Beursdagboek Trader Guy 13 september 2018, 16:58

...

Sterke start Wall Street helpt Europa kwakkelt

13 september 2018, 16:58 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Europa probeert zich op te trekken aan een posi­tieve start op Wall Street maar we zien meteen dat het daar ook moeil­ijk gaat, de indices ger­ak­en alle­maal wel vlot hoger maar telkens komen die win­st­ne­min­gen er weer. Voor ieder zou het beter snel duidelijk wor­den welke kant het op zal gaan de komende peri­ode, van de trad­in­grange op Wall Street wor­den we niet snel wijz­er. Europa beweegt vrolijk op de gol­ven van Wall Street, gaan we daar omhoog dan vol­gen we op het gemakt, gaan de indices daar weer omlaag dan gaat het hier dubbel zo hard omlaag.

De olie is ook zoek­ende van­daag, het lijkt erop dat de orkaan nu voor de uit­sla­gen zorgt, neemt die af in kracht of wordt die sterk­er? Er zit­ten veel oliebedri­jven in die stat­en, toch iets om reken­ing mee te houden. Dat is ook de reden waarom de spread tussen de WTI (Texas) en de Brent grot­er wordt. We zijn zeer benieuwd hoe alles er rond 22:00 uur voor zal staan op Wall Street, kun­nen de indices de win­sten houden of uit­breken? Of wordt alle winst weer weg gegeven? Op zich ziet het er redelijk uit maar dan moet de Dow boven die 26.000 pun­ten bli­jven … Mor­gen meer uiteraard …

US Mar­kets Trad­ing:
Via onze abon­nementen hebben we al enkele posi­ties met een mooie winst kun­nen sluiten eind vorige week, nu voorzie ik toch even een her­s­tel nu zow­el de Dow Jones als de Nas­daq de inten­tie tonen om de top­zone weer op te gaan zoeken. We han­de­len daarop met wat long posi­ties, u kunt uit­er­aard nog mee. 

Vanaf van­daag kunt u zich voor €25 inschri­jven bij Sys­teem Trad­ing en Guy Trad­ing, dit kan tot maandag. Een unieke aan­bied­ing, maak er snel gebruik van want ik verwacht nog veel kansen de komende weken.

U kunt zich nu inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:
De AEX beweegt ook van­daag fors op en neer, van­mor­gen toch door Shell en Unilever lager maar na de mid­dag her­s­tel waar­door de index snel weer de vol­gende weer­stand op aan het zoeken is rond de 544 – 545 pun­ten. We zijn daar nog niet maar wel is het zo dat de AEX steeds meer de bodem rond de 538 pun­ten aanstampt, de index zakt er in ieder geval niet onder op een intra­day duik na vorige week vri­jdag (tot 534). Ste­un bli­jft die 538 pun­ten, lat­er de 534 en de 528 pun­ten. Weer­stand nu de 544 – 545, lat­er de 549 – 550 pun­ten waar er een zware hin­der­nis wacht. Zolang de AEX niet boven die 550 pun­ten ger­aakt bli­jft de tech­nis­che con­di­tie zwak.

DAX:
De DAX wordt wat sterk­er maar over­tu­igt nog lang niet, de index ger­aakt nu wel makke­lijk boven de 12.000 pun­ten en lijkt onder­weg richt­ing de 12.150 pun­ten maar het gaat zek­er niet vanzelf. Lat­er zien we weer­stand rond de 12.250 en de 12.35012.400 pun­ten, ook de 12.500 pun­ten ken­nen we nog als een zware hin­der­nis. Lat­er zien ook nog het 50-MA rond de 12.465 pun­ten als weer­stand, het 200-MA zakt nu wel wat verder terug tot rond de 12.640 pun­ten. Dat is de grote reeks met hin­ndernissen voor dat de index in rustiger vaar­wa­ter terecht komt. Ste­un nu de 12.000 en de 11.850 pun­ten, onder de 11.850 pun­ten ontstaan er grotere prob­le­men maar het lijkt erop dat de DAX nu even aan het uit­bode­men is.

Dow Jones:
De Dow Jones start sterk van­daag, de index nu ruim boven de 26.000 pun­ten en onder­weg richt­ing de 26.250 pun­ten. Als de Dow verder doorzet dan kan de top­zone wel eens wor­den opge­zocht, het is nog niet zek­er of dat erin zal zit­ten maar door de makke­lijke uit­braak boven de 26.000 pun­ten hou ik er wel reken­ing mee. Ste­un nu de 26.000, lat­er de 25.780 en de 25.600 pun­ten. We merken dat de beurzen volatiel bli­jven, het bli­jft wel moeil­ijk om op het juiste moment de juiste keuze te mak­en maar we doen wat we kun­nen uiteraard.

Nas­daq:
De Nas­daq her­pakt zich van­daag sterk meteen na de open­ing en de index weet de winst goed vast te houden, het lijkt erop dat de Nas­daq na het testen van de dubbele ste­un weer richt­ing de top wil trekken. Weer­stand nu de 8030 en de top­zone rond de 8130 pun­ten. Ste­un nu de oude top rond de 7932 pun­ten, pas onder de 7932 zal het er snel min­der goed uitzien. Het is nu even afwacht­en om wat er tussen de top (weer­stand) en de oude top (ste­un) zal gebeuren de komende dagen, dat er een uit­braak zal komen is zek­er maar aan welke kant wordt het?

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Dow Jones:

Grafiek Nas­daq:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart



...

Divergenties blijven, AEX kan nog niet herstellen

13 september 2018, 08:55 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Gis­teren weer veel beweg­ing maar we schi­eten er niet veel mee op, het bli­jft lastig om door te stoten omhoog ter­wi­jl we nu enkele belan­grijke ste­un­pun­ten hun werk zien doen. Vooral als er nieuws naar buiten komt ron­dom de Trade War zien we de indices forse uit­sla­gen mak­en, dat hoeft niet veel te zijn maar toch, de markt bli­jft er gevoelig voor. Daarom zit­ten we nu in een fase waar men het niet weet, na de grote dal­ing in Europa van vorige week kun­nen de AEX en de DAX nu ste­un vin­den, Wall Street bli­jft wat hangen ron­dom de ste­un waar de indices nog niet onder terecht zijn gekomen. Ook de diver­gen­ties bli­jven voor­lop­ig aan­houden samen met de sec­tor rotaties die we steeds weer zien opkomen. Hou dus de ste­un en de weer­stand in de gat­en zow­el hier in Europa als op Wall Street. Azië zien we van­mor­gen zeer posi­tief sluiten, dat kan komen door dat men hoopt op een akko­ord tussen Chi­na en de VS lat­er deze maand, dat is nog lang niet aan de orde maar men hoopt op een oploss­ing zo te zien.

Wat ook opviel gis­teren is dat de olie tot de zware weer­stand ger­aakt, de Brent tot rond de 80 doller en de WTI tot rond de 70 dol­lar. We zien ook dat de spread weer is opgelopen tot meer dan 10 dol­lar tussen die 2, ook iets waar we wat mee kun­nen doen later.

US Mar­kets Trad­ing:
Via onze abon­nementen hebben we al enkele posi­ties met een mooie winst kun­nen sluiten eind vorige week, nu voorzie ik dat er mooie nieuwe kansen op komst zijn om op te han­de­len via de mooie beweg­in­gen die ik verwacht de komende weken. Deze maand staan we met de abon­nementen op een mooie de plus, vooral Guy Trad­ing en TA- Aan­de­len en Indices ger­ak­en we al richt­ing de €1000 winst.

U kunt een abon­nement naar keuze uit­proberen tot 1 novem­ber voor €39, De markt bli­jft in ieder geval volatiel genoeg de komende peri­ode. Bij Sys­teem Trad­ing kunt u al mee­doen met €1500, daar nemen we max­i­maal 2 posi­ties gelijk­ti­jdig op. Mee­doen kan via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber voor 39

U kunt nu inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:
De AEX kende een volatiele sessie en kon even tot rond de 544 pun­ten ger­ak­en, lat­er moest de index alles weer inlev­eren maar via de ste­vige ral­ly na de open­ing op Wall Street kon de index zich optrekken naar vlak om wederom rond de 540 pun­ten te sluiten. Weer­stand bli­jft de zone 540 – 541 pun­ten, lat­er de 544 – 545 en u ziet dat de index bei­de gren­zen test momenteel. Pas boven de 549 – 550 pun­ten waar de vol­gende weer­stand wacht kan de index weer posi­tief uit­breken. Als de dal­ing terugkomt dan ste­un rond de 538, de 534 en de 528 pun­ten. Zoals ik eerder al aan­gaf gaan de dalin­gen snel ter­wi­jl de index wel veel moeite heeft om te her­stellen, Wall Street speelt daar­bij een grote rol door dat de indices het daar nog niet echt lat­en afweten. Het zit er vol­gens mij wel aan te komen en het prob­leem wordt dan dat de AEX zek­er mee zal doen met de dal­ing. Daarom bli­jf ik voor­lop­ig nog negatief wat betre­ft de indices hier in Europa.

DAX:
De DAX bli­jft voor­lop­ig hangen tussen de 11.850 aan de onderkant en de 12.000 aan de bovenkant, nog geen uit­braak aan bei­de kan­ten merk­baar, wel bli­jft de index bear­ish en dus zwak over een lan­gere peri­ode. Het is Wall Street dat de touwt­jes in han­den bli­jft houden momenteel, zolang de indices daar aan de bovenkant bli­jven hangen zullen we hier ook amper verder zakken maar aan de andere kant kun­nen we ook niet mee naar boven ger­ak­en als Wall Street weer eens posi­tief sluit. U kunt al raden wat er zal gebeuren als het daar ook begint te krak­en, daarom ben ik bang dat de DAX onder die 11.850 pun­ten terecht kan komen zodra Wall Street het opgeeft. Voor­lop­ig nog die trad­in­grange 11.85012.000, daar­na met een uit­braak omhoog of omlaag. Ste­un nu die 11.850 met lat­er de 11.750 en de 11.500 pun­ten. Weer­stand zien we na de 12.000 pun­ten rond de 12.150, de 12.250 en de 12.35012.400 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones test nu al een paar keer de ste­un rond de 25.780 pun­ten maar de index her­pakt zich telkens weer vanaf dat punt. Weer­stand bli­jft de 26.00026.050 zone met daar net boven de 26.150, lat­er de top­zone rond de 26.630 pun­ten als zware weer­stand. De eerste belan­grijke ste­un zien we dus rond die 25.780 pun­ten, zodra de Dow onder de 25.780 pun­ten zakt is het denk ik snel over en uit, daar­na ste­un rond de 25.600 en de 25.400 pun­ten, nadi­en de 25.200 en de 25.000 pun­ten als ste­un. We zien de afgelopen dagen veel zeer snelle sec­tor rotaties, dat is een moment waar beleg­gers het even niet meer weten en dat is geen goed teken voor het vervolg.

Nas­daq:
De Nas­daq bli­jft hangen ron­dom de ste­un­zone waar de index telkens nog kan her­stellen richt­ing het slot, dat was gis­teren ook het geval. De eerste ste­un bli­jft de oude top rond de 7932 pun­ten en pre­cies op het­zelfde niveau zien we nu ook de lijn onder de bodems uitkomen waar­door die 7932 zeer belan­grijk wordt de komende sessies. Wel kan er nog steeds een lagere top vol­gen met daar­na opnieuw een impuls omlaag tot onder de bodems van eerder deze week. Ste­un nu die 7932, lat­er het 50-MA dat nu al rond de 7855 pun­ten uitkomt, let erop dat het 50-MA nu ook snel richt­ing die 7932 oploopt waar­door de ste­un­zone er de komende dagen er nog een belan­grijke lijn bij zal kri­j­gen. Prob­leem wordt dan dat als de index onder die 3 samenkomende ste­un­li­j­nen zakt er een behoor­lijke ver­snelling kan komen richt­ing de 7800, de 7690 en zelfs tot de 7505 pun­ten waar we dan de vol­gende ste­un­pun­ten zien. Nog niet aan de orde maar er bor­relt wel iets wat er niet goed uitzi­et voor het vervolg.

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Dow Jones:

Grafiek Nas­daq:

S&P 500:


Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.