Beursdagboek Trader Guy 4 september 2018, 16:19

...

Wall Street nu ook mee omlaag, DAX en AEX zeer zwak

4 september 2018, 16:19 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)


Een zeer slechte dag voor de indices in Europa die van­mor­gen nog even­t­jes mooi in de plus ston­den net na de open­ing, daar­na ging het snel en staan zow­el de AEX als de DAX rond hun laag­ste stand van 2 weken gele­den. Deze keer zien we dat Wall Street ook wat moeil­ijk­er voor de dag komt, zou de dal­ing ook daar nu wor­den ingezet? Het ligt nog niet aan Ama­zon want dat aan­deel sprokkelt er weer 20 dol­lar bij, niet te geloven maar wel een feit. Het is wacht­en op een oplawaaier van jew­el­ste bij de tech-aan­de­len en dan denk ik dat Ama­zon ook een jas­je uit kan doen. Voor­lop­ig nog sterk en zek­er ook breek­baar, stelt u zich eens voor als zo’n aan­deel een keer niet kan vol­doen aan de verwachtingen?

Hoe dan ook weer een verdeeld beeld van­daag, diver­gen­ties wederom. Europa fors lager maar Wall Street volop met twi­jfels over het ver­volg. De dal­ing zal ook daar wel komen maar het is echt wacht­en op een avond waar de indices een keer 1,52% verliezen.

AEX:
De AEX kent een slechte dag want na de hogere open­ing zakt de index meteen met grote stap­pen richt­ing de bodem van 2 weken gele­den. De index mag niet onder de 549 – 550 pun­ten zakken want dan komt plots de 538 in beeld, let op de grafiek dat de index nu op het 200-MA leunt. Zo is het duidelijk aan het wor­den dat de index er slecht voorstaat. Zoals ik aan­gaf wou ik short rond de 562 maar dat werd net niet gehaald van­mor­gen, dan heb ik besloten op de Nas­daq of de Dow te pakken omdat Wall Street nog ver achter bli­jft mocht er een cor­rec­tie komen.

DAX:
De DAX zakt ook verder door en komt zo al tot het doel dat ik aan­gaf vorige week, ook de DAX wou ik er net zoals de AEX graag als short bij­pakken maar het doel 12.400 waar ik mijn doel in gedacht­en had werd niet behaald. Daarom heb ik dus de indices op Wall Street gekozen van­mor­gen. Onder de 12.150 pun­ten kan de DAX naar de 12.000 en zelfs naar de 11.850 pun­ten terug. Weer­stand nu de 12.250, de 12.350 en de 12.400 pun­ten. De DAX ger­aakt maar niet uit de down­trend, het 20‑, 50- en 200-MA liggen ver weg nu

Dow Jones:
De Dow Jones begint de week zwak maar een echt ste­vige move omlaag is er nog niet net na de open­ing, de ste­un rond de 25.780 kan de dal­ing nog even tegen­houden maar zodra de Dow onder dat niveau zakt is het ook snel over en out denk ik. Daar­na ste­un rond de 25.600 en de 25.400 pun­ten, nadi­en de 25.200 en de 25.000 pun­ten als ste­un. Nog­maals zeg ik dat de cor­rec­tie wel voor de deur staat maar het is moeil­ijk om exact het momen­tum te vin­den waar er grotere stap­pen omlaag wor­den gezet. Tot dan neem ik kleine posi­ties op de indices in en pak waar het kan snel de winst. Als een index zoals de Dow Jones waar we nu net een posi­tie short hebben lopen plots verder zakt dan zijn we in ieder geval mee met een aan­vaard­bare posi­tie. Weer­stand nu de 26.000, de 26.150 en de top­zone rond de 26.630 punten.

US Mar­kets Trad­ing:
Vanaf nu kunt u onze abon­nementen proberen tot 1 novem­ber voor €39, gis­teren wel moeten switchen van short naar long en dus werd er ver­lies genomen. De shorts wer­den gekocht door dat er een dubbele top stond op Wall Street maar die werd door­bro­ken. Er lopen nu wat posi­ties waarmee we de komende dagen kun­nen scoren, u kunt deze nog aankopen zodra u lid wordt. De markt bli­jft volatiel genoeg de komende peri­ode. U kunt mee­doen door lid te worden …

Mee­doen kan via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber voor 39Inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Dow Jones:

Grafiek Nas­daq:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart



...

Europa herpakt zich amper, Wall Street hertest toppen?

4 september 2018, 08:48 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Van­daag kri­j­gen we in ieder geval weer een nor­male beurs­dag nu Wall Street de week opstart. We zien hogere futures waar­door de markt hoger kan opstarten na het lange week­end al moeten we natu­urlijk de open­ing rond 15:30 afwacht­en om er meer zicht op te kri­j­gen. Zo te zien wil Wall Street opnieuw richt­ing de top­zone (Nas­daq en S&P 500) want de S&P future staat rond de 2910 pun­ten, de Nas­daq future zien we 25 pun­ten hoger vanmorgen.

Van­mor­gen probeert de AEX de 560 weer te door­breken, de DAX zien we iets boven de 12.350 pun­ten ope­nen. Bij de AEX weer­stand rond de 562 en 564, bij de DAX rond de 12.350 en de 12.400 pun­ten. De vraag is nu of bei­de indices (en de rest hier in Europa) het her­s­tel kun­nen vasthouden maar alles hangt samen met het ver­loop op Wall Street lat­er vandaag.

Cor­rec­tie Wall Street nu snel op komst?
Wel is het zo dat mocht er een cor­rec­tie op de rails staan op Wall Street we hier ook lang nog niet klaar zijn waar­door de AEX en de DAX richt­ing de bodems van 2 weken gele­den terug kan, dat is een sce­nario waar ik in ieder geval reken­ing mee bli­jf houden. Het begint er alle­maal een beet­je gevaar­lijk uit te zien, Europa anticipeert de afgelopen week al op een dal­ing, op Wall Street zal de dal­ing mogelijk met geweld moeten komen want er klop­pen veel zak­en niet door de grote diver­gen­ties die we zien tussen sec­toren op Wall Street zelf en vooral met het ver­loop op de andere mark­ten wereld­wi­jd. Op Wall Street zie dat er al een groot aan­tal aan­de­len ron­dom of zelf al onder hun 50- en 200-MA staan ter­wi­jl de indices nog vrolijk doorsti­j­gen gedra­gen door slechts enkele al te dure aan­de­len. Dan heb ik bijvoor­beeld over Apple en Ama­zon die bij­na alleen de laat­ste 2 – 3% van de sti­jging voor hun reken­ing nemen. Het is in ieder geval mijn visie, via de analy­ses die ik maak en vooral ook de log­i­ca en mijn mark­t­gevoel dat op veel fron­ten aangeeft dat er iets groots aan zit te komen op Wall Street. Met deze gedachte ben ik zek­er niet de enige, veel grote han­de­laren op Wall Street wor­den ook nogal scep­tisch over de gang van zaken.

US Mar­kets Trad­ing:
Vanaf nu kunt u onze abon­nementen proberen tot 1 novem­ber voor €39, vri­jdag hebben we een mooie winst kun­nen nemen op de AEX, DAX en CAC 40. De shorts wer­den gekocht rond de weer­stand en rond de ste­un weer verkocht. Er lopen nu nog wat posi­ties op de indices op Wall Street waarmee we de komende week mogelijk mee kun­nen scoren, u kunt deze nog aankopen zodra u lid wordt. De markt bli­jft in ieder geval volatiel genoeg de komende peri­ode. U kunt mee­doen door lid te worden …

Mee­doen kan via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber voor 39Inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:
De AEX zakt na diverse pogin­gen om boven de 564 – 565 te ger­ak­en dan uitein­delijk verder door, de 558 laat nu wat ste­un zien waar­door de index nu wat her­s­tel laat zien om weer boven de 560 te ger­ak­en. Voor­lop­ig houden we die 558 in de gat­en als de eerste belan­grijke ste­un richt­ing een verdere dal­ing want onder die 558 kan de AEX redelijk snel naar de 549 – 550 ofwel de bodem van 2 weken gele­den. Op de grafiek zien we nu ook mogelijk een lagere top. Weer­stand nu eerst de 562 en lat­er rond de bek­ende zone 564 – 565.

DAX:
De DAX kon de ste­un op 12.500 vorige week niet vasthouden en zakt verder terug tot onder de 12.400 pun­ten, maandag moest de DAX al tot de 12.300 terug. Onder die 12.400 ziet het er hoe dan ook al veel slechter uit voor de DAX, in feite kan de index de bodem van 2 weken gele­den die rond de 12.150 pun­ten uitkomt weer gaan opzoeken. Ste­un nu eerst nog de 12.350, lat­er de 12.250 en de 12.150 pun­ten waar de bodem wacht. Weer­stand nu de 12.400 en de 12.500 pun­ten, met pas ver daar­boven het 200-MA rond de 12.700 pun­ten. Opval­lend bli­jft dat de DAX maar niet vooruit ger­aakt bekeken over een lan­gere periode.

Alles hangt uit­er­aard samen met Wall Street waar Ama­zon en Apple de indices nog steeds van vol­doende brand­stof voorzien waar­door de impuls nog bli­jft aan­houden, met een sterk Wall Street doet Europa al niet mee dus moet u zich eens inbeelden wat de DAX (en de AEX) zullen doen zodra Wall Street het ook voor een tijd­je goed zal vin­den rond deze hoge standen, ik verwacht dat dit niet echt lang meer gaat duren.

Dow Jones:
De Dow Jones zakt terug tot rond of net onder de 26.000 pun­ten en dat is in ieder geval een belan­grijke waarne­m­ing wat betre­ft de korte ter­mi­jn. De vol­gende ste­un wacht rond de 25.780 met daaron­der de 25.600 pun­ten. Mocht de dal­ing doorzetten de komende week dan bereiken we denk ik snel die 25.600 waar de vorige top wacht en wat nu mogelijk doel kan wor­den. Weer­stand eerst de 26.10026.150 pun­ten, lat­er de top­zone rond de 26.600 pun­ten. De Dow Jones zakt nog niet verder door omdat de Nas­daq voor­lop­ig de toon aangeeft, lang kan het niet meer duren met som­mige aan­de­len bin­nen de tech sec­tor die nu echt de pan uitri­jzen. De recente run omhoog voelt niet goed aan vooral door dat de gehele markt niet het­zelfde ver­loop laat zien, we zit­ten met diver­gen­ties op Wall Street, som­mige sec­toren kun­nen de run omhoog niet volgen.

Nas­daq:
De tech aan­de­len willen voor­lop­ig nog van geen dal­ing weten, Ama­zon en Apple die het zwaarst wegen bin­nen deze index stomen verder door met weer nieuwe All Time Highs op de bor­den vri­jdag. Er komt hoe dan ook een behoor­lijke cor­rec­tie op de sti­jging van de afgelopen maand maar de vraag is wan­neer het moment komt dat men er genoeg van heeft. De Nas­daq bli­jft dus aan de bovenkant hangen, geen nieuw record vri­jdag maar de draai omlaag van don­derdag werd ook niet ver­vol­gd. Weer­stand nu de 8133 met daar­boven weer een gebied zon­der weer­stand, of het nog gaat lukken om veel hoger te ger­ak­en moeten we afwacht­en nu. Ste­un bli­jft de vorige top rond de 7932 pun­ten, lat­er de 7830 waar we ook nog een vorige top zien. Verder zien we het 50-MA rond de 7800 pun­ten uitkomen, het 200-MA rond de 7350 pun­ten, opmerke­lijk is dat de index wel heel ver boven het 200-MA staat nu, bij­na 650 pun­ten ofwel meer dan 8%.

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Dow Jones:

Grafiek S&P 500:

Grafiek Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.