Beursdagboek Trader Guy 7 september 2018, 08:46

...

AEX geraakt niet in herstelfase, Dow blijft bovenin hangen

7 september 2018, 08:46 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Europa kan zich maar niet her­pakken, de AEX ver­l­lor gis­teren weer ruim 7 pun­ten, de DAX moest ook weer 85 pun­ten inlev­eren. Tij­dens de eerste 2 uren van de han­del leek het erop dat er her­s­tel zou komen maar dat werd behoor­lijk snel weer ingeleverd met als gevolg dat de markt opnieuw enkele belan­grijke ste­un­pun­ten door­brak. Ook Wall Street had een moeil­ijke sessie via de Nas­daq en de andere tech­nolo­gie indices, alleen de Dow Jones kon totaal tegen de trend in wat hoger afs­luiten vooral door sec­tor­ro­tatie maar de 26.000 pun­ten zorgt wel nog voor de nodi­ge weer­stand. De vraag is nu of de markt de dal­ing verder door zal zetten na dat er bij meerdere indices toch al behoor­lijk wat af is? Vooral de Dow Jones die dez­er dagen ver achterbli­jft kan nog een inhaal­race inzetten naar bene­den toe, we zullen het zien de komende sessies. Het ziet er alle­maal niet goed uit, de mark­ten kri­j­gen het plots heel moeil­ijk, de maan­den sep­tem­ber en okto­ber kun­nen wel eens zor­gen voor behoor­lijke win­st­ne­min­gen. De diver­gen­tie tussen Wall Street aan de ene kant en Europa aan de andere kant wordt nu wel behoor­lijk groot, wie zal wie vol­gen de komende weken? Europa lonkt al naar de bodems van begin dit jaar en vorig jaar, Wall Street staat op zich nog heel hoog door dat vooral de Dow Jones aan de bovenkant bli­jft hangen.

Ik probeer in ieder geval een strate­gie te bedenken om te han­de­len tij­dens deze grote uit­sla­gen, zo richt­en we ons op de Dow Jones en kijk ik naar mogelijkhe­den via een her­s­tel bij de AEX en de DAX. Ook de Nas­daq hou ik in de gat­en om weer wat mee te doen waar het kan. U kunt mee­doen door lid te wor­den, dan kri­jgt u de voorstellen per mail en SMS. In een dal­ende markt kan ik me goed onder­schei­den en wil ik ook klaar staan om wat te doen ron­dom de bodems. Dat is wel moeil­ijk maar we kri­j­gen zek­er kansen als we vol­gens de regels handelen.

US Mar­kets Trad­ing:
Via onze abon­nementen hebben we al enkele posi­ties met een mooie winst kun­nen sluiten gis­teren en ik voorzie dat er nog veel meer kansen komen om op te han­de­len via de mooie beweg­in­gen die ik verwacht de komende weken. Deze maand staan we met de abon­nementen al mooi in de plus, vooral Guy Trad­ing en TA- Aan­de­len en Indices ger­ak­en we al richt­ing de €1000 winst.

U kunt een abon­nement naar keuze uit­proberen tot 1 novem­ber voor €39, De markt bli­jft in ieder geval volatiel genoeg de komende peri­ode. Bij Sys­teem Trad­ing kunt u al mee­doen met €1500, daar nemen we max­i­maal 2 posi­ties gelijk­ti­jdig op.

Mee­doen kan via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber voor 39
Inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:
De AEX zakt verder door en bereikt al de zone 538 – 540 waar ik ste­un verwacht voor een (korte) rebound, eerder dacht ik dat de index al rond de 544 – 545 voor even zou draaien maar ook die ste­un werd gis­teren moeit­eloos door­bro­ken. Sinds dins­dag waar de AEX bij­na de 562 aan­tik­te zien we de index nu al 22 pun­ten lager uitkomen. Ste­un dus de 538 – 540 zone nu, lat­er de 532, de 528 en de 517 pun­ten. Weer­stand verwacht ik nu rond de 544 – 545 en lat­er rond de 549 – 550 pun­ten. Pas boven de 550 pun­ten kan de AEX uit­breken maar zoals het er nu naaruit ziet zal dat moeil­ijk worden.

DAX:
De DAX zakt net zoals de AEX verder door en komt zo al behoor­lijk ver onder het doel dat ik vorige week al aan­gaf (12.150), onder die 12.150 pun­ten zien we dat nu al de vol­gende ste­un rond de 12.000 pun­ten al onder druk staat en de index voor het eerst sinds lange tijd onder de 12.000 pun­ten sluit. Nu de DAX onder die 12.000 pun­ten terecht is gekomen kan de index snel richt­ing de 11.850 pun­ten waar er een zeer belan­grijke ste­un wacht, daar komen meerdere bodems van begin dit jaar en vorig jaar uit. Weer­stand nu de 12.000, de 12.150 en de zone 12.35012.400 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones kon ste­un vin­den rond de 25.780 pun­ten eerder deze week maar de index her­pakt zich opnieuw richt­ing de 26.000 pun­ten waar de Dow Jones even boven ger­aak­te gis­teren, daar zien we nu toch wat weer­stand uitkomen want de index ger­aakt er ook niet van los. Dat is logisch aangezien alle andere indices wel inlev­eren de afgelopen dagen, het is dan ook de vraag waarom de Dow Jones niet mee­doet met de win­st­ne­min­gen? Sec­tor­ro­tatie zou wel eens de oorza­ak kun­nen zijn, het geld gaat uit de tech naar de BIG-Caps ofwel de Dow Jones aan­de­len en dat is iets wat we niet zien in Europa waar de dal­ing over de gehele lijn te zien is.

Weer­stand nu de 26.000 met net daar­boven de 26.150, lat­er de top­zone rond de 26.630 pun­ten. De eerste ste­un zien we rond de 25.780 pun­ten, daar werd de dal­ing eerder deze week nog even tegen­houden. De Dow Jones kan daar wel weer snel naar­toe als de druk op de mark­ten bli­jft aan­houden, zodra de Dow onder die 25.780 pun­ten zakt is het ook snel over en out denk ik, daar­na ste­un rond de 25.600 en de 25.400 pun­ten, nadi­en de 25.200 en de 25.000 pun­ten als steun.

Nas­daq:
De Nas­daq bli­jft onder druk staan en kon gis­teren draaien ron­dom de ste­un­li­jn, wel sluit de Nas­daq net onder de oude top die we zien op 7932 pun­ten. Het was de 2e dag op rij dat de index fors ver­loor, intra­day zag het er zelfs gevaar­lijk uit want als de index onder de dubbele ste­un sluit moeten we reken­ing houden met veel meer dal­ing. Wel is het zo dat onder de ste­un­li­jn het 50-MA rond de 7820 pun­ten nog kan wor­den opge­zocht, dat zou dan de laat­ste hou­vast kun­nen wor­den wat betre­ft de Nas­daq, als de index ook daaron­der terecht komt is het over en uit met de korte ter­mi­jn uptrend en kan er mogelijk nog veel meer van de index af de komende weken. We houden het in de gat­en, de markt ziet er slecht uit nu, ik had een rebound verwacht maar ook die bli­jft voor­lop­ig uit. Opval­lend is dat de Dow Jones niet vol­gt omlaag, het lijkt erop dat het geld meteen weer in andere sec­toren terecht komt in tegen­stelling tot wat we zien in Europa.

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Dow Jones:

Grafiek Nas­daq:

Grafiek S&P 500:


Grafiek Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.