Beursdagboek Trader Guy 30 januari 2020, 11:38

...

Maand januari afgerond: Moeilijke maand met wisselend resultaat

30 januari 2020, 11:38 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Beste beleg­gers,

Van­mor­gen (don­derdag) heb ik de maand jan­u­ari afgerond, het werd een moeil­ijke maand met wis­se­lend resul­taat, bij Guy Trad­ing had­den we wat aan­de­len erbij zit­ten die niet het verwachte resul­taat haalden, bij de index­en werd er wel goed gesco­ord en dat bij alle abon­nementen. Jam­mer dat er aan het begin van de maand wat mis­sers tussen zit­ten maar de laat­ste 2 weken bracht­en wel wat op. Zo scoren we in ieder geval bij Sys­teem Trad­ing en Polleke Trad­ing posi­tief, Sys­teem Trad­ing haalt een winst van €197, Polleke Trad­ing weet €503 winst te behalen. Guy Trad­ing (-€818) en Index Trad­ing (-€81) sluiten de maand met een ver­lies af. Zoals u ziet tonen we u de resul­tat­en zoals ze zijn, alles kunt u op de site https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop na zien in detail via de Trader­shop waar u zich ook kunt inschri­jven voor een proefabonnement …

We zit­ten weer hele­maal CASH nu en gaan op zoek naar nieuwe kansen voor de maand feb­ru­ari, ik voorzie weer een volatiele markt waar we mogelijk een nieuw laagtepunt kun­nen verwacht­en maar ook mogelijk nog een nieuwe top met records op Wall Street. Daar­tussen kun­nen we han­de­len, ik verwacht dat we 2 a 3 keer wat kun­nen doen, het is dus zoeken naar een zo goed mogelijke instap in de goeie richt­ing. Als de richt­ing goed is en het moment van instap­pen daar­bij aansluit dan kun­nen we ook in feb­ru­ari goed voor de dag komen. Dat is ook mijn bedoel­ing, het zo goed mogelijk doen voor de leden. Waar nodig zal ik de leden coachen, ze van infor­matie voorzien en waar het kan posi­ties uitsturen. 

Mee­doen kan nu via een proe­fabon­nement tot 1 APRIL, u doet dan 2 maan­den mee via deze mooie aan­bied­ing. Voor €39 kunt u een abon­nement kiezen, dan staat u in ieder geval voor de start van feb­ru­ari op de lijst en ont­vangt u de sig­nalen, de updates en kunt u inloggen op ons besloten FORUM …

Schri­jf u nu in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Resul­taat jan­u­ari en 2020 totaal:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart
...

Beurzen kunnen na herstel weer inleveren

30 januari 2020, 08:01 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een verder herstel op Wall Street gisteren zorgde ervoor dat Europa wat hoger wist te geraken om zo vrijwel de helft van het verlies dat maandag werd opgelopen kon worden ingehaald. Wall Street kreeg later richting het slot te maken met verkoopdruk, vanmorgen merken we via lagere futures dat we mogelijk een lagere top kunnen verwachten na 2 dagen van herstel. Nabeurs kwamen Facebook, Microsoft en Tesla met cijfers, Facebook moest inleveren terwijl Microsoft en Tesla nabeurs verder omhoog weten te klimmen met nieuwe All Time Highs ...


Marktupdate:
Op Wall Street een dag waar de indices niet verder wisten te herstellen, eerst zag het er nog goed uit met net als dinsdag hogere koersen maar de winst werd ingeleverd later op de avond waardoor er zich mogelijk een lagere top kan vormen. De FED melde wel dat de inflatie teveel blijft haperen en al een lange tijd onder de 2% blijft hangen, dat zou ruimte bieden om de rente nog een keer te verlagen later dit jaar.

De vrees voor een grotere uitbreiding van het coronavirus zorgde weer voor de nodige onrust op de markten, het gaat vooral om de economische groei die er een klap door zal oplopen nu China vrijwel op slot zit, we zien steeds meer luchtvaartmaatschappijen die de vluchten richting China schrappen. Voor Q1 2020 ziet het er dus niet goed uit wat betreft de economische groei, de kwartaalcijfers over Q4 2019 die nu elke dag binnendruppelen zijn nog goed en in de meeste gevallen beter dan verwacht maar beleggers maken zich dus voor het eerst sinds lange tijd zorgen over de economie die in de VS al 11 jaar continu aan het groeien is.

Verder werden de cijfers van Apple en Boeing verwerkt, Apple kon hoger en zet een nieuw record neer met 2% winst, ook Boeing geraakte zo'n 2% hoger na voor het eerst in lange tijd verlies te maken. Nabeurs kwamen Tesla en Microsoft met cijfers die beter waren dan werd verwacht, nabeurs kon Microsoft 4% omhoog, Tesla won nabeurs maar liefst 11% hoger. Alleen met Facebook was men niet tevreden, het aandeel verloor 7% nabeurs.

Vanmorgen zien we overal weer rood op de borden, de futures op Wall Street staan ongeveer 1% lager, de AEX en de DAX zien we vanmorgen voor de start ook 1% inleveren.

We blijven rustig afwachten, we zitten met US Markets Trading al in de markt, wie mee wil kan nog volgen door lid te worden. We doen er alles aan om zo goed als mogelijk de posities uit te kiezen.

Aanbieding proefabonnement tot 1 APRIL:
U kunt vanaf vandaag gebruik maken van de aanbieding om lid te worden en pakt u meteen de rest van deze maand januari, februari en maart mee. De doelstelling is en blijft om er opnieuw een goed jaar van te maken waarbij we onze leden begeleiden bij het handelen op de beurs. Er komen dan waar het kan suggesties om iets te doen via de belangrijke indices en aandelen. Nieuwe leden kunnen dus eenmalig kennismaken met onze abonnementen en dus signalen om te handelen. U kunt zich inschrijven via de aanbieding voor €39 tot 1 APRIL 2020 (Polleke €49). Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De AEX herpakt zich tot net boven de 605 punten, een belangrijke grens waar de index de komende dagen verder mee moet opletten. Weerstand zien we dus rond de 605 en later rond de 608 punten, als de markt boven de 608 geraakt letten we weer op de 612.5 punten. Door de enorme volatiliteit die er is nu moeten we met alles rekening mee houden, de 612.5 aan de bovenkant en de 598 aan de onderkant blijven belangrijk dus. Steun nu de 602, de 598 en de 587 punten.

DAX:
De DAX ondervind weerstand rond de 13.350 punten, later zien we weerstand rond de 13.450 en 13.600 punten. Als we naar beneden kijken dan zien we steun rond de 13.250, de 13.140 en de 13.000 punten. Ook bij de DAX zal de volatiliteit een rol blijven spelen, het kan beide kanten op en dat in een snel tempo.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones weet zich amper verder op te trekken na het herstel van dinsdag, het slot zien we rond de weerstand. Weerstand blijft eerst de 28.750, later de 29.000 en de top rond de 29.375 punten. Steun voor de Dow Jones nu eerst rond de 28.500, later zien we de 28.200 en de 27.900 punten. Vooral Apple en Boeing zorgen ervoor dat de index niet in het rood eindigde.

Nasdaq:
De Nasdaq bleef liggen woensdag zodat de weerstand op 9300 nog niet werd doorbroken. Die 9300 en later de top op 9439 punten blijven de doelen omhoog mocht het verder herstellen. Door de volatiliteit weten we dat het snel beide kanten op kan gaan waardoor ook de onderkant niet uit het oog mag worden verloren, steun nu de 9200, de 9100 en de 9000 punten.

S&P 500:
Bij de S&P 500 zien we nu rond de 3275 punten de eerste weerstand, later komen de 3325 en de top rond de 3337 punten als weerstand in beeld. Steun zien we eerst rond de 3265 punten, de 3215-3220 punten en later de 3185 als steun.

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »