Beursdagboek Trader Guy 8 september 2018, 10:27

...

Wall Street twijfelt rond steunzone, zware week AEX en DAX

8 september 2018, 10:27 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Europa kan maar niet her­stellen, de indices zetten weer een lagere bodem en dreigen nu ook om belan­grijke ste­un­pun­ten te door­breken, alleen de CAC 40 kan zich nog kalm houden voor­lop­ig maar ook daar drukt de index op een belan­grijke ste­un die maar beter niet door­bro­ken wordt. Bij de CAC 40 is dat de 5250 pun­ten, bij de DAX die 538 pun­ten en bij de DAX nu de 11.850 pun­ten. Het kraakt aan de onderkant bij alle 3 deze indices die ruim onder hun belan­grijke MA’s staan momenteel. Op week­ba­sis ver­loor de CAC bij­na 3%, de AEX ver­loor met 20 pun­ten ruim 3.5% ter­wi­jl de DAX met 400 pun­ten ver­lies ruim 3% ver­loor op week­ba­sis. Zoals de tech­nis­che indi­caties weergeven kan er de komende week na een klein her­s­tel weer een grote move omlaag komen maar zoals ik al aan­gaf zal dat via Wall Street moeten komen.

Wall Street ver­loor vooral via de Nas­daq fors, de index ver­loor op week­ba­sis 207 pun­ten ofwel 2,5%, de S&P 500 liet slechts 1% (30 pun­ten) liggen ter­wi­jl de Dow Jones 50 pun­ten lager sluit over de gehele week bekeken wat niks voorstelt. Zoals ik al aan­gaf, als het op Wall Street alle­maal nog moet begin­nen, en de top­pen er staan, we hier in Europa best ook nog een extra tik omlaag kun­nen verwacht­en. Zoals ik al aan­gaf moeten we nu rustig bli­jven en de markt zo goed als het kan vol­gen via de volatiliteit die er nu is.

Ik probeer in ieder geval een strate­gie te bedenken om te han­de­len tij­dens deze grote uit­sla­gen, zo richt­en we ons op de Dow Jones en kijk ik naar mogelijkhe­den via korte her­s­tel momenten bij de AEX en de DAX. Ook de Nas­daq hou ik in de gat­en om weer wat mee te doen waar het kan. U kunt mee­doen door lid te wor­den, dan kri­jgt u de voorstellen per mail en SMS. In een dal­ende markt kan ik me goed onder­schei­den en wil ik ook klaar staan om wat te doen ron­dom de bodems. Dat is wel moeil­ijk maar we kri­j­gen zek­er kansen als we vol­gens de regels handelen.

US Mar­kets Trad­ing:
Via onze abon­nementen hebben we al enkele posi­ties met een mooie winst kun­nen sluiten gis­teren en ik voorzie dat er nog veel meer kansen komen om op te han­de­len via de mooie beweg­in­gen die ik verwacht de komende weken. Deze maand staan we met de abon­nementen al mooi in de plus, vooral Guy Trad­ing en TA- Aan­de­len en Indices ger­ak­en we al richt­ing de €1000 winst.

U kunt een abon­nement naar keuze uit­proberen tot 1 novem­ber voor €39, De markt bli­jft in ieder geval volatiel genoeg de komende peri­ode. Bij Sys­teem Trad­ing kunt u al mee­doen met €1500, daar nemen we max­i­maal 2 posi­ties gelijk­ti­jdig op.

Mee­doen kan via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber voor 39
Inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:
De AEX zakt verder door en bereikt al de zone 538 – 540 waar ik ste­un had verwacht voor een (korte) rebound maar ook deze ste­un werd door­bro­ken met als gevolg dat er intra­day al even 534 op de bor­den ver­scheen. Sinds dins­dag waar de AEX bij­na de 562 aan­tik­te zien we dat de index nu al tot 28 pun­ten lager uitk­wam intra­day en dat noe­men we toch een behoor­lijke dal­ing (5%). Richt­ing het slot kon de AEX zich her­pakken om rond de 538 pun­ten te sluiten waar ik eerder dus ste­un had verwacht. Ste­un nu dus de 538, lat­er de 534 waar de AEX vri­jdag rond terecht kwam met daar snel onder de 528 en de 517 pun­ten. Het is wel zo dat Wall Street nog moet starten met de dal­ing mocht die er komen, daarom lijkt die 517 plots weer mogelijk voor de AEX de komende weken. Weer­stand verwacht ik nu rond de 538 (ook ste­un dus), lat­er de 541 en de 544 – 545 pun­ten. Pas boven de 550 pun­ten kan de AEX uit­breken maar zoals het er nu naaruit ziet zal dat moeil­ijk worden.

DAX:
De DAX zakt net zoals de AEX verder door en komt zo al behoor­lijk ver onder het doel dat ik vorige week al aan­gaf (12.150), onder die 12.150 pun­ten zien we dat nu al de vol­gende ste­un rond de 12.000 pun­ten duidelijk werd door­bro­ken zodat de DAX nu voor de 2e dag op rij onder die 12.000 pun­ten sluit. Intra­day moest de index al bij­na terug tot de 11.850 pun­ten waar er een zeer belan­grijke ste­un wacht, daar komen meerdere bodems van vorig jaar en vooral begin dit jaar uit, een zeer belan­grijke ste­un voor de DAX die maar beter niet door­bro­ken wordt, als dat wel gaat gebeuren dan zie ik snel de 11.500 pun­ten ver­schi­j­nen. Weer­stand nu de 12.000, de 12.150 en de zone 12.35012.400 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones moest gis­teren na de nieuwe plan­nen om pro­ducten uit Chi­na extra te belas­ten inlev­eren maar de index kon wederom ste­un vin­den rond de 25.780 pun­ten, net zoals eerder deze week her­pakt de index zich opnieuw richt­ing de 26.000 pun­ten waar de Dow Jones in ieder geval nog niet boven ger­aakt, daar zien we nu toch wat weer­stand uitkomen. Dat is logisch aangezien alle andere indices wel inlev­eren de afgelopen week, het is dan ook de vraag waarom de Dow Jones voor­lop­ig nog niet mee­doet met de win­st­ne­min­gen? Sec­tor-rotatie zou wel eens de oorza­ak kun­nen zijn, het geld gaat uit de tech naar de BIG-Caps ofwel de Dow Jones aan­de­len en dat is iets wat we niet zien in Europa waar de dal­ing over de gehele lijn te zien is. Meestal is dat ook de laat­ste stap in de cyclus, als men zoekt naar vei­ligheid dan kan je inder­daad deze stap verwacht­en maar na een tijd­je zal men ook daar tijdelijk winst nemen. De Dow verwacht ik de komende week in ieder geval ook lager maar eerst die 25.780 pun­ten in de gat­en houden nu.

Weer­stand dus eerst de 26.000 met net daar­boven de 26.150, lat­er de top­zone rond de 26.630 pun­ten. De eerste ste­un zien we rond de 25.780 pun­ten, daar wordt de dal­ing nog even tegen­houden. De Dow Jones kan daar zoals we vri­jdag hebbben gezien snel naar­toe als de druk op de mark­ten bli­jft aan­houden, zodra de Dow onder die 25.780 pun­ten zakt verwacht ik ook bij de Dow een grotere move omlaag. We zien daar­na ste­un rond de 25.600 en de 25.400 pun­ten, lat­er de 25.200 en de 25.000 pun­ten als steun.

Nas­daq:
De Nas­daq kri­jgt het moeil­ijk, de index zakt voor de 4e sessie na elka­ar, zakt onder de oude top (7932) en drukt nu op de oplopende en zeer belan­grijke lan­gere ter­mi­jn ste­un­li­jn. Als de index onder de 7900 terecht komt verwacht ik dat het voor een tijd­je over en uit is wat betre­ft de uptrend, wel let­ten we nog op de 7830 pun­ten waar er ook nog een oude top uitkomt en waar ook het 50-MA wacht. Op zich moet die ste­un min­der sterk zijn dan die tussen de 7900 en 7932 pun­ten maar het is wel een ste­un die belan­grijk is. Weer­stand nu de oude top rond de 7932 pun­ten, lat­er de 8030 en de 8130 pun­ten, de Nas­daq staat na het geweld omlaag van de afgelopen week al ruim 200 pun­ten onder de hoog­ste stand.

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Dow Jones:

Grafiek Nas­daq:

Grafiek S&P 500:


Grafiek Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.