Beursdagboek Trader Guy 1 februari 2020, 11:04

...

Vrijdag fors omlaag, zowel Europa als Wall Street diep rood

1 februari 2020, 11:04 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (1)

De beurzen lieten een vreemd parcours zien vrijdag, het optimisme na de cijfers van Amazon donderdag richting het slot en tijdens de nacht via de futures om na de opening compleet weer in te storten om zowaar het grootste verlies sinds maanden op de borden te zetten. Het vreemde van dit alles is dat aandelen zoals Amazon en Tesla eruit sprongen en met opnieuw een winst de dag afsluiten. De traditionele aandelen en dan vooral die uit de olie en banken sector moesten fors inleveren.


Marktupdate:
Vrijdag dan toch de daling die ik al een tijdje aan zag komen, eigenlijk liggen de markten er al ruim een week slechter bij dan voordien, toch kregen we nog te maken met de nodige volatiliteit rondom afwisselend de kwartaalcijfers en de berichtgeving rondom het corona virus dat nog plots door de WHO als een groot gevaar wordt gezien voor een uitbreiding wereldwijd. Men vreest vooral voor een oversteek naar Afrika en Zuid-Amerika waar de faciliteiten niet toereikend zijn om het goed te bestrijden. We moeten maar afwachten hoe een en ander zich verder zal ontwikkelen, een ding lijkt me zeker, we zijn daar nog niet van af.

Als ik naar de grafieken kijk dan merk ik dat vrijwel alle indices, behalve de Nasdaq net niet, in de probleem zone zitten. Belangrijke technische niveau's werden doorbroken, de AEX, de DAX en de Dow Jones sluiten zelfs onder hun 50-daags gemiddelde. Alleen de Nasdaq en de S&P 500 weten dat nog te voorkomen, de S&P 500 duikt wel diep onder de steunlijn. Verder is het zo dat de AEX, de DAX en de Dow Jones onder de eindstand van 2019 terecht komen hetgeen ook al geen goed teken is. Kortom, technisch een zeer slechte zaak wat betreft de markt.

En toch is het zo dat de indicaties van donderdagavond op Wall Street dat niet aan hebben gegeven, er kwam zelfs nog een rally op gang die nabeurs werd doorgezet na de cijfers van Amazon. Dat is de reden waarom ik er vrijdag aan het begin van de sessie niet voor heb gekozen om een nieuwe short positie te openen voor onze signaaldiensten. Maar zoals ik al vaker heb aangegeven, een daling begint wanneer niemand het verwacht en op een moment waar zelfs ik dacht dat het niet voor deze dag zou zijn, dat kwam in mijn geval dus vooral door de rally die donderdagavond op gang kwam en werd overgenomen na de cijfers van Amazon.

De strategie voor volgende week zal niet gemakkelijk worden, gaan we verder omlaag? Of kunnen de markten zich na een nieuwe dip maandag herpakken? Ik zal er klaar voor zitten in ieder geval, op zoek gaan naar mogelijkheden en die ook pakken waar het kan. Januari verliep matig en dus moeilijk maar via de signalen op de indices kwamen we er goed uit, zeker niet perfect maar wel redelijk gezien de marktomstandigheden. Zo te zien zijn er ook veel handelaren die fors verloren door de enorme volatiliteit, door de manier van handelen die ik toepas werd dat in ieder geval voorkomen. Wel staat er bij Guy Trading een verlies door 2 aandelen die ik op de stoploss moest sluiten, dat waren Microsoft en Tesla.

Volgende week krijgen we nog een reeks bedrijven die met cijfers komen al hebben we al een groot gedeelte achter de rug. Wel staat Alphabet op het programma maandag, men verwacht 12,76 dollar per aandeel winst met een omzet van 38,44 miljard. Weer een van de 5 parels op Wall Street dat de boeken open zal doen, tot nu toe vielen Apple, Amazon en Microsoft mee, Facebook verloor de aansluiting na de cijfers duidelijk. Verder krijgen we vrijdag de cijfers over de werkgelegenheid in de VS, later ook nog cijfers over de PMI uit China, Duitsland, het VK en de VS.

We blijven rustig afwachten, we zitten met US Markets Trading nu CASH en zoeken naar nieuwe kansen, wie mee wil kan lid worden. We doen er alles aan om zo goed als mogelijk de posities uit te kiezen. Volgende week start de maand februari ... er liggen al wat plannen klaar nu ...

Aanbieding proefabonnement tot 1 APRIL:
U kunt vanaf vandaag gebruik maken van de aanbieding om lid te worden en pakt u meteen de rest van deze maand januari, februari en maart mee. De doelstelling is en blijft om er opnieuw een goed jaar van te maken waarbij we onze leden begeleiden bij het handelen op de beurs. Er komen dan waar het kan suggesties om iets te doen via de belangrijke indices en aandelen. Nieuwe leden kunnen dus eenmalig kennismaken met onze abonnementen en dus signalen om te handelen. U kunt zich inschrijven via de aanbieding voor €39 tot 1 APRIL 2020 (Polleke €49). Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De AEX moest vrijdag fors inleveren, de index zakt op slotbasis onder de 590 punten zodat de 587 snel in zicht komt, een belangrijke steun.

Steun: 587, 582, 576
Weerstand: 598, 602, 605 en de 608

DAX:
De DAX sluit onder de 13.000 punten hetgeen een slecht signaal is, een low net voor het weekend op de borden.

Steun: 12.900, 12.800 en 12.650
Weerstand: 13.050, 13.140, 13.250 en de 13.400

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones liet vrijdag de slechtste sessie zien sinds begin oktober, een low op de laatste dag van de week en de laatste sessie van januari. Zo wordt de in eerste instantie het positieve verloop van de eerste maand in 2020 omgezet in een verlies.

Steun: 28.250, 27.900 en 27.500
Weerstand: 28.500, 28.750 en de top 29.000

Nasdaq:
De Nasdaq kon geen vuist maken, zelfs niet met de 140 dollar hogere koers van Amazon. De Nasdaq kon nog wel steun vinden op de lange oplopende trendlijn.

Steun: 9150, 9075, 9000 en 8900
Weerstand: 9200, 9300, 9375 en de top 9451

S&P 500:
De S&P 500 laat ook zowaar de slechtste sessie zien sinds begin oktober, ook hier op week en maandbasis verlies op de borden.

Steun: 3215, 3190, 3165 en de 3100
Weerstand: 3245, 3265 en de 3300

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Login »