Beursdagboek Trader Guy 12 september 2018, 09:17

...

Opmerkelijk herstel Wall Street, AEX vlak

12 september 2018, 09:17 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Het is vooral Wall Street dat de rest van de wereld in de tang bli­jft houden, de indices daar bli­jven aan de bovenkant hangen maar in de rest van de wereld is men nogal scep­tisch over het ver­loop daar. Op alle fron­ten wordt het duidelijk dat als het daar kraakt we met een groot prob­leem zit­ten. De markt wil niet afgeven, door een bek­ende waarne­m­ing zien we dat beleg­gers het niet meer weten. Men springt van de ene sec­tor naar de andere, eerst naar de Trans­port, dan naar de tech aan­de­len, daar­na weer de indus­trie enz… Rotatie bij de vleet, geen breed gedra­gen beweg­in­gen dus meer van de hak op de tak. Ik herin­ner mij dat we dan aan het einde van een cyclus terecht zijn gekomen, alle sec­toren zijn op dit moment veel te duur het­geen ik al een tijd aangeef. Let wel, mogelijk zijn de ver­houdin­gen nu nog in orde maar wat zodra de economie wat zal verzwakken? En dat laat­ste zal hoe dan ook weer een keer realiteit wor­den, dan zullen de aan­de­len op korte tijd veel te duur zijn. Op Wall Street wel te ver­staan want geen enkele andere markt zit met die hoge koers/​winst ver­houdin­gen als op Wall Street. Voor­lop­ig wacht­en we dus af en bek­ijken we de sit­u­atie met de nodi­ge aandacht. 

US Mar­kets Trad­ing:
Via onze abon­nementen hebben we al enkele posi­ties met een mooie winst kun­nen sluiten eind vorige week, nu voorzie ik dat er mooie nieuwe kansen op komst zijn om op te han­de­len via de mooie beweg­in­gen die ik verwacht de komende weken. Deze maand staan we met de abon­nementen op een mooie de plus, vooral Guy Trad­ing en TA- Aan­de­len en Indices ger­ak­en we al richt­ing de €1000 winst.

U kunt een abon­nement naar keuze uit­proberen tot 1 novem­ber voor €39, De markt bli­jft in ieder geval volatiel genoeg de komende peri­ode. Bij Sys­teem Trad­ing kunt u al mee­doen met €1500, daar nemen we max­i­maal 2 posi­ties gelijk­ti­jdig op. Mee­doen kan via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber voor 39

U kunt nu inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:
De AEX moest eerst weer wat inlev­eren maar via de ste­vige ral­ly na de open­ing op Wall Street kon de index zich optrekken naar vlak om op dezelfde stand als maandag te sluiten. Weer­stand bli­jft de zone 540 – 541 pun­ten, lat­er de 544 – 545 en de 549 – 550 pun­ten als weer­stand. Als de dal­ing terugkomt dan ste­un rond de 538, de 534 en de 528 pun­ten. Zoals ik eerder al aan­gaf gaat de dal­ing wel snel maar her­s­tel kost veel kracht en het lukt amper, Wall Street speelt daar­bij een grote rol door dat de indices het daar nog niet lat­en afweten. Het zit er vol­gens mij wel aan te komen en het prob­leem wordt dan dat de AEX zek­er mee zal doen met de dal­ing. Daarom bli­jf ik ook negatief ron­dom de indices hier in Europa.

DAX:
De DAX bli­jft voor­lop­ig hangen tussen de 11.850 aan de onderkant en de 12.000 aan de bovenkant, nog geen uit­braak aan bei­de kan­ten merk­baar, wel bli­jft de index bear­ish en dus zwak over een lan­gere peri­ode. Het is Wall Street dat de touwt­jes in han­den heeft momenteel, zolang de indices daar aan de bovenkant bli­jven hangen zullen we hier ook amper verder zakken maar aan de andere kant kun­nen we ook niet mee naar boven als Wall Street weer eens posi­tief sluit. U kunt al raden wat er zal gebeuren als het daar ook begint te krak­en, daarom ben ik bang dat de DAX onder die 11.850 pun­ten terecht kan komen zodra Wall Street het opgeeft. Voor­lop­ig nog die trad­in­grange 11.85012.000, daar­na met een uit­braak omhoog of omlaag. Ste­un nu die 11.850 met lat­er de 11.750 en de 11.500 pun­ten. Weer­stand zien we na de 12.000 pun­ten rond de 12.150, de 12.250 en de 12.35012.400 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones test nu al een paar keer de ste­un rond de 25.780 pun­ten maar de index her­pakt zich telkens weer vanaf dat punt. Weer­stand bli­jft de 26.000 pun­ten met daar net boven de 26.150, lat­er de top­zone rond de 26.630 pun­ten als zware weer­stand. De eerste belan­grijke ste­un zien we rond de 25.780 pun­ten, zodra de Dow onder die 25.780 pun­ten zakt is het denk ik snel over en uit, daar­na ste­un rond de 25.600 en de 25.400 pun­ten, nadi­en de 25.200 en de 25.000 pun­ten als ste­un. We zien de afgelopen dagen veel zeer snelle sec­tor rotaties, dat is een moment waar beleg­gers het even niet meer weten en dat is geen goed teken voor het vervolg.

Nas­daq:
De Nas­daq her­pakt zich vanaf de sterke ste­un­zone, wel is het zo dat de index heel snel ook weer de oude top rond de 7932 pun­ten achter zich laat. Wel kan er een lagere top vol­gen met daar­na opnieuw een impuls omlaag tot onder de bodem van eerder deze week. Ste­un nu de 7932, de 7900 en het 50-MA rond de 7845 pun­ten, let erop dat het 50-MA nu ook snel richt­ing die 7932 oploopt waar­door die ste­un de komende dagen er nog een belan­grijke lijn bij zal kri­j­gen. Prob­leem wordt dan dat als de index onder die 3 samenkomende ste­un­li­j­nen zakt er een behoor­lijke ver­snelling kan komen richt­ing de 7800, de 7690 en zelfs tot de 7505 pun­ten waar we dan de vol­gende ste­un­pun­ten zien. Nog niet aan de orde maar er bor­relt wel iets wat er niet goed uitzi­et voor het vervolg.

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Dow Jones:

Grafiek Nas­daq:

S&P 500:


Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.