Beursdagboek Trader Guy 14 september 2018, 17:17

...

Dow test topzone, AEX breekt uit tot volgende weerstand

14 september 2018, 17:17 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Van­daag doen ook de AEX en de DAX eenn keer volop mee met de euforie op Wall Street, eerder niet en dat valt toch op. Toch zien we dat bei­de indices nu rond hun weer­stand uitkomen, op tech­nisch vlak als we naar alle grafieken kijken ont­moeten zelfs alle indices nu hun zware weerstand.

Bij de AEX is dat de 549 – 550, bij de DAX de 12.35012400, de Dow Jones bereikt zelfs meteen na de open­ing de hoog­ste stand ooit rond de 26.616 ter­wi­jl de Nas­daq nu rond de lijn over de top­pen uitkomt in de buurt van de 8000 – 8020 pun­ten. Breekt de markt hier nu meteen uit om nog een nieuwe peri­ode aan de al zo lang durende Bull Mar­ket toe te voe­gen? We weten dat alles mogelijk is op Wall Street, dat mak­en we nu al een geruime tijd mee maar toch, ik vertrouw het niet en denk dat we nu heel dicht bij een top staan.

De vraag is niet eens of er een reac­tie omlaag komt maar eerder hoe groot die zal wor­den, vooral Wall Street ziet er met de dag gevaar­lijk­er uit en zodra de indices onder hun ste­un­pun­ten terecht komen kan het wel eens heftig gaan wor­den. Eerst maar eens zien of zow­el de S&P 500 en de Dow Jones vanavond op een nieuw record kun­nen sluiten.

US Mar­kets Trad­ing:
Via onze abon­nementen hebben we al enkele posi­ties open staan, u kunt nog mee door lid te wor­den via de aan­bied­ing tot 1 decem­ber. Ik verwacht een zeer grote beweg­ing de komende peri­ode, hopelijk kun­nen we die volop meep­akken met enkele posities.

U kunt zich nu inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:
De AEX maakt met het posi­tieve Wall Street de over­stap naar de vol­gende weer­stand die we rond de 549 – 550 pun­ten zien zodat de index wat ruimte kri­jgt om een eventuele klap op te van­gen mocht het feest ophouden op Wall Street. Vergeet niet dat we hier dubbel zo hard gaan terug­vallen zodra ze er daar genoeg van kri­j­gen en dat moment staat voor de deur nu de Dow de ATH heeft bereikt meteen na de open­ing. Ste­un nu de 543 – 544, lat­er de 540 – 541 en de bek­ende 538 pun­ten. De AEX komt nu ook weer heel dicht bij het 200-MA rond de 552 pun­ten wat ook al een zware weer­stand is.

DAX:
De DAX maakt de over­stap naar de 12.30012.400 zone, daar zien we behoor­lijk wat weer­stand uitkomen. De DAX maakt die stap net zoals de AEX door het posi­tieve Wall Street, we zien daar nogal wat vreemde spron­gen met aan­de­len die forse uit­sla­gen mak­en. Let erop dat de DAX nog maar amper meekomt omhoog, de afgelopen dagen ging dat al wat beter maar de index kan bij lange na Wall Street niet vol­gen. Daarom moeten we ook oplet­ten voor het ver­volg en zek­er als dat negatief wordt op Wall Street. Ste­un nu de 12.250, de 12.150, de 12.000 en de 11.850 pun­ten, alle­maal niveaus die er heel snel kun­nen staan eens het feestje over is in de VS.

Dow Jones:
De Dow Jones zet na de open­ing met een GAP omhoog meteen een nieuwe hoog­ste stand ooit neer, we zien nu dat de index daar bli­jft hangen zodat die 26.617 pun­ten een behoor­lijke weer­stand bli­jft. Richt­ing het slot moeten we maar eens zien of de Dow daar nog kan bli­jven hangen en er vanavond een nieuwe All Time High neer kan zetten. Mocht dat niet het geval zijn dan hou ik reken­ing met de start van een cor­rec­tie, de eerste ste­un zien we nu rond de 26.400, lat­er de 26.200 en de 25.780 pun­ten. Let er ook hier op dat als de index in het gat omlaag valt en er komt verkoopvol­ume op gang het heel snel kan gaan. Boven de ATH weer­stand rond de 26.750 en de 27.000 punten.

Nas­daq:
De Nas­daq die er gis­teren en zelfs van­mor­gen via de futures nog zwak voor de dag kwam zien we van­daag ook oplopen tot een belan­grijke weer­stand. Op de grafiek kunt u zien dat de lijn over de top­pen de index kan tegen­houden. Weer­stand nu rond de 8000 – 8020 pun­ten, lat­er bij een uit­braak komt de top weer in beeld rond de 8130 pun­ten. De Nas­daq MOET wel opges­tuwd wor­den nu omdat er 3 zeer belan­grijke ste­un­pun­ten dicht bij de koers afkomen, dat is eerst de oude top rond de 7932 pun­ten met ook rond dat niveau de oplopende ste­un­li­jn die de uptrend van de afgelopen maan­den bescher­md. Een frac­tie daaron­der zien we het 50-MA dat nu is opgelopen tot rond de 7890 pun­ten. Daar­door is de bescherming tech­nisch bekeken gekrompen tot een kleine 50 pun­ten (78907932), u kunt begri­jpen wat de gevol­gen wor­den zodra de Nas­daq onder die 7890 pun­ten zakt. Oplet­ten dus, de index MOET dus hoog bli­jven om een ste­vige dal­ing te voorkomen … Of dat gaat lukken moeten we afwacht­en, wel is het nu een goed moment om short te gaan op Wall Street mijn inziens, de risk-reward is gegroeid de afgelopen dagen.

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Dow Jones:

Grafiek Nas­daq:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart



...

Wall Street met aanval richting toppen, AEX blijft zwakjes

14 september 2018, 09:23 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Europa bli­jft wat hangen momenteel maar de bodems van vorige week bli­jven voor­lop­ig staan, Wall Street weet zich los te werken van de ste­un­zone die werd getest begin deze week en dan heb ik het vooral over de Nas­daq, de Dow Jones wist zich telkens na een kleine dip te her­pakken en kwam niet onder de 26.780 ste­un. Zow­el de Dow Jones, de Nas­daq en de S&P 500 willen nu de top­zone weer opzoeken na de posi­tieve sessie van gis­teren. Ook al bli­jf ik voor de mid­lange ter­mi­jn negatief over het verdere ver­loop toch moeten we telkens nog reken­ing houden met een hero­plev­ing van de BULL markt. Richt­ing okto­ber zal er mogelijk wat veran­deren en dan vooral ron­dom de kwartaal­ci­jfers, als die wat tegen­vallen dan kan er een behoor­lijke cor­rec­tie vol­gen want veel aan­de­len hebben de afgelopen weken een behoor­lijke ral­ly achter de rug waar­door de cijfers wel heel goed zullen moeten zijn. Denk aan Ama­zon, Apple, Boe­ing en nog heel wat andere hoogvliegers.

Europa daar­ente­gen bli­jft achter, de AEX stond al op 576 pun­ten met dezelfde standen op Wall Street en wat dan te denken van de DAX die al eens 13.600 wist aan te tikken begin dit jaar toen Wall Street lager stond dan waar we nu staan. Een behoor­lijke diver­gen­tie tussen bei­den en die was denk ik nog niet vaak zo groot als nu. Daarom moeten we hoe dan ook mee als het moet maar we moeten elke dag oplet­ten voor de man met de hamer op Wall Street want de lucht wordt nu behoor­lijk ijl aan de bovenkant. Dat ik negatief ben over Wall Street neemt niet weg dat ik daar nu ook volop op ga han­de­len, in tegen­deel, ik zit voor de leden nu LONG op Wall Street. We moeten mee met de flow maar dus zeer attent bli­jven voor het moment dat er iets zal veran­deren. Ook dan moet u mee met de SHORTS die ik rond dat moment zal opnemen. 

US Mar­kets Trad­ing:
Via onze abon­nementen hebben we al enkele posi­ties met een mooie winst kun­nen sluiten eind vorige week, nu voorzie ik toch even een her­s­tel nu zow­el de Dow Jones als de Nas­daq de inten­tie tonen om de top­zone weer op te gaan zoeken. We han­de­len daarop met wat long posi­ties, u kunt uit­er­aard nog mee. 

Vanaf van­daag kunt u zich voor €25 inschri­jven bij Sys­teem Trad­ing en Guy Trad­ing, dit kan tot maandag. Een unieke aan­bied­ing, maak er snel gebruik van want ik verwacht nog veel kansen de komende weken.

U kunt zich nu inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:
De AEX beweegt fors op en neer maar er gebeurt amper wat de afgelopen dagen, ASML her­pakt zich wel ste­vig maar Shell en Unilever ver­loren rond tot rond de 1%. Als de index zich los kan werken van de 538 zone dan zit er weer een oplev­ing in richt­ing de vol­gende weer­stand die duidelijk rond de 544 – 545 pun­ten wacht. We zijn daar nog niet maar wel is het zo dat de AEX steeds meer de bodem rond de 538 pun­ten aanstampt, de index zakt er in ieder geval niet onder op die intra­day duik van eind vorige week na (tot 534). Ste­un bli­jft dus die 538 pun­ten, lat­er de 534 en de 528 pun­ten. Weer­stand nu de 544 – 545, lat­er de 549 – 550 pun­ten waar er een zware hin­der­nis wacht. Zolang de AEX niet boven die 550 pun­ten ger­aakt bli­jft de tech­nis­che con­di­tie zwak.

DAX:
De DAX wordt wat sterk­er maar kan nog lang niet over­tu­igen, de index ger­aakt nu wel makke­lijk boven de 12.000 pun­ten en lijkt onder­weg richt­ing de 12.150 pun­ten maar het gaat zek­er niet vanzelf. Boven de 12.150 waar nu het eerste doel wacht zien we weer­stand rond de 12.250 en de 12.35012.400 pun­ten, ook de 12.500 pun­ten ken­nen we nog als een zware hin­der­nis. Tussen de genoemde weer­standen zien we nog het 50-MA uitkomen rond de 12.450 pun­ten, het 200-MA zakt ook wat verder terug tot rond de 12.640 pun­ten. Dat is de grote reeks met hin­dernissen voor dat de index in rustiger vaar­wa­ter terecht komt. Ste­un nu de 12.000 en de 11.850 pun­ten, onder de 11.850 pun­ten ontstaan er mogelijk grotere prob­le­men maar het lijkt erop dat de DAX nu even aan het uit­bode­men is. Wel op bli­jven let­ten voor wat er op Wall Street zal gebeuren de komende weken uiteraard.

Dow Jones:
De Dow Jones kon de sterke start vasthouden en sluit nu ruim boven de 26.000 pun­ten, de index is onder­weg richt­ing de 26.250 pun­ten maar mocht de Dow verder doorstoten boven de 26.000 dan kan de top­zone wel eens wor­den opge­zocht. Het is nog lang niet zek­er of dat erin zal zit­ten de komende dagen maar door de makke­lijke uit­braak boven de 26.000 pun­ten hou ik er wel reken­ing mee. Ste­un nu de 26.000, lat­er de 25.780 en de 25.600 pun­ten. We merken nog steeds op dat de beurzen enorm volatiel bli­jven, ik bli­jf er ook bij dat de BULL ral­ly niet zo lang meer zal duren op Wall Street maar de tim­ing is het moeil­ijk­ste nu.

Nas­daq:
De Nas­daq her­pakt zich sterk meteen na de open­ing en weet de winst gis­teren goed vast te houden, het lijkt erop dat de Nas­daq na het testen van de dubbele ste­un weer richt­ing de top wil trekken. Weer­stand nu nog eerst de 8030 maar die lijkt niet zo zwaar, lat­er de top­zone rond de 8130 pun­ten. Ste­un nu de oude top rond de 7932 pun­ten, pas onder de 7932 zal het er snel min­der goed uitzien. Het is nu even afwacht­en om wat er tussen de top (weer­stand) en de oude top (ste­un) zal gebeuren de komende dagen, dat er een uit­braak zal komen is zek­er maar aan welke kant wordt het? Het 50-MA loopt al op tot rond de 7865 punten.

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Dow Jones:

Grafiek Nas­daq:

Grafiek S&P 500:


Grafiek Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.