Beursdagboek Trader Guy 15 december 2016, 08:25

...

Rente hoger, Wall Street doet stapje terug. AEX blijft sterk

15 december 2016, 08:25 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)



De FED brengt de rente dan uitein­delijk een stap­je hoger, van 0,5% naar 0,75% maar dat wist iedereen al. Mevrouw Yellen zei tij­dens haar per­scon­fer­en­tie dat de rente in 2017 nog 3 keer omhoog kan, dat was het­geen waar beleg­gers al een tijd­je op wacht­en, wat zal de FED zeggen over 2017. De beurzen reageer­den er licht negatief op ter­wi­jl de dol­lar sterk­er werd en de hoog­ste stand van dit jaar bereik­te ten opzichte van andere val­u­ta. De euro zakt dus onder zijn ste­un maar ook daar hield ik al reken­ing mee. Tot het einde van dit jaar weten we nu wat we moeten weten, de markt kan nu verder op zijn élan en ik hou reken­ing met nog hogere koersen de komende 2 weken.

De Dow Jones moest wat inlev­eren na de FED maar ik zie het gewoon als een cor­rec­tie op de sti­jging van de afgelopen weken, nor­maal gezien moet de opgaande beweg­ing snel weer wor­den opgepakt, mogelijk van­daag al. Het­zelfde bij de S&P 500 en de Nas­daq, de Nas­daq liet niet eens veel liggen gis­teren en sloot de dag nage­noeg vlak af. De futures staan weer wat hoger van­mor­gen, ook Europa lijkt verder omhoog te willen vooral ook omdat de euro fors in moet lev­eren. Zo kan de AEX verder opbouwen richt­ing nieuwe jaar­top­pen, het zelfde verwacht ik bij de DAX die de 11.400 pun­ten op kan gaan zoeken. Voor de leden kijk ik uit naar een nieuwe instap op ver­schil­lende indices en andere waar­den, er kan dus een SMS en mail komen voor een positie.

Coach­ing op de beurs:
Er komen dus hele andere tij­den aan, bereid u erop voor en zorg dat u dat via een coach doet, ik kan u helpen en dus sturen bij elke sit­u­atie op de beurs door jaren­lange ervar­ing … Uit­er­aard ver­zorg ik ook sig­nalen om wat te doen op de markt, en we zijn daar suc­cesvol bij want ook 2016 is een heel goed jaar voor onze leden. Mee­doen? Schri­jf u in via de aan­bied­ing op onze web­site onder abon­nementen. Lees ook eerst de reviews van de leden … Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Bek­ijk ook de reviews: 

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.html

AEX en DAX:
De AEX is nu ook duidelijk uit­ge­bro­ken tot boven de trad­in­grange 438 – 458 pun­ten met nieuwe jaar­top­pen die er nu staan. Voor wat betre­ft de AEX is er nog ruimte omhoog tot eerst de 475 – 478 pun­ten met daar­boven de 488 pun­ten als mogelijk doel. We proberen de index zo goed als mogelijk vol­gen via acties, gis­teren hebben we 20 pun­ten winst genomen op de index via de sig­naal­dien­sten. We zoeken nu naar een nieuwe instap om mee te gaan richt­ing eerst de 475 – 478 en lat­er tot boven de 488 pun­ten. U kunt mee­doen door u in te schri­jven tot 1 feb­ru­ari voor €39.

Het­zelfde kun­nen we over de DAX zeggen, na wat con­sol­i­datiedag kon de index opnieuw hoger tot net onder de 11.300 pun­ten. De DAX heeft het in zich om op zoek te gaan naar het vol­gende duidelijke doel dat rond de 11.400 pun­ten wacht. Bij een verdere uit­braak kan de DAX op zoek naar zijn hoog­ste stand ooit, die wacht boven de 12.000 pun­ten maar dat zal denk ik niet meer voor dit jaar zijn. Om een ander beeld te kri­j­gen op de AEX en de DAX moeten de indices onder de top­pen van eerder dit jaar terug, de AEX dan onder de 466 pun­ten, de DAX onder de 10.825 punten. 

Olie en euro:
De Brent olie kreeg een tik te ver­w­erken gis­teren met een dal­ing tot rond de 53,5 dol­lar waar de ste­un opnieuw werd getest en waar de GAP van maandag werd dicht­ge­maakt. Onder de 53 dol­lar ziet het er min­der goed uit voor de olie, boven de 55 dol­lar kan er opnieuw omhoog gekeken wor­den. We zit­ten nu gevan­gen tussen de 53 en 55 dol­lar, even zien hoe dat ver­loopt de komende dagen.

De euro moest na de FED fors omlaag, van­mor­gen staat de munt al onder de 1,05 dol­lar waar­door we nu terug kun­nen tot de 1,045 dol­lar waar de bodem van maart 2015 wacht. Lat­er kan de euro verder zakken tot pariteit ofwel de 1 op 1 ver­houd­ing met de dol­lar. Weer­stand nu de 1,054 dol­lar, lat­er de 1,0651,07 dol­lar. De FED deed hegeen ik al aan­gaf, de rente met een kwart­je omhoog en Yellen zei dat de FED in 2017 inzet op 3 ver­hogin­gen van de rente. De rente staat nu op 0,75% en zal dus naar de 1,50% gaan in 2017. Dat kan de euro verder onder druk zetten omdat wij hier nog tot eind vol­gend jaar aan QE gaan doen zei Draghi vorige week donderdag.

AEX:


DAX:


S&P 500:


Dow Jones:


Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.