Beursdagboek Trader Guy 26 juni 2019, 08:48

...

Veel indices testen nu het 50-daags gemiddelde

26 juni 2019, 08:48 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Nabeurs kwam Micron Tech dat chips met beter dan verwachte cijfers, maakt kan voor wat herstel zorgen binnen de semi-conductor sector. Het bedrijf gaf ook aan te merken dat er herstel zit aan te komen binnen de sector. Verder moeten we wachten op nieuws rondom de VS en China en de problemen tussen de VS en Iran die nog op de markt drukken. Anderzijds lijkt het erop dat de indices bezig zijn met een test van het 50-daags gemiddelde, de trend blijft nog altijd posities aangezien alle indices boven de 3 belangrijke MA's uitkomen ...



Marktanalyse:
Vanmorgen een start die er redelijk vlak uitziet al moest Japan wederom wat inleveren vanmorgen al bleef de daling beperkt. Gisteren een mindere dag op Wall Street maar ook daar kunnen we het allemaal nog overzien door dat het een terugval lijkt te zijn richting het 50-daags gemiddelde (zie grafieken). Meestal is het zo dat als de indices boven de 3 MA's staan de trend omhoog gericht is, een test van een van deze MA's is dan ook logisch op een gegeven moment en de eerste die we nu tegenkomen is het 50-daags gemiddelde (groene lijn). We zien ook duidelijk dat een doorkruising van het 20-MA door het 50-MA aanstaande is hetgeen ook technisch een positief signaal kan opleveren. Uiteraard is dat een technisch signaal, dat kan onderbroken worden door nieuwsfeiten en onrust op economisch gebied.

We weten dat er nog een en ander boven de markten hangt maar ook daar moeten we de uitkomst afwachten, beleggers kijken massaal uit naar wat er tussen Trump en Xi zal worden afgesproken het komende weekend tijdens de G20 vergadering in Japan. Vanmorgen las ik dat een functionaris uit de regering van de VS (die anoniem wenste te blijven) melde dat ze niet bereid zijn om concessies te doen aan de nu lopende maatregelen om zo weer om tafel te geraken. Die rode draad loopt gewoon verder door, het sleept langer en langer aan maar we geraken er ook wel weer aan gewend.

Een positief bericht kwam er uit de chipsector waar Micron aangaf dat er verbeteringen merkbaar zijn en dat de leveringen aan Huawei weer voorzichtig werden opgestart na de eerdere stopzetting. De semi-conductor aandelen in Azië en Europa kunnen daar vandaag in de positieve zin van profiteren.

Trading en resultaat:
Afgelopen vrijdag werd er winst genomen op de short posities die de dag ervoor werden aangekocht, we zoeken nu weer naar nieuwe kansen. De winst zorgt ervoor dat sommige abonnementen al in de plus staat en dat we op weg zijn om ook de maand juni positief af te sluiten. De komende week verwacht ik dat de markten wat vriendelijk richting de G20-top zullen toeleven, dus we kunnen daar in ieder geval iets mee doen.

Om mee te doen kunt u lid worden uiteraard, u kunt zien dat de abonnementen dit jaar allemaal op een mooie plus staan, we zijn nu halfweg. De komende 6 maanden is er nog ruim voldoende de tijd om de resultaten verder te doen oplopen. Er loopt zoals u hieronder ziet een aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 ... U ziet ook via de tabel het resultaat van 2019 (dit jaar) en de maand JUNI (deze maand). Alles bij ons is transparant en in te zien via de abonnementen pagina, ook elke transactie kunt u inzien.

Aanbieding abonnementen:
U kunt nu meteen meedoen via de nieuwe aanbieding om onze manier van werken te ervaren, de proefperiode loopt dan tot 1 SEPTEMBER voor €39 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u nog met de lopende posities mee kunt.

Resultaat 2019



AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

26 juni 2019, 09:27

Guy, is het mogelijk om weer de Steun en Weerstanden in een overzichtje mee te nemen in je update?

Alvast bedankt ;-)

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.