Beursdagboek Trader Guy 11 september 2018, 08:55

...

Dow lager, Transport fors hoger, AEX en DAX vlak

11 september 2018, 08:55 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


De markt bli­jft over de gehele lijn zwak momenteel, er zijn wel wat uitsch­i­eters zoals de Dow Trans­port die een nieuw record neerzette gis­teren maar de rest is aan het vecht­en om de ste­un te behouden. Zo her­pakt de AEX zich wat vanaf de bodem die vri­jdag rond de 534 werd gezet tot de weer­stand­zone 540 – 541 pun­ten, de DAX kan de 12.000 weer bereiken maar het gaat zek­er niet van harte, de index speelt ook van­mor­gen voor­beurs opnieuw met die 12.000 pun­ten grens. Wel een goeie 100 pun­ten boven de bodem van vri­jdag maar door de recente val omlaag bli­jven de BEARS in Europa aan zet. De kans dat de DAX snel weer tot rond de 11.850 en de AEX tot rond de 528 – 530 pun­ten zullen zakken bli­jft grot­er dan dat er een duurza­am her­s­tel komt. Let wel, alles is mogelijk momenteel, dus ook een ver­rass­ing omhoog kan ik niet uit­sluiten. Tech­nisch bekeken is de kans door de schade die werd opgelopen klein op her­s­tel en zek­er nu Wall Street in feite nog maar amper aan het cor­rigeren is.

Wat mij opvalt op Wall Street zijn de snelle sec­tor rotaties die er plaatsvin­den, dat wil zeggen dat beleg­gers het niet meer weten. De tech­nolo­gie werd in de uitverkoop gedaan maar het geld werd niet gepar­keerd, het werd eerst naar de Dow Jones aan­de­len gebracht maar ook vooral naar de toch cyclis­che Trans­port aan­de­len waar­door we daar nu een extreem omhoog zien met een nieuw record bij de Dow Trans­port index. Als beleg­gers het niet meer weten ontstaan er diver­gen­ties, ook zien we dan dat men maar wat doet ofwel zoek­ende is met twi­jfels en dat is het­geen er nu gaande is. Als de markt plots unaniem de zelfde richt­ing kiest dan verwacht ik dat men wel winst zal nemen en het geld voor een tijd­je (wacht­en op een bodem) aan de zijli­jn zal plaat­sen. Het is moeil­ijk uit te leggen maar de sit­u­atie zoals die nu is voor­spelt weinig goeds. Ik ben dus benieuwd hoe lang men het op die manier nog kan vol­houden. Hier en daar hoor je dat als de Trans­port omhoog gaat de rest zal vol­gen maar die gedachte gaat nu niet op denk ik. Het is meer wan­hoop dan realiteit, het is zoeken naar de laat­ste kansen die er in feite steeds min­der zijn na de BULL ral­ly van de afgelopen 10 jaar. Ik zou niet weten welke aan­de­len er niet te duur zijn op dit moment, ze kun­nen wel door de win­sten van de afgelopen jaren een redelijke K/W ver­houd­ing hebben maar zodra er een draai komt (win­sten nemen af) dan zal er in no-time een cor­rec­tie op de pri­js komen door dat dan de K/W snel op zal lopen. Toch iets om vanaf nu reken­ing mee te gaan houden en dat is de reden dat ik een grotere cor­rec­tie verwacht dan aan het begin van het jaar. We zit­ten op alle gebied rond de top, zow­el bij de beurzen als economisch bekeken …

US Mar­kets Trad­ing:
Via onze abon­nementen hebben we al enkele posi­ties met een mooie winst kun­nen sluiten eind vorige week, nu voorzie ik dat er mooie nieuwe kansen op komst zijn om op te han­de­len via de mooie beweg­in­gen die ik verwacht de komende weken. Deze maand staan we met de abon­nementen op een mooie de plus, vooral Guy Trad­ing en TA- Aan­de­len en Indices ger­ak­en we al richt­ing de €1000 winst.

U kunt een abon­nement naar keuze uit­proberen tot 1 novem­ber voor €39, De markt bli­jft in ieder geval volatiel genoeg de komende peri­ode. Bij Sys­teem Trad­ing kunt u al mee­doen met €1500, daar nemen we max­i­maal 2 posi­ties gelijk­ti­jdig op. Mee­doen kan via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber voor 39

U kunt nu inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:
De AEX kon zich gis­teren even­t­jes her­pakken tot de zone 540 – 541 waar ik nu weer­stand verwacht, daar­na denk ik dat de index een nieuwe dal­ing tot onder de bodem van vri­jdag kan inzetten lat­er deze week. Eerst ste­un rond de 538 pun­ten, lat­er de 534 en de 528 pun­ten. Als de AEX nog verder verzwakt, en dat zou heel goed kun­nen zodra men er op Wall Street ook genoeg van kri­jgt, dan zou de 517 – 520 pun­ten ofwel de bodems van eerder dit jaar wel eens een doel kun­nen wor­den. Eerst nog de ste­un rond de 538, lat­er de 534 en de 528 pun­ten als richt­pun­ten. Weer­stand nu de 540 – 541 pun­ten, lat­er de 544 – 545 en de 549 – 550 pun­ten. Pas boven de 550 pun­ten kan de AEX uit­breken maar zoals het er nu uitzi­et zal dat toch moeil­ijk worden.

DAX:
De DAX is bezig met een poging tot her­s­tel dat tot net boven de 12.000 pun­ten uitkomt gis­teren en van­mor­gen (future) maar tot nu toe zien we de index daar telkens weer inlev­eren. Weer­stand bli­jft nu die 12.000 pun­ten met daar­boven de 12.150 en de 12.250 pun­ten, ste­un nu rond de bodems van eind vorig jaar en begin dit jaar, de belan­grijke ste­un zien we in ieder geval rond de 11.850 pun­ten waar de index afgelopen vri­jdag al bij­na op terecht kwam. Onder de 11.850 pun­ten pas ste­un rond de 11.500 pun­ten. Het bli­jft moeil­ijk wat betre­ft de DAX, de index staat nu al vanaf juni-juli onder het 200-MA, in tegen­stelling tot Wall Street toch een groot ver­schil waar de indices nog niet onder dat 200-MA zijn geza­kt de afgelopen jaren.

Dow Jones:
De Dow Jones kon al een paar keer ste­un vin­den rond de 25.780 pun­ten maar telkens her­pakt de Dow Jones zich opnieuw richt­ing de 26.000 pun­ten waar er een redelijk zware weer­stand wacht. De 26.000 met daar net boven de 26.150, lat­er de top­zone rond de 26.630 pun­ten bli­jven de richt­pun­ten omhoog bij een uit­braak boven de weer­stand. De eerste belan­grijke ste­un zien we rond de 25.780 pun­ten, zodra de Dow onder die 25.780 pun­ten zakt is het denk ik snel over en uit, daar­na ste­un rond de 25.600 en de 25.400 pun­ten, nadi­en de 25.200 en de 25.000 pun­ten als ste­un. We zien dez­er dagen veel zeer snelle sec­tor rotaties, dat is een moment waar beleg­gers het even niet weten en dat is zek­er geen goed teken.

Nas­daq:
De Nas­daq bli­jft des­on­danks een posi­tieve sessie onder druk staan en test nu duidelijk de ste­un­zone waar de oude top uitkomt met net daaron­der de de oplopende ste­un­li­jn die we onder de bodems vanaf begin feb­ru­ari zien, deze bei­de belan­grijke ste­un­pun­ten staan nu toch duidelijk onder druk waar­door men de Nas­daq daar probeert vast te houden. Onder dit gebied met ste­un zien we rond de 7835 pun­ten het 50-MA uitkomen, als de index ook daaron­der zakt is het tech­nisch bekeken denk ik snel voor­bij met de mid­lange ter­mi­jn uptrend en zou het wel eens kun­nen dat er nog veel meer dal­ing aan zit te komen gedurende de komende weken. We houden het goed in de gat­en, de markt ziet er naar mijn mening heel wat slechter uit dan pak­weg een paar weken gele­den, ik had al een rebound verwacht maar ook die komt niet echt op gang.

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Dow Jones:

Grafiek Nas­daq:

S&P 500:


Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.