Beursdagboek Trader Guy 5 september 2018, 16:54

...

Zware sessie voor de Nasdaq, AEX en DAX zakken verder

5 september 2018, 16:54 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)


Europa weer een slechte dag met de AEX onder de 549 – 550 pun­ten en de DAX onder de 12.150 pun­ten en dan weten we meteen dat het er slecht uitzi­et voor het ver­volg. De AEX staat nu ook onder het 200-MA, de DAX staat daar al een hele tijd onder. Zo ligt de weg plots open richt­ing de vol­gende ste­un, bij de AEX zal dat de 544 – 545 en de 538 pun­ten ter­wi­jl dat bij de DAX de 12.000 en de 11.850 pun­ten is. Dat zijn de richtli­j­nen voor wat betre­ft Europa en dat ziet er niet goed uit. Wel kun­nen we tussendoor natu­urlijk nog een her­s­tel kri­j­gen, dat zal dan vol­gens mij een sell the ral­ly moment wor­den want nu Wall Street het ook moeil­ijk­er kri­jgt verwacht ik hier toch een diepere dal­ing, zek­er nu de bodem van 2 weken gele­den makke­lijk werd achterge­lat­en vandaag.

Wall Street begint nu ook ste­vig te dalen onder lei­d­ing van de Nas­daq waar vooral Apple en Ama­zon gas terug nemen, het werd meer dan tijd. De Nas­daq kan nu terug naar de vorige top die rond de 7932 pun­ten wacht, daar zal moeten blijken of er genoeg ste­un wacht rond die oude top, nog­maal gezien zou je daar in ieder geval een test verwacht­en met een kort of lang her­s­tel vanaf dat punt maar als de Nas­daq onder die ste­un zakt dan kun­nen er meer prob­le­men ontstaan. Veel zal afhangen van wat Ama­zon en Apple gaan doen, daar ligt de sleu­tel voor het ver­volg de komende weken ofwel richt­ing de 3e kwartaal­ci­jfers op Wall Street.

US Mar­kets Trad­ing:
Vanaf nu kunt u onze abon­nementen proberen tot 1 novem­ber voor €39, gis­teren wel moeten switchen van short naar long en dus werd er ver­lies genomen. De shorts wer­den gekocht door dat er een dubbele top stond op Wall Street maar die werd door­bro­ken. Er lopen nu wat posi­ties waarmee we de komende dagen kun­nen scoren, u kunt deze nog aankopen zodra u lid wordt. De markt bli­jft volatiel genoeg de komende peri­ode. U kunt mee­doen door lid te worden …

Mee­doen kan via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber voor 39Inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:
De AEX kent wederom een zeer slechte dag en zakt makke­lijk tot onder de 549 – 550 pun­ten waar de bodem van 2 weken gele­den lag. Nu de index verder zakt komt plots de 538 in beeld als doel, tussendoor wel nog wat ste­un rond de 544 – 545 pun­ten. De AEX sluit nu ook onder het 200-MA en dat is geen goed teken voor het ver­volg in ieder geval. Weer­stand nu de 549 – 550 pun­ten, lat­er de 554 – 555 en de 558 – 560 punten.

DAX:
De DAX zakt ook verder door en komt zo al tot het doel dat ik aan­gaf vorige week, onder die 12.150 pun­ten kan de DAX snel richt­ing eerst de 12.000 en lat­er naar de 11.850 pun­ten terug. Weer­stand nu de 12.150, de 12.250 en de zone 12.35012.400 pun­ten. De DAX ger­aakt maar niet uit de down­trend, het 20‑, 50- en 200-MA liggen ver weg nu

Dow Jones:
De Dow Jones kan dus rond de 25.780 pun­ten ste­un vin­den, daar kan de dal­ing nog even tegen­houden wor­den maar het is wel zo dat het er over de gehele lijn zwak­jes uitzi­et. De Dow probeerde weer in de plus te ger­ak­en van­daag maar we zien snel dat de index weer mee moet omlaag. Zodra de Dow onder die 25.780 pun­ten zakt is het ook snel over en out denk ik, daar­na ste­un rond de 25.600 en de 25.400 pun­ten, nadi­en de 25.200 en de 25.000 pun­ten als ste­un. Weer­stand nu de 26.000, de 26.150 en de top­zone rond de 26.630 punten.

Nas­daq:
De Nas­daq laat het nu uitein­delijk ook los, duidelijk zelfs als we naar de open­ing en het eerste uur kijken, de index zakt 125 pun­ten en lijkt regel­recht richt­ing de oude top rond de 7932 pun­ten. Ste­un nu dus die 7932 pun­ten, lat­er als de index daaron­der zakt ste­un rond de 7810 waar we het 50-MA zien uitkomen nu, lat­er de 7750 pun­ten. Weer­stand nu de 8025 en de top­zone rond de 8133 pun­ten waar de hoog­ste stand ooit wacht. Nog­maals geef ik aan dat veel zal afhangen van hoe het verder gaat met Ama­zon en Apple die van­daag behoor­lijk moeten inleveren.

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Dow Jones:

Grafiek Nas­daq:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart



...

Europa naar bodems, Wall Street krijgt het moeilijk nu

5 september 2018, 09:04 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


We zien van­mor­gen opnieuw over­al lagere koersen op de bor­den, het lijkt erop dat zow­el de AEX als de DAX weer inlev­eren via de futures. De futures op Wall Street staan ook weer lager, de Nas­daq tot 25 pun­ten, de S&P future tot rond de 10 pun­ten. Alle­maal nog niet over­dreven maar het lijkt er wel op dat er iets op komst is nu het moeil­ijk gaat om verder door te stoten. Van­mor­gen zien we dat ook Azië het moeil­ijk kri­jgt want de Hang Seng laat meer dan 2% liggen, de Nikkei een halve pro­cent, andere indices in Azië zakken ook weg nu.

Europa kreeg al een behoor­lijke tik om de oren gis­teren om zo weer de lows van 2 weken gele­den op te zoeken, opval­lend is dat zow­el de AEX, de DAX en de CAC 40 de afgelopen dagen weer hele­maal terug moeten richt­ing de bodems van 2 weken gele­den, en dat is geen best sig­naal. Het is nu hoe dan ook wacht­en op het verdere ver­loop van Wall Street waar de Nas­daq nu langza­am terug begint te lopen na een sterke peri­ode. Op het pro­gram­ma leek nog te staan dat het aan­deel Ama­zon even de 1000 mil­jard aan mark­t­waarde aan zou tikken wat dan ook gebeurde een goed uur na de open­ing (aan­deel op 2050 dol­lar). Zo ziet u dat de over­dri­jv­ing nog steeds aan­wezig is, alle­maal goed en wel wat betre­ft Ama­zon maar zo’n bedri­jf is enorm kwets­baar economisch bekeken want u wil niet weten hoe snel zo’n aan­deel kan wegza­kken als er ook maar even een vlieg in de soep komt, maar cijfer­matig moest die mark­t­waarde wel weer op de bor­den komen uiteraard.

We zullen het zien de komende dagen, over­dri­jv­ing kan lang aan­houden maar de afreken­ing wordt hoe dan ook cash betaald. Opval­lend bli­jft dat de laat­ste sti­jging slechts door pak­weg 25% van de aan­de­len wordt gedra­gen en dat is een gevaar­lijke con­sta­ter­ing. Wall Street zit dus volop met twi­jfels over het ver­volg, de dal­ing zal ook daar wel komen maar het is echt wacht­en op een avond waar de indices een keer 1,52% ver­liezen. Europa zal vol­gen, dat is een feit helaas.

US Mar­kets Trad­ing:
Via onze abon­nementen hebben we al enkele posi­ties kun­nen opne­men en ik voorzie dat er veel meer kansen komen om op te han­de­len op via de mooie beweg­in­gen die ik verwacht de komende weken. U kunt een abon­nement naar keuze uit­proberen tot 1 novem­ber voor €39, De markt bli­jft in ieder geval volatiel genoeg de komende peri­ode. Bij Sys­teem Trad­ing kunt u al mee­doen met €1500, daar nemen we max­i­maal 2 posi­ties gelijk­ti­jdig op.

Mee­doen kan via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber voor 39
Inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:
De AEX kende een slechte sessie want na de hogere open­ing moest de index meteen met grote stap­pen richt­ing de bodem van 2 weken gele­den. De index mag nu in feite niet onder de 549 – 550 pun­ten zakken want dan komt plots de 538 in beeld, let op de grafiek dat de index nu op het 200-MA leunt. Zo is het duidelijk aan het wor­den dat de index er slecht voorstaat. Zoals ik al aan­gaf was het de bedoel­ing om short te gaan rond de 562 maar dat doel werd net niet gehaald gis­teren na de open­ing, daarom heb ik besloten om de Nas­daq of de Dow te pakken toen ze nog rond hun top uitk­wa­men omdat Wall Street ver achter bli­jft mocht er een cor­rec­tie komen over de gehele lijn.

DAX:
De DAX zakt ook verder door en komt zo al rond het doel dat ik aan­gaf vorige week (12.150), ook de DAX wou ik er net zoals de AEX graag als short bij­pakken gis­teren maar het doel 12.400 maar het doel dat ik in gedacht­en had werd net niet gehaald. Onder de 12.150 pun­ten kan de DAX snel verder inlev­eren richt­ing eerst de 12.000 en lat­er zelfs tot het vol­gende doel dat rond de 11.850 pun­ten uitkomt. Weer­stand nu de 12.250, de 12.350 en de 12.400 pun­ten. De DAX ger­aakt maar niet uit de down­trend, het 20‑, 50- en 200-MA liggen nu ver weg en dalen alle 3.

Dow Jones:
De Dow Jones begon de week zwak maar een echt ste­vige move omlaag is er nog niet, door de ste­un rond de 25.780 werd de dal­ing nog even tegen­houden maar zodra de Dow onder dat niveau zakt is het vol­gens mijn analyse snel over en out voor wat betre­ft de Dow Jones en Wall Street. Daar­na zien we ste­un rond de 25.600 en de 25.400 pun­ten, nadi­en de 25.200 en de 25.000 pun­ten als ste­un. Nog­maals geef ik dat de cor­rec­tie voor de deur staat maar het is moeil­ijk om exact het momen­tum te vin­den waar de grotere stap­pen omlaag wor­den gezet. Tot dan neem ik kleine posi­ties op de indices in en pak waar het kan snel de winst. Als een index zoals de Dow Jones waar we nu net een posi­tie short hebben lopen plots verder zakt dan zijn we in ieder geval mee met een aan­vaard­bare posi­tie. Weer­stand nu de 26.000, de 26.150 en de top­zone rond de 26.630 punten.

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Dow Jones:

Grafiek S&P 500:

Grafiek Nas­daq:

Grafiek Brent olie:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.