Beursdagboek Trader Guy 8 december 2016, 08:50

...

Alle beurzen breken uit, Wall Street met nieuwe records

8 december 2016, 08:50 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Wat kun­nen we erover zeggen? Weer een uit­braak, weer nieuwe top­pen en nu ook de Dow Trans­port die zijn ATH voor­bij steekt zon­der ook maar een sec­onde respect te tonen ten opzichte van die 9300 pun­ten weer­stand van toen, de hoog­ste koers ooit. Bij­zon­der, zeg dat wel maar het gebeurd en dat moeten we respecteren, de markt heeft tenslotte ALTI­JD gelijk. Nieuwe top­pen dus, geen weer­stand aan de bovenkant, de Dow Trans­port wil nog naar de 10.000 dit jaar, de Dow Jones zou graag boven de 20.000 pun­ten het jaar uit­gaan zo te zien.

De AEX breekt nu ook uit en richt zich op de 466 pun­ten, de jaar­top wat de eerste weer­stand wordt nu. De DAX vliegt al voor­bij zijn hoog­ste koers ooit, kor­tom de markt toont zijn tanden na lang te hebben getwi­jfeld. Dat wat betre­ft Europa, Wall Street zag dat alle­maal veel eerder in en zet daar al weken aan een stuk nieuwe records neer, dat nu ook de Trans­port die 20% achter lag op de rest ook bijkomt is bij­zon­der. Wel is het zo dat deze index vaak de pow­er van de markt aangeeft en dat we er nog lang niet klaar mee zijn. Een echte BULL mar­ket is het­geen waarmee we te mak­en hebben.

We zit­ten al sinds maandag long op de indices, voor de leden een hele mooie winst in het vooruitzicht dus, mogelijk gaan we van­daag al de posi­ties op de doe­len sluiten en kun­nen we ons richt­en op nieuwe kansen die er dit jaar zek­er nog gaan komen. Zorg dat u mee­doet, dan hebt u ook meteen een coach erbij want in deze markt is dat meer dan nodig als klankbord. Schri­jf u dus van­daag nog in om niks te missen … 

Sig­naal dien­sten:
Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 feb­ru­ari vanaf €39 via de link …
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Zo heb ik mijn leden volop kun­nen begelei­den de afgelopen weken en bewust niet veel gedaan met het geweld dat we op de mark­ten hebben gezien. Via leden­mails (trad­ing updates) was iedereen op de hoogte waarom we zo voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:
De markt breekt uit en nu over de gehele lijn, Europa ver­laat uitein­delijk na lange tijd de trad­in­grange. De AEX richt­ing de jaar­top, de DAX is er al ver boven sinds de uit­braak van gis­teren. Wall Street stoot ook verder door en richt zich nu op nieuwe mijl­palen, de 20K komt snel dichter­bij voor de Dow Jones.

Europa:
De AEX breekt uitein­delijk uit en ger­aakt tot de 463 – 464 pun­ten nu, weer­stand bli­jft de jaar­top rond de 466 pun­ten. Mocht de index daar ook boven uit­breken dan kan in no-time de 470 pun­ten er staan, een vol­gend doel wordt dan de 472 pun­ten waar we het ook al een tijd­je over hebben. Ste­un nu eerst de 458 – 460 pun­ten, lat­er de 455 en de 448 pun­ten maar dat verwacht ik na de uit­braak niet zo snel meer. We richt­en ons voor­lop­ig nog op hogere koersen. De DAX breekt al tot ver boven de jaar­top die op 10.825 pun­ten stond, de 11.000 pun­ten wordt aangevallen nu en blijk­baar met suc­ces. De vol­gende weer­stand zien we rond de 11.400 pun­ten wat haal­baar moet zijn als de markt de flow erin weet te houden. Ste­un nu eerst die 10.825 pun­ten, lat­er de 10.700 en de 10.600 pun­ten maar gezien de pow­er van nu zijn shorts niet zo ver­standig, beter richt­en we ons op hogere koersen nog.

Wall Street:
Nieuwe top­pen bij alle indices op Wall Street, de Dow Jones breekt boven de 19.500 pun­ten ter­wi­jl de S&P 500 boven de 2225 – 2230 pun­ten breekt. Weer­stand voor de Dow Jones nu de 19.750 en de 20.000 pun­ten, de kans dat de Dow het jaar uit wil boven de 20.000 pun­ten is groot nu. Ste­un voor de Dow Jones nu de 19.250 pun­ten, lat­er de 19.100 en de 19.000 pun­ten als ste­un. De flow bli­jft er wel in zodat ik niet zo snel meer een schuiver omlaag verwacht dit jaar, we richt­en ons dus op de 20.000 pun­ten bij de Dow Jones. De S&P 500 lijkt onder­weg naar de 2250 pun­ten nu waar de vol­gende weer­stand en dus het doel wacht, echter zou het kun­nen dat de index door wil naar de 2300 pun­ten na de duidelijke uit­braak van gis­teren. Ste­un nu de 2225 en de 2200 pun­ten, lat­er de 2180 – 2185 pun­ten maar net als bij de Dow Jones verwacht ik na de uit­braak van gis­teren geen snelle dal­ing meer voor het eind van het jaar.

Opval­lend is dat de Dow Trans­port de oude All Time High zon­der enig respect ervoor doork­lieft en dus een nieuwe hoog­ste koers ooit neerzet op slot­ba­sis. Ook die index kan verder omhoog en lijkt de 10.000 pun­ten een gri­jp­baar doel nog dit jaar, we gaan het zien, en u weet het want een sterke Dow Trans­port trekt de gehele markt met zich mee.

Euro-dol­lar:
De euro her­pakt zich mooi nu en lijkt onder­weg naar de 1,085 dol­lar, lat­er ken­nen we nog de 1,095 en de 1,105 dol­lar als richt­pun­ten, ik zeg niet dat we daar naar­toe gaan maar we moeten met alles reken­ing houden momenteel. Ste­un de bodem van de afgelopen 2 weken die rond de 1,054 dol­lar uitkomt, we zijn daar maandag in de ocht­end op begonnen. De euro kan de komende 2 weken nog behoor­lijk bewe­gen want van­daag komt de ECB met een rentev­er­gader­ing en vol­gende week komt de FED waarschi­jn­lijk met een rentev­er­hoging nog. De euro houden we zek­er in de gat­en en waar het kan doen we iets met de euro.

Brent olie:
De olie moest gis­teren opnieuw lager en test de ste­un­zone 5353,5 dol­lar nu duidelijk, de olie kon eerder deze week wel even tot boven de 55 dol­lar ger­ak­en waar we nu weer­stand kun­nen verwacht­en. Boven de 55 dol­lar ligt de weg open richt­ing de 60 dol­lar, belan­grijk is dat de ste­un­zone niet wordt door­bro­ken anders kan de Brent opnieuw richt­ing de 50 – 51 dol­lar terug. Voor­lop­ig ga ik daar niet vanu­it maar we moeten er alti­jd wel reken­ing mee houden.

AEX:


DAX:

S&P 500:


Dow Jones:


Dow Trans­port:


Brent Olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.