Beursdagboek Trader Guy 27 juni 2019, 08:57

...

Wall Street wacht af maar kan stijging snel weer gaan oppakken

27 juni 2019, 08:57 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Berichten rondom China dat de deal al voor 90% rond is brachten de markt even euforie maar van korte duur, eigenlijk had ik er wat meer van verwacht. Toch zie ik geen echte vervolgdaling op de beurzen dus die consolidatie boven de vorige consolidatie brengt hoop voor een positief vervolg de komende week. Beleggers weten niet wat Trump gaat doen tijdens het weekend, of hij schud de hand en ze gaan verder praten, of hij loopt weg omdat hij zijn zin niet krijgt? Dat is het probleem momenteel waar we mee zitten. Maandag ofwel forse rally of sell off op de beurzen? We gaan het zien ...



Marktanalyse:
Vanmorgen zien we de futures wat hoger en Azië laat een behoorlijk herstel zien door de berichten dat de VS en China eigenlijk dicht bij een "deal" staan maar dat de laatste plooien nog moeten worden recht gestreken. Als we het positief bekijken dan zien we de volgende mogelijkheden op de rol staan.

1- Eerst en vooral blijven de beurzen boven hun belangrijke 3 MA's, dat zijn het 20- het 50- en 200-daags gemiddelde. Dat kunnen we niet negeren en dat is bullish voor het vervolg zolang dat zo blijft. Uiteraard kan dat snel anders worden maar het feit is dat deze waarneming er op dit moment gewoon is, zeker geen reden om short te gaan bij deze omstandigheden.

2- Een ander feit dat nog speelt is dat men uitkijkt naar een verlaging van de rente in de VS en dat Europa al aan het uitkijken is om het verruiming programma in plaats van verder af te bouwen weer wil opstarten. Dus de Centrale Banken zullen een rol blijven spelen de komende weken-maanden, op zich zoals we weten is dat een positief feit als we dat vergelijken met eerdere gelijksoortige aankondigingen.

3- De kwestie tussen de VS en China komt weer tot leven, men gaat praten komend weekend, er volgt een ontmoeting tussen Trump en Xi en de kans is vrij groot dat ze het sein geven om weer te gaan praten. Voor China zeer belangrijk, voor de VS ook maar Trump zal willen dat er tarieven blijven staan, niet de laatste die werden ingevoerd maar wel die van in eerste instantie. Als ze de hand schudden zitten we goed voor de komende weken. Ik las al via de media in de VS dat ze al voor 90% bij een definitieve "deal" staan, we gaan het zien. Dit kan voor een rally tot boven de hoogste standen ooit zorgen, we staan er nog steeds zeer dicht bij.

Deze 3 zaken zetten de beurzen in een soort stand net voor dat er een grote move volgt, algoritmes zijn zo geprogrammeerd dat ze bij groen licht fors gaan aankopen. Dat kan de markt 3 tot 5% hoger zetten binnen een paar weken. Nogmaals, de huidige opzet ziet er prima uit, nu nog zorgen dat alles op gang komt en vooral doorzet. Let erop dat het ook de andere kant op kan, net zo goed maar dan moeten 2 van de 3 hierboven vermelde zaken anders uitpakken. Dus Trump loopt weg zonder afspraken, de beurzen zakken door hun 50 en 20-daags gemiddelde of de FED en de ECB melden dat ze de rente niet gaan verlagen en geen verruiming (Europa) gaan toepassen. Dat laatste zal wel meevallen want als die andere 2 wegvallen zal dat punt hoe dan ook blijven staan. Inzetten op een positieve afloop lijkt me dan ook het meest logische, dus de leden weten wat ik van plan ben met posities ...

Trading en resultaat:
Afgelopen vrijdag werd er winst genomen op de short posities die de dag ervoor werden aangekocht, we zoeken nu weer naar nieuwe kansen. De winst zorgt ervoor dat sommige abonnementen al in de plus staat en dat we op weg zijn om ook de maand juni positief af te sluiten. De komende week verwacht ik dat de markten wat vriendelijk richting de G20-top zullen toeleven, dus we kunnen daar in ieder geval iets mee doen.

Om mee te doen kunt u lid worden uiteraard, u kunt zien dat de abonnementen dit jaar allemaal op een mooie plus staan, we zijn nu halfweg. De komende 6 maanden is er nog ruim voldoende de tijd om de resultaten verder te doen oplopen. Er loopt zoals u hieronder ziet een aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 ... U ziet ook via de tabel het resultaat van 2019 (dit jaar) en de maand JUNI (deze maand). Alles bij ons is transparant en in te zien via de abonnementen pagina, ook elke transactie kunt u inzien.

Aanbieding abonnementen:
U kunt nu meteen meedoen via de nieuwe aanbieding om onze manier van werken te ervaren, de proefperiode loopt dan tot 1 SEPTEMBER voor €39 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u nog met de lopende posities mee kunt.

Resultaat 2019



AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.