdere uit­braak kan de DAX op zoek naar zijn hoog­ste stand ooit, die wacht boven de 12.000 pun­ten maar dat zal denk ik niet meer voor dit jaar zijn. Om een ander beeld te kri­j­gen op de AEX en de DAX moeten de indices onder de top­pen van eerder dit jaar terug, de AEX dan onder de 466 pun­ten, de DAX onder de 10.825 punten. 

Olie en euro:
De Brent olie kreeg een tik te ver­w­erken gis­teren met een dal­ing tot rond de 53,5 dol­lar waar de ste­un opnieuw werd getest en waar de GAP van maandag werd dicht­ge­maakt. Onder de 53 dol­lar ziet het er min­der goed uit voor de olie, boven de 55 dol­lar kan er opnieuw omhoog gekeken wor­den. We zit­ten nu gevan­gen tussen de 53 en 55 dol­lar, even zien hoe dat ver­loopt de komende dagen.

De euro moet na de FED fors inlev­eren, van­mor­gen staat de munt nog alti­jd onder de 1,05 dol­lar en zak­te gis­teren zelfs even tot onder de 1,04 dol­lar. Nieuwe lows dus met nu meer kans op een dal­ing naar de 1 op 1 (pariteit) met de dol­lar. Weer­stand nu de 1,054 dol­lar, lat­er de 1,0651,07 dol­lar. De FED deed woens­dag hegeen ik al aan­gaf, de rente met een kwart­je omhoog en Yellen zei dat de FED in 2017 inzet op 3 ver­hogin­gen van de rente. De rente staat nu op 0,75% en zal waarschi­jn­lijk naar de 1,50% gaan in 2017. Dat kan de euro verder onder druk zetten omdat wij hier nog tot eind vol­gend jaar aan QE gaan doen zei Draghi vorige week donderdag.

AEX:

DAX:


S&P 500:


Dow Jones:


Brent olie:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.